Viață de pisică. Choupette, cea mai răsfățată felină din univers

choupette lagerfeld

Voiam să scriu despre Choupette încă de când am citit, de Crăciun, Vogue-ul franțuzesc dedicat creatorului de modă Karl Lagerfeld, stăpânul birmanezei. Am tot amânat povestea și azi, de Ziua Internațională a pisicilor, m-am pus pe treabă. Așadar, doamnelor și domnilor, vă invit să faceți cunoștință cu regina pisicilor, cea mai răsfățată și cea mai cochetă pisică din univers – Choupette.

Ați înțeles deja din introducere că orice se scrie despre Choupette e la superlativ. Cu peste o sută de mii de followers pe Instagram i se spune deja influencer. Joacă în aceeași ligă cu Nala Cat, Lil Bub, ori Grumpy Cat.

Iată cum a debutat Choupette în lumea bună.

Drumul spre celebritate

Pe 15 ianuarie 2011, la ora 11.15, pe contul de Twitter al lui Stephen Gan, personaj celebru în fashion media și redactor șef V Magazine, apărea o fotografie cu designerul Karl Lagerfeld și o pisica adorabilă de numai cinci luni, plus următorul mesaj: „Iat-o pe Choupette, noua lui pisică.” Așa a debutat ghemul alb de blană pe internet, dar în viața “geniului de la Chanel” a ajuns dintr-o întâmplare.

De Crăciun, manechinul Baptiste Giabiconi l-a rugat pe Karl Lagerfeld să aibă grijă câteva zile de pisica pe care o primise de ziua lui. Era Choupette. Inițial designerul l-a refuzat, iar după ce a acceptat, nu doar că s-a împrietenit cu pisica, dar n-a mai vrut să i-o înapoieze.

karl lagerfeld

“A fost dragoste la prima vedere. Pe atunci era doar un pui și mi s-a părut tare simpatică. Iar când s-a întors Baptiste din vacanță i-am spus: Îmi pare rău, o păstrez!” s-a confesat Karl Lagerfeld într-un interviu despre Choupette acordat revistei Numero.

În același articol, designerul Chanel și Fendi povestește că-i plăceau mai degrabă câinii. Pe când avea 7-8 ani și locuia la țară, i-a murit chiar la picioarele lui câinele pe care-l iubea nespus, și, spune el, de atunci n-a mai vrut un animal de companie. Cât despre pisici, i se părea exagerat și ridicol cât de afectuoși erau prietenii lui cu felinele. Dar recunoaște că a ajuns mai rău decât ei: Acum, că a crescut, mănâncă la masă cu mine. Și nu mănâncă decât ce vrea. Totul trebuie să fie foarte proaspăt, altfel Mademoiselle poate sta în fața bolului cu biscuiți 45 de minute sau chiar o oră, timp în care îmi aruncă priviri malefice, fără să se atingă de nimic.”

Probabil așa reușește Choupette să-și mențină greutatea la 3,5 kilograme. Merge la veterniar o dată pe lună, la clinica chic a doctorului Horn, ușă-n ușă cu Dior.

Choupette Lagerfeld

Choupette the cat, pop icon

Grație celebrității stăpânului, Choupette a ajuns repede superstar. S-a bucurat de ședințe foto, interviuri, o prezență activă în social-media, două cărți care i-au fost dedicate și colecții inspirate de felina-muză. În 2014, brandul japonez de cosmetice Shu Uemur a lansat o linie de make-up cu imaginea pisicii cu ochi albaștri. În același an, Choupette a apărut în reclama Opel Corsa. Apariții care i-au adusul un câștig de vreo trei milioane de euro.

Choupette are două bone, gardă de corp, zboară cu private jet alături de „Son Papa”, e plimbată într-o geantă specială Vuitton și o valiză Goyard, ambele realizate pe comandă. Iar întregul ei ritualul de frumusețe a fost subiectul unui articol în Vogue Paris. Este pieptănată chiar și de șase ori pe zi, cu o perie specială din metal, ochii îi sunt curățați cu soluție Ocryl și bea apă filtrată direct de la fântână. Însă urăște să i se facă manichiura și nu-i place să fie dată cu parfum. Choupette nu vrea să fie deranjată cu mângăieri, să stea singură și fuge de întuneric: “Doarme lângă perna mea și niciodată nu cere nimic de la nimeni. Când vine să mănânce se uită la mine ca și cum mi-ar pune profunde întrebări filosofice. Uneori mă întreb dacă nu ar trebui să-i vorbesc despre Kierkegaard. (…) Îi spun lucruri banale și îmi place să-i inventez nume.”

perna

Unii spun că Choupette ar fi trecută și în testamentul creatorului de modă. Nimic surprinzător dacă ascultăm poveștile lui Karl despre Choupette. Pisica locuiește într-una din casele lui de la Paris, unde acesta nu primește musafiri. Singura pe care a întâlnit-o Choupette a fost Carolina de Monaco.

“Las Meninas de Velazquez ilustrează cel mai bine viața pe care o duce Choupette. Infanta stă în mijlocul casei și toată lumea roiește în jurul ei. Sunt sclavul ei. Adoră să-mi sară în brațe și să o plimb prin apartament ca pe un bebeluș”, Karl Lagerfeld pentru Numero.

Shop Choupette!

Dacă vă place personajul Choupette, vă invit la shopping.

tricou karl lagerfeld

O  lumânare cu efigia pisicii poate fi comandată cu 265 euro, pentru un tricou cu chipul lui Choupette și semnătura lui Karl Lagerfeld plătiți 85 euro, pentru o căciulă 65 euro, o șapcă 115 euro. Un breloc Selfie Choupette costă 35 euro și o husă pentru iPhone cu simpatica pisică 29 euro. Din mai, pe www.karl.com, se vând și pisici de pluș leite Choupette. Jucăria produsă de Steiff, inventatorul ursului de pluș, vine cu un accesoriu șoarece, din piele. Preț – 525 euro.

pet choupette

Fotografii: www.facebook.com/karllagerfeld, www.facebook.com/mademoisellechoupettelagerfeld, Pinterest

Share and meow!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *