Vine toamna, răsfață-ți părul cu o “brumă” parfumată!

În engleză li se spune hair mists, francezii le-au botezat des brumes parfumées și sunt revelația momentului în materie de beauty. Doamnelor și domnișoarelor, faceți cunoștință cu parfumurile pentru păr – un produs inteligent, jucăuș și practic, spun cei de la Elle France. Iar Vogue Paris le descrie drept must-have capillaire. Și bine zic. Parfumurile pentru păr țin loc cu succes parfumului clasic sau îl completează, au o concentrație apropiată de apele de toaletă și se aplică “generos” pe păr, fără niciun risc – nu o să mirosiți ca o drogherie și nici nu-i faceți rău podoabei capilare. 👱‍♀️

Ritual frumos și sănătos!

Parfumurile pentru păr sunt varianta ideală pentru persoanele care, din diferite motive, evită pulverizarea parfumului direct pe piele. De ce un parfum special pentru păr? Pentru că, față de un parfum obișnuit, conține mult mai puțin alcool și nu usucă părul, dimpotrivă. Îl hidratează, lasă suvițele delicat parfumate, luminoase și lejere. De exemplu, brandul suedez SACHAJUAN se laudă cu un parfum pentru păr cu factor de protecție UV. Apoi, pulverizat pe păr, parfumul îți aduce un plus de senzualitate. Eu zic să citiți lista, să vizițați o parfumerie și să le încercați. O să fiți cucerite, iar parfumul vostru preferat va fi și mai aproape de nasul vostru! ❤️

🌸 Byredo

Cred că nu greșesc când spun că mai toate parfumurile Byredo vin și în varianta hair perfume. Sunt sub formă de spray, au un preț bun (în jur de 300 lei pentru 75 ml) și miros senzațional. Vara asta eu m-am îndrăgostit de Sundazed. E perfect și în prag de toamnă, de ce nu? În plus, puteți sări direct în primăvara pulverizându-vă pe cosițe grațiosul La Tulipe sau fascinantul Flowerhead.

🌸 EX NIHILO

“Mi-am pus trandafiri în păr”, cam așa cânt de fiecare dată când îmi răsfăț părul cu Fascinante, noul meu parfum de păr Ex Nihilo. Curajosul brand franțuzesc a lansat recent un trio fabulous de sublime mists feminine și sofisticate – Magnetize (santal, trandafir, mosc, benzoin), Galvanize (mandarină, piper roz, trandafir, tuberoză, mosc) și Fascinante (trandafir, iasomie, piper roz, ierburi aromate, cedru, mușchi). Fiecare este gândit să se potrivească cu parfumurile din colecțiile deja celebre. Parfumurile de păr Ex Nihilo conțin o cantitate redusă de alcool și sunt îmbogățite cu Keratină pentru a proteja părul.

🌸 Roja

Firește că regăsim și la faimosul Roja Dove parfumuri pentru păr. Creatorul are o colecție dedicată – Supreme Hair Mist. Sunt 5 parfumuri – 51, Amber Aoud, Elixir, Enigma, Fortnum & Mason Aoud Taif – la care s-a muncit 3 ani și conțin numai ingrediente alese cu grijă. Li se mai spune luxurious hair conditioners, deoarece protejează și hidratează părul, nu doar îl parfumează.

🌸 Frederic Malle

Parfumurile pentru păr Frederic Malle au fost create să-ți învăluie părul cu o delicioasă și delicată prospețime. Sunt variantele mai light și, de ce să nu recunoaștem, mai puțin costisitoare ale parfumurilor binecunoscute precum Iris Pouder, Portait of a lady, Carnal Flower. Nu vă faceți griji, piramida olfactivă e aceeași, nu se pierde nimic din șarmul notelor irezistibile!

🌸 L’Occitane

Și brandul franțuzesc are un parfum pentru păr cu miros de Mediterană. Știți de ce? Pentru că are ulei de esențial de bergamotă din Italia și iasomie de Grasse.

🌸 JO Malone London 

La 1 iulie au fost lansate pe piață și pafumurile pentru păr de la JO Malone. Este vorba despre parfumurile semnătură Dewy Wild Bluebell și English Pear & Freesia. Ambele conțin ulei de argan și vitamina B care protejează și hrănesc părul.

🌸 Yves Rocher

Cu aromă de migdale și flori de portocale este și la brume vegan pentru corp și păr de la Yves Rocher. Zmeură și mentă este combinație la fel de apetisantă pentru un spray energizant și parfumat. Îl vedeți aici, îl mirosiți în magazine.

Așadar, grație parfumului pentru păr, expresia “parfumată din cap pânâ în picioare” a devenit realitate. Parte dintre parfumurile despre care v-am povestit (Byredo, Frederic Malle, Roja) le descoperiți la MADISON – luxurey perfumery, brandul Jo Malone se găsește la Douglas și Obsentum. Parfumuri pentru păr sunt și la Chanel, Dior, Guerlain, Mugler, Yves Saint Laurent, etc.

Fotografii: paginile de Facebook ale brand-urilor enumerate 

Smells like sharing! 

2 thoughts on “Vine toamna, răsfață-ți părul cu o “brumă” parfumată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *