TO DO list de toamnă – un pic de sport, un strop de poezie și mult “zahăr”

Până să înceapă agitația dinainte de Crăciun, mai avem o lună de toamnă numai pentru noi. 30 de zile în care să ne răsfățăm, să ne relaxăm printre picături și să vizităm locuri faine. Pentru că îmi plac listele și chestiile firești, am pus în ordine un soi de resolutions de bifat pe final de an. ❤️

🍂 Mă gândesc să începem noiembrie din bucătărie și să băgăm la cuptor o tavă cu mere, felii de dovleac cu scorțișoară, sau castane babane, după preferințe. Gusturile din copilărie ne vor ajuta să acceptăm mai ușor că ziua-i mai scurtă și soarele scump la vedere.

🍂 Iar lângă asemenea bunătăți, merge și un ceai aromat. Așa că e timpul să vă faceți aprovizionarea – mușețel, trandafir, tei, iasomie – cât să vă ajungă pentru un tea party, la o adică. În oraș, ceai bun de romaniță am băut la French Revolution, pe Aviatorilor 8, iar la cofetăria Caramel din Piața Amzei găsiți combinațiile irezistibile de la Mariage Frères.

🍂 Tot cu ceai pornește și experiența Careless Beauty, fie că mergeți la STROP sau la salonul Adinei Oancea de pe Strada Viitorului 14. Îndrăgostită cum sunt de cremele și tratamentele lor cu plante românești, de curând, am testat masajul cu pânze și ulei de cătină. E minunat, și spun asta din postura “eu nu prea sunt cu masajul”! Însă cei de la STROP m-au convins. Trebuie să mergeți la casa lor din Cotroceni și să vă lăsați pe mâinile Irinei, expert în remodelare corporală. Tare tentant suna și masajul facial cu elixir vegetal binefăcător – o emulsie concentrată de uleiuri din plante, așa că mi-am făcut deja programare pentru mijlocul lui noiembrie. Lista e deschisă și pentru alți doritori, numai în perioada 10 – 17 noiembrie. Găsiți mai multe detalii aici.

🍂 Acum e musai să vă îndulciți! La Mensage Fromagerie și Sweetology au cheesecake divin, cel mai bun din oraș. Ha, uite că merge aici un #SweetNovember! 😃

🍂 Sau ce ziceți de un Raclette Party și un vin, între amici, tot la Mensage Fromagerie? Sau o ciocolată caldă la Palat, în cafeneaua Beans and Dots? Ori pe Calea Victoriei, la Fellow One.

🍂 Odată energizați avem parcă mai mult chef de sport. Și cum e greu să te urnești, e important să găsești ceva care să-ți placă. Eu sunt fan pilates și yoga, le practic constant de ani buni iar recent am adăugat în rutină și clasa de body-balance, un antrenament World Class inspirat din yoga, dar cu influențe de pilates și Tai Chi. În plus, sunt curioasă și vreau să testez pilates reformer, mai ales că am foarte aproape de casă două studiouri dotate cu astfel de aparate. Să nu uit, în zilele friguroase o sesiune de hot yoga e cea mai inspirată alegere. Am povestit aici cum se întâmplă asanele într-o sală încălzită la multe grade Celsius.

🎅 Uite așa, bine antrenați și relaxați, puteți să faceți întâlnirea cu Moș Crăciun mai puțin stresantă și cumpărați deja cadouri pentru voi și pentru cei dragi. Iar ca să fiu în ton cu lista mea cozy de noiembrie, vă recomand Cuib, un nou concept slow fashion, lansat de Choices. Și nu e doar despre haine și accesorii fine, Cuib este o stare de spirit, un club/cuib de fete care se întâlnesc și povestesc câte-n lună și-n stele despre cum (se) poartă. Eu zic să o vizitați pe Ștefania Bulboacă chiar la atelier și să descoperiți minunățiile din cașmir și mătase, made to measure, sau gata de comandat online. Click pe cuib.fashion! Un mantou din cașmir premium, camel-caramel, e visul frumos al unei nopți reci de toamnă-iarnă. Nu-i așa? ❤️

🍂 Ce-ar fi dacă finalul toamnei îl dedicați exclusiv poeziei și vă propuneți să citiți, zilnic, cu glas tare, câteva versuri. Iar la sfârșit de săptămână, încercați, de ce nu, să scrieți un haiku. Asta după ce ați făcut un tur al librăriilor bucureștene.

“Poetry is not a fancy way of giving you information; it’s an incantation. It is actually a magic spell. It changes things, it changes you”, Philip Pullman.

🍂 1001 de povești descoperiți și la Madison, în cele mai noi parfumuri pentru sezonul rece, dar și în lumânările cu miros de vanilie și brad. O jumătate de oră printre arome și sunteți fresh! Revin cu mai multe detalii – o listă cu parfumuri și, surpriză, bijou-uri.

Fotografii: Unsplash.com și brand-urile enumerate

Like it! Love it! Share it! 

One thought on “TO DO list de toamnă – un pic de sport, un strop de poezie și mult “zahăr”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *