Mihail Florescu: “Cafeaua cea mai bună este cafeaua care îți place”

leonard caffe

Marți, la invitația Creative Ideas, mi-am început dimineața la cafeneaua lui Mihail Florescu, Leonard Caffe. Domnul Florescu este un personaj, cafegiu pasionat, colecționar și mare povestitor, așa că întâlnirea merită consemnată. Întâi a supravegheat atent boabele puse la prăjit și ne-a preparat tuturor câte o cafea, după preferințe, și apoi au început poveștile. Printre zgomot de râșnițe și miros amețitor de cafea proaspăt prăjită. Mihail Florescu s-a îndrăgostit de cafea în Italia, unde s-a mutat în urmă cu 35 de ani, prin ‘80. De acolo și stilul vestimentar. Azi poartă o pălărie fedora, sacou și eșarfă la gât.

mihail florescu leonard caffe

“Apa se bea înainte de cafea, ca să vă pregătiți papilele pentru aromele licorii. În niciun caz după ce ați savurat cafeaua”, Mihail Florescu

În 1991, Mihail Florescu se întoarce acasă, la Timișoara, cu un cuptor de cafea. Era prima prăjitorie pe flux de aer cald, iar doi ani mai târziu devine singura cafea agreată și autorizată de Grupul Ferrero Roche.

“Să știți că cea mai bună cafea este cafeaua care vă place. Iar o cafea bună cere o a doua cafea”, Mihail Florescu

leonard caffe

În 1996, cafeaua domnului Mihail Florescu ajunge și la București. Mutarea e de bun augur iar într-o lună vinde șase tone de cafea. Următorul pas a fost lansarea brand-ul Leonard Caffe. Iar din 2013 devine Furnizor de Excelență al Casei Regale a României.

leonardo caffe

Domnul Florescu vorbește cu drag despre cafeaua bunicii, pe care i-a dedicat-o mamei sale, și despre călătoria memorabilă, de o lună, pe plantațiile de cafea.

“Am fost impresionat de Jamaica. E o emoție profundă să miroși boabele de cafea și să stai de vorbă cu micii producători.”

La Leonard Caffe găsiți 25 de tipuri de cafele din tot atâtea țări, dar și Cafeaua bunicii sau Cafeaua vampirului. Ultimul sortiment a cucerit chiar și America.

cafeaua vampirului

Mihail Florescu spune, cu mândrie, că e primul roman care a reușit să exporte cafea în Statele Unite. Cafeaua vampirului e un blend exotic, ciudat și enigmatic precum Vlad Dracula, care ne îmbie cu arome de scorțișoară și un praf fin de ardei iute.

leonard caffe

Sloganul, Leonard Caffe, cea mai bună cafea, pe onoarea mea, și decorul boem amintesc de Bucureștiul de odinioară. Localul e plin de obiecte colecționate și adunate de-a lungul vremii chiar de proprietar. Oriunde privești există ceva care-ți atrage atenția: o rășniță veche, un set de cești, un ziar, un tablou, o lampă. Cafeneaua Leonard Caffe, de lângă Hanul-Manuc, are în meniu și cappuccino cu un strop de sirop de mentă. Merită încercat!  Mai multe despre Leonard Caffe AICI și AICI, pe pagina de Facebook.

Foto: Creative Ideas Share is good, share is fashion! Goinfashion!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *