Visul american de vară: “Dacă îmi iau vreodată rulotă, o să fie musai o caravană argintie de la Airstream!”

Fotomodelul Georgia May Jagger se lăuda miercuri pe contul ei de Instagram cu noua achiziție: o rulotă argintie superbă, ca un submarin. Din comentarii, am înțeles că frumusețea e un exemplar Airstream – companie americană de rulote cu o tradiție de aproape o sută de ani. O marcă emblemă în Statele Unite. Connoisseur-ii recunosc dintr-o mie celebrele casele de vacanță pe roți, grație design-ului vintage, cu margini rotunjite, și aluminiului care le face să strălucească în soare.

Povestea Airstream începe cu visul fondatorului Wally Byam. Acesta voia să construiască rulote ușoare ca un fulg, care să se miște precum curenții de aer (de unde și numele brand-ului) și să-ți ofere condiții de cazare first-class oriunde călătorești. I-a ieșit! Azi rulotele lui sunt numite “opere de artă” și printre cele mai faine 100 de chestii inventate de americani. Fac parte din cultura lor, repezintă un stil de viață și-ți dau libertate.

În spirit de glumă, se mai spune că proprietarii de astfel de bijuterii fac parte din “cei aleși” și reușesc să-și facă vecinii extrem de geloși. Pentru mulți Airstream e o utopie, un vis greu de atins, așa că, odată ce ai norocul să-l deții, înseamnă că te-ai ajuns și-ai reușit în viață! Unii jurnaliști îndrăznesc să spună că adorația pentru cochiliile cool a ajuns un “fenomen internațional care frizează fanatismul”. Poate că e nițel exagerat, însă pot să înțeleg că-i rost de invidii, mai ales că în ultima vreme strategia companiei a luat o direcție interesantă. Pe rețelele sociale, rulotele ochioase cu design interior luxos sunt promovate ca locuințe, food-trucks, hoteluri, cafenele, ș.a.m.d – și au tot mai mult succes. Multe dintre ele se folosesc la evenimente, nunți și petreceri inedite. În Vegas, sunt pe post de bar într-o berărie iar la Santa Barbara există chiar și un hotel cu cinci astfel de carmere-rulote. Afacerea a fost un succes – în primul an, rata de ocupare a trecut de 90%. Or fi ele rulotele mici, însă fiecare centimetru din așa-zisa remorcă e foarte bine gândit și e musai util. Înainte să ajungă pe mâna clienților, rulotele Airstream sunt (răs)testate, deci țin o viață și se lasă moștenire. E o investiție de zeci de mii de dolari care merită cu prisosință. Cel mai mic model  – Sport – costă 50.000 dolari, iar Land Yacht 150.000. Vi se pare mult? Ei bine, în 2013, compania a raportat un profit de 59%!

“Exteriorul rulotei păstrează design-ul anilor ’50, însă interiorul noului Airstream2go este uau și actual. Suntem fericiți că Airstream a reușit să-și păstreze povestea de dragoste cu clienții săi”, Richard Riegal, inginer Airstream.

Caravana argintie – a silver “submarine”!

Chiar dacă la prima vedere aduc cu submarinele, rulotele de la Airstream sunt construite la fel ca avioanele. Structura de aluminiu a fost împrumutată din aviație și industria aerodinamică. Caravanele fabricate la Jackson Center, Ohio, sunt foarte rezistente – cu adevărat excepționale și ușor de întreținut.

De-a lungul timpului, rulotele argintii au găzduit președinți, prime-doamne, iar în 1969, echipajul Apollo 11 și-a trăit perioada de carantină la întoarcerea de pe Lună tot într-un Airstream. Tom Hanks, Johnny Depp, Adrian Brody, Brad Pitt, Denzel Washington și Sean Penn sunt doar câteva dintre celebritățile care au rulote chic. Iar actorul Matthew McConaughey a locuit câțiva ani într-o rulotă, pe plajă în Malibu, și între timp are o colecție de trei.

În plus, un model vechi se află expus la MoMA, Muzeul de Artă Modernă de la New York.

Nu știu pe voi, dar pe mine m-au convins! Într-adevăr, așa cum scrie și pe site-ul lor, rulotele Airstream sunt o investiție pe viață în… fericire. Dacă mai doriți motive să puneți bani la pușculiță pentru o rulotă cool, priviți imaginile de pe contul lor de Instagram, AICI.

Fotografii: pagina de Facebook Airstream

Share now!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *