SHOPPING: 10 “accesorii” pentru o vară hot

Vară se apropie și trebuie să ne găsească într-o formă excelentă, bine pregătiți de vacanță și aventuri urbane. Iar ca totul să fie perfect la reîntâlnirea cu laissez faire laissez passer, mă gândesc că am avea nevoie de mici accesorii care să intensifice și mai mult nivelul endorfinelor: o rochie nouă, un ruj roșu de culoarea cireșelor coapte, o poezie, un parfum, o poveste, ș.a.m.d. .

🌊 Propun să începem shopping-ul estival cu un parfum unic. MEGAMARE de la Orto Parisi o să-ți placă înainte să-l deschizi și să-l miroși. Sticla mică are un dop din scoică și metal. După cum arată, pare să fi petrecut o lungă vreme în valurile sărate. Design-ul recipientului e, de fapt, un short-preview pentru ce urmează să descoperi – 50 ml din esența mării. Notele nu i-au fost dezvăluite, dar parfumul chiar miroase a vacanță! Dacă v-am făcut curioși, găsiți parfumul creat de alchimistul Alessandro Gualtieri la MADISON-luxury perfumery.

👙 Și ce rimează mai bine cu marea dacă nu un costum de baie hot-hot-chic? Eu le ador pe cele one-piece only și-am ochit deja unul la COS. Unele simpatice am văzut și nou-venitul în oraș Topshop.

👗 Se spune că fiecare vară are o poveste sau… o rochie. Neapărat dintr-un material natural, delicat și vaporos. Oferta e foarte bogată și aveți de unde alege. Cel mai important este să vă placă vouă și neapărat să vă simțiți confortabil în ea.

💄 Dacă avem soare, pistrui, și nisip în păr e musai să apară în peisaj și rujul roșu. Și cum sunt aproape o colecționară, de fiecare dată când merg prin magazine îmi place să explorez noutățile. Recent, mi-a ieșit în cale Sleeping Dragon de la Shiseido. Nuanța de roșul e grozavă, plus că dragonii sunt la modă printre fanii Game of Thrones.

❤️ Tot de la Shiseido este și balsamul de buze cu factor de protecție SPF 30. Am citit câteva review-uri și e destul de lăudat.

⛱️ Vara fără un tricou în dungi parcă n-are farmec. Petit Bateau, COS, ori COMME des GARÇONS sunt doar câteva brand-uri care păstrează și reinterpretează dungile celebre în toate colecțiile lor.

📚 Bucurați-vă de artă cât e vara de lungă. În weekend-urile în care nu plecați la mare sau la munte, mergeți la muzeu. Sau răsfoiți un album de artă. În ambele cazuri veți fi fericiți! Sunt studii care au demonstrat că observarea artei scade nivelul de cortizol, hormonul stresului.

❤️ Lista lecturilor de vară e categoric mai lungă decât lista de shopping. Citiți poezie, biografii, ficțiune, recitiți romane celebre. Petreceți după-amiezile caniculare într-o librărie cu aer condiționat. Majoritatea celor bucureștene vă așteaptă cu un colțișor rezervat lecturii. Descoperiți aici un tur al librărilor din Micul Paris.

🌻 Vara trecută mi-am cumpărat cea mai mare floarea soarelui de la Iris. Una singură a fost de ajuns să-mi coloreze casa. Cu gândul la Provence, puteți încerca și cu un ghiveci de lavandă mov parfumată.

☀️ Închei lista de shopping fix cum am început. Parfumul Sundazed dy Byredo este visul unei nopți de vară, cu note de mandarine, lămâie, flori de portocal, iasomie și mosc. La o adică, când ești fericit în pielea ta, vara poate fi nesfârșită. Îl descoperiți la MADISON-luxury perfumery.

Fotografii: prin brand-urile enumerate

Share it now! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *