Viață de pisică. Piper, motanul meloman

Anca Dumitrescu

Faceți cunoștință cu Piper, motanul Ancăi Dumitrescu. Un răsfățat și-un norocos. Toarce printre viniluri într-un apartament cochet de pe Calea Victoriei, zace pe canapea cât e ziua de lungă, aleargă, se joacă și miorlăie des în conversații cu prieteni imaginari. Dar, mai presus de toate, Piper iubește muzica. Ba chiar are și o trupă preferată.

“De câte ori dau drumul pick-up-ului, Piper se lipește de el și doarme acolo fericit. Alteori, e fascinat de cum se învârte vinilul și îl privește cu interes minute-n șir, fără să se miște. Cel mai frumos a reacționat la un disc cu The Verve. Când a auzit primele acorduri a țâșnit din cealaltă cameră și n-a mai plecat de lângă aparat. Mai mult ca sigur, atunci când aude muzică, sub blana lui pufoasă curg valuri, valuri de serotonină.”

motan

Și, dacă ar fi să citez dintr-un refren cunoscut, “fericirea are chipul lui Piper”: “Uneori, te fixează cu privirea și începe dintr-o dată să toarcă, de parcă ți-ar face o declarație de dragoste vizuală, în stil pisicesc”. Dar și mai bine e când își lipește botul de palma Ancăi și ea-l simte cum sforăie mulțumit din toți rărunchii. Numai că astfel de scene se întâmplă mai rar. Domnul motan are deja tabieturi. Îi place să doarmă singur și oferă dragoste în doze mici. Nu-i sare în brațe mereu și nu vrea să fie sufocat de afecțiune. Așa că, doar dimineața, ori când dorul a fost prea mare, e program de mângâieri. Dar știți ce n-ar refuza Piper niciodată? Părul lung al Ancăi, cel mai bun loc de alint și joacă.

“Dacă dorm până la 10, tot atunci începe și el să se întindă și să facă ochi. E un motan cuminte, sociabil uneori și plin de viață, iar alteori alege să te ignore cu desăvârșire”.

motanul Piper

Pisoiul cu blană gri-albă n-are ritualuri de frumusețe, dar înțelege că trebuie să stea la periat din când în când. Și știți ce mai face? Își urmărește stăpâna prin casă ca un mic detectiv. Păstrează însă limita de discreție și are mereu lucrurile sub control! Deține mai puțin control când vine vorba de mâncare. E un pofticios! Nimeni n-a mai văzut un motan care să înfulece ca dumnealui, dar Anca e atentă la meniu: “De frică să nu devină prea gras, încerc să îi dozez mâncarea cât mai bine și să îi ofer exact cât are nevoie. Am tot căutat soluții pentru hrana lui și mă speria că toate boabele de pisici conțin cantități atât de mari de cereale. Într-un final, am găsit două variante fără cereale (Schesir și Sanabelle) și asta îi dau cel mai des acum”.

Piper e un pisoi vorbăreț iar Ancăi îi place să-l chestioneze, să-l complimenteze și să-i spună în fel și chip: “Îl întreb ce face și el îmi răspunde mereu cu o tumbă pe podea. Și da, îi spun des că e cea mai frumoasă pisică din lume, îl alint Piperuș, Piperină, sau uneori îi zic doar “măi pisicuță”, iar el se întoarce cu labele-n sus pe podea să-mi dovedească opusul. He is the one!”

Anca Dumitrescu

motan

Dacă vă întrebați deja ce trăznăi are la activ minunatul, ori dacă a ros, a rup, zgâriat sau distrus ceva în casa stăpânei, ei bine, bifați NU la toate. Ori Piper e foarte cuminte, ori Anca prea îngăduitoare. “Mai fură din când în când lucruri din bucătărie și le împrăștie apoi prin toată casa, varsă diverse recipiente sau, crezând că e rost de joacă, își înfinge ghearele în hainele mele, exact înainte să plec din casă. M-am obișnuit și-acum mi se pare că toate fac parte din locuitul cu o pisică”.

Nouă vieți. Viață nouă

Nimic din ce ați citit până acum nu s-ar fi întâmplat dacă motanul n-ar fi fost salvat de Liviu, prietenul Ancăi, într-o zi de joi 13. Mai precis 13 octombrie 2015, fix la o săptămână după ziua Ancăi. Bietul pisoi maidanez se bătea pentru mâncare cu un câine din vecini. Era slab, amărât, avea o rană pe spate și Liviu l-a luat la ei acasă. Anca a fost sceptică în privința locatarului blănos, dar asta până a dat cu ochii de el: “Când am intrat pe ușă și l-am zărit cum stătea pe covor în sufragerie, cu boticul lui pătat, ușor adormit, parcă ar fi locuit acolo de când lumea. Cred că a fost dragoste la prima vedere. M-am înmuitat și mă uitam la Liviu cu ochi recunoscători că a reușit să-l salveze”.

motan Piper

A doua zi, pe 14 octombrie, pisoiul din stradă a fost dus la veterinar și botezat Piper, după un borcan mare din raftul cu condimente din bucătăria Ancăi și pe care scria, ați ghicit, piper. Chiar dacă s-au plăcut din prima Anca nu se gândea să-l păstreze. Planul era să-l îngrijescă o perioadă, să-l pună pe picioare și, apoi, să fericească o mătușă căreia îi murise recent pisica pe care o iubea de 20 de ani. Zis și făcut. Numai că, după o lună de miere cu Piper, Anca nu s-a mai putut dezlipi de el. Mătușa a înțeles iar cei doi, Anca și motanul meloman Piper, sunt de nedespărțit.

“Numărul meu norocos e 13. Și nu puține au fost lucrurile minunate care s-au petrecut în viața mea într-o zi de 13. Nu cred în întâmplări. Cred că Piper a venit să vindece diverse lucruri din mine, să aducă iubire și să mă determine să văd pisicile altfel (recunosc, înainte de Piper nu eram un mare fan al pisicilor). A adus extrem de multă bucurie în casă și de câte ori deschid ușa apartamentului am un sentiment tare plăcut să știu că e acolo. Nu cred că am un motiv special pentru care îl iubesc, dar fața aia de mafiot cu mustață și ochi verzi mă topește și-mi place să văd că personalitatea lui completează perfect modul în care arată. Piper a fost și este o lecție, una despre iubire și responsabilitate”.

Nu-i așa că și voi îl iubiți deja pe Piper?

anca dumitrescu

motanul piper

motanul piper

Pe Anca Dumitrescu, stăpâna lui Piper și co-founder Vreau să fiu Stewardesă, o descoperiți AICI, în 33 de răspunsuri despre fashion, shopping și stil.

Fiți cu ochii pe www.goinfashion.ro, curând, urmează o nouă poveste adevărată despre pisici. Iar dacă v-a plăcut pe la noi, vă aștept cu un LIKE, AICI, pe pagina de Facebook.

Citiți și povestea care m-a inspirat să scriu și despre alte feline alintate Viață de pisică. Choupette, cea mai răsfățată pisică din univers.

Fotografii: prin Anca Dumitrescu

Citiți și:

Viață de pisică. Miky The Cat o mâță cum alta nu-i

Viață de pisică. Fasole, un motan somnoros și “fioros”

Viață de pisică. Geta, o pisică cu multiple personalități

Viață de pisică. Ghindă, un motan de pus în ramă. Atât e de frumos

Viață de pisică. Choupette, cea mai răsfățată pisică din univers

Share and meow!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *