Machiaj cu ruj roșu de Revelion. Sfaturi și trucuri de la make-up artistul Claudia Neacșu

Rujul roșu este pe buzele tuturor aproape dintotdeauna. Probabil, de aici, s-a dus vorba c-ar exista în ADN-ul oricărei femei. Și vânzările o dovedesc! La fiecare secundă, în toată lumea, se cumpără 30 de rujuri roșii. Statement, armă de seducție și accesoriu anti-criză, rujul roșu ridică moralul și este luxul pe care și-l permite oricine. Recent, make-up artist-ul Claudia Neacșu mi-a povestit despre machiajul cu ruj roșu, cel mai cerut de Revelion. Cool party, hot lips.

claudia neacsu

Claudia Neacșu, make-up artist, adoră rujul roșu mat, cu pigment intens 

Le rouge et le chic

Până să ajungem la trucuri, încep cu noutățile: Glitter Lips, ultimul trend în materie de ruj roșu. Lansat de celebrul Pat McGrath, machiajul presupune aplicarea unui strat de sclipici, la final, musai în aceeași nuanță cu rujul. Dacă vă tentează un astfel de make-up pentru petrecerea de Revelion, găsiți AICI un tutorial util, marca Claudia Neacșu. Nu aveți nevoie de produse pretențioase ori scumpe și, dacă urmați pașii cu atenție, nu e deloc complicat.

glitter lips

“Si tu es triste, si tu as le coeur brisé, maquille-toi, fais-toi belle, mets un peu plus de rouge à lèvres et à l’attaque!”, Coco Chanel

Însă în ciuda popularității, sunt femei care ocolesc rujul roșu deși, spune Claudia, n-au niciun motiv să o facă: “Nimic nu se compară cu niște buze roșii, conturate perfect. Este un look clasic pe care îl poate purta orice femeie, indiferent de vârstă, nuanța pielii sau forma buzelor. Cu un ruj roșu opac și mat se poate crea un contur care depășește foarte puțin linia naturală a buzelor. Ba chiar se pot corecta și mici imprefecțiuni de formă. Repet, oricine poate purta ruj roșu, sau, cel puțin, orice femeie ar trebui să încerce măcar o dată un astfel de ruj”.

Puteți sparge gheața și să vă împrieteniți cu rujul roșu mizând pe un finish glossy, cea mai bună variantă pentru început: “În acest caz, cantitatea de produs aplicată pe buze determină intensitatea culorii – cu cât aplici mai puțin și întinzi mai bine pe buze, cu atât mai natural va fi efectul, cu cât aplici mai mult, aspectul devine opac”, Claudia Neacșu.

make up

Make-up cu ruj roșu și farduri în nuanțe neutre realizat de Claudia Neacșu

Rujul roșu se potrivește de minune cu tonurile neutre, așa că puteți opta pentru un machiaj mai subtil al ochilor și buze intens colorate. Iar pentru un look de zi, simpla rimelare a genelor și aplicarea unui ruj roșu cu un finish satinat sau glossy este tot ce aveți nevoie.

Atunci când vă doriți un machiaj de seară, il puteți transforma foarte ușor pe cel de zi, adăugând niște codițe de tuș la ochi sau farduri în nuanțe neutre. Astfel, machiajul nu e încărcat și trăsăturile sunt frumos conturate”, Claudia Neacșu, make-up artist.

la vie en rouge

Claudia Neacșu, la vie en rouge, la Paris

La vie en rouge

Iată și câteva trucuri pe care e bine să le știți înainte de a aplica ruj roșu:

1. Cel mai important pentru un machiaj cu ruj roșu impecabil este exfolierea și hidratarea buzelor. Cițiți AICI despre balsmurile de buze.

2. Indiferent de finish-ul rujului roșu aplicat, un pas important este corectarea liniei buzelor cu un strop de concealer. Creează un aspect curat, impecabil!

3. Un alt truc, care ajută în special la mărirea rezistenței produsului, este umplerea buzelor cu creionul pentru contur, înainte de aplicarea stratului de ruj. Cu cât avem mai multe straturi subțiri, cu atât rujul roșu va rezista mai mult.

4. Prea mult, într-un machiaj în care folosim ruj roșu, poate fi încărcarea excesivă a ochilor. Există, desigur, look-uri reușite prin care se dorește exprimarea anumitor stări, însă acestea fac parte din sfera machiajului de revistă sau teatral.

5. Nuanța ideală de ruj roșu se alege în mod normal în funcție de subtonul pielii. Există subton rece, cald și neutru, iar fiecărui subton îi corespund nuanțele sinonime de roșu, cald – cald, rece – rece și neutru – neutru. Alegerea nuanței nu trebuie să fie musai după regulă, într-un final, puteți purta orice tip de nuanțe vreți. Le testați și o să vedeți că unele vi se potrivesc mai bine decât altele.

red rouge

“Rujul roșu poate schimba radical atitudinea unei femei, poate fi purtat ca o armă de seducție, este un statement ce nu va ieși niciodată din trend, va arăta întotdeauna bine și își va păstra semnificația complexă”, Claudia Neacșu, make-up artist.

Recomandările Claudiei:

A. Anastasia Beverly Hills Liquid Lipstick în nuanța Sarafine. Îl găsiți AICI.

B. Sephora Lip Stain în nuanța 01 – roșu clasic, formulă impecabilă. Detalii AICI.

C. Too Faced LA CRÈME nuanța Candy Apple Red – pigment bogat, extrem de comod, cu un finish satinat – glossy. Vedeți AICI nuanța.

Citiți și: Balsamuri de buze care îmi plac

moulin rouge

Dacă nu aveți suficientă îndemânare să vă machiați singure, pentru un look impecabil la petrecerea dintre ani, vă puteți programa oricând la un make-up artist profesionist. Pe Claudia și machiajele ei claudiene le găsiți AICI.

Fotografii: prin Claudia Neacșu

Share is fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *