MADISON Perfumery: altă adresă, și mai multă eleganță!

Chiar dacă Madison Perfumery s-a mutat în casă nouă de aproape trei luni, am reușit să le trec pragul abia de Valentine’s Day. După ce a transformat Calea Dorobanților într-un pol al frumuseții de lux, parfumeria Madison se află acum pe strada George Călinescu, la numărul 55, într-o clădire nouă, cu fațadă din cărămizi, ca la Londra, și ferestre uriașe, ca la Amsterdam. Iar odată ce intri în parfumeria de lux descoperi mai multe mici colțuri de Paris. Trudon. Ex Nihilo. Byredo. Roja. Diptyque. Aesop. Totul este fără cusur! Un univers cu zeci, sute de povești adunate sub același acoperiș la București.

Bine ați venit! Willkommen! And bienvenue! Welcome!

În noul spațiu cald, luminos și elegant, ghid mi-a fost Alexandra Moraru. Nici nu mai știu cu ce am început explorarea, dar știu sigur că am stat câteva minute cu ochii în tavan, la propriu, admirând lustrele dantelate și transparente ca aripile unei libelule lipite de plafonul voit nefinisat.

Detalii, detalii…

Apoi am început să privesc în amănunt mobilierul. La parter, cash-desk-ul stă pe picioare de lemn frumos sculptate și este mărginit de rafturi și vitrine în care se află bijuterii prețioase, chiar și brand-ul meu preferat Charlotte Chesnais și veselă fragilă Astier Villatte. Zona de skin-care este și ea bine delimitată, un mic rai cu tot ce poftești pentru îngrijirea pielii. Cu cât zăbovești mai mult aici, riști să iei acasă un întreg arsenal pentru rutina de dimineață, cea de seară, măști cosmetice pentru weekend-uri de relaxare, spray-uri pentru un somn odihnitor, și câte și mai câte alte mici pomezi și bucurii de la mărci prestigioase precum Augustinus Bader, AMLY, African Botanics, Barbara Strum, ByNacht, Susanne Kaufmann, Tata Harper, ș.a.m.d.

Alb imaculat, colțul skin-care se află în stânga, aproape de scările din marmură cu balustradă din sticlă

Să nu uit că L:A Bruket, #NewEntry în portofoliul Madison, au o mulțime de produse cruelty free numai bune să-ți transformi casa într-un veritabil SPA. Numai că eu trăiesc din amintiri, așa că m-am bucurat să văd că în noul Madison prezența Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella, brand-ul meu florentin preferat, e mult mai consistentă. Noroc pentru bugetul meu că m-am oprit la o singură cumpărătură: ăl mai minunat bagnoschiuma, cum melodios sună gelul de duș la florentini. Există mai multe explicații pentru slăbiciunea mea, despre care am povestit când s-a întâmplat să facem cunoștință. Citiți, vă rog, Călătorie în timp la Florența. Am vizitat cea mai veche farmacie din Europa – Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella și mergeți neapărat la Florența.

Eu am ales altă aromă, dar e grozav și The signature Tabacco Toscano

Până la o nouă călătorie în Bella Italia, mai rămânem la Madison, în Micul Paris, și continuăm vizita la etaj. Aici sunt mai multe accente de roșu și un pic de artă. Avem covor roșu, un birou roșu, stand-ul Clive Christian e ca o floare de mac, la fel de intens e și peretele roșu-portocaliu aprins, unde se află colțul Frederic Malle. Ce-i drept, poveștile romantice și pasionale au nevoie de multă culoare. Iar parfumurile de nișă, așa cum bine știm, ascund o grămadă de aventuri. Multe dintre ele s-au consumat pe 14 februarie, de Valentine’s Day, când îndrăgostiții au venit în număr mare să cumpere cele mai frumoase cadouri pentru iubiții de acasă. Minunată atmosfera și agitația din parfumerie în această perioadă! Și ce fain e când oamenii se gândesc la toate detaliile: hârtie de mătase, panglici colorate, mici mostre bonus.

Doamnelor, dar mai ales domnilor, începeți maratonul cumpărăturilor de Mărțișor la Madison! 

Tot un detaliu important, în decor și în manualul de customer service, este și o micro-cafenea de specialitate integrată perfect în peisaj. Sigla Cafe cu o caligrafie vintage arată grozav! Iar barul, scaunele, fotoliile, mesele mici și rotunde, se află aproape de o mare fereastră, așa că ore bune arhitectul-soare descrie în spațiu linii, umbre și dungi. Până te decizi care e parfumul preferat, poți savura un cappuccino, un latte, un espresso Madison Coffee Collection.

„O cafea cu soare, vă rog!”

Deși am făcut mai multe fotografii cu iPhone-ul, n-am să le folosesc în articol. N-ar face dreptate locului. Totuși le-am publicat pe Instastories, aici, însoțite de scurte povești, inspirată de frumusețea design-ului interior elegant și cuceritor. Le-am salvat în Highlights „Frumusețea”, dacă doriți să le vedeți. Iar cele din articol sunt fotografii publicate de Madison pe pagina lor de Facebook. Chiar dacă puteți opta oricând pentru shop online, via madisonperfumery.com, vă recomand să le faceți o vizită. O să vă placă.

Fotografii: prin Madison Perfumery

Citiți și:

#OrașulFetelor: Vizită de marți cu flori de măr și alabastru

Crème de la crème, la Madison Perfumery

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

Vine toamna! Răsfață-ți părul cu o brumă parfumată

Creme și măști pentru îngrijirea mâinilor

Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *