Viață de pisică. Ghindă, un motan de pus în ramă. Atât e de frumos!

motan

Pe Irina Neacșu, arhitect și artist botanic, o cunoașteți. La fel și lucrările ei minunate, tablouri, ilustrații, mobilier și obiecte de decor, cele mai multe inspirate din natură. Ce s-ar putea să nu știți încă despre universul creativ al Irinei poartă două nume. Nuca și Ghindă. Pisica și motanul Irinei. Nuca are 11 ani și este o “pensionară” discretă, așa că povestea care urmează este doar despre mult mai tânărul și seducătorul Ghindă. Un motan de aproape doi ani, roșcat ca o vulpe și cam plimbăreț. Norocul lui că stă la casă, în frumosul Brașov, și își permite să umble pe coclauri, fără frică.

„Ghindă este blând și bun și prietenos, iar în același timp liber și agil. Este o combinație foarte frumoasă, care funcționează mereu ca o lecție – iubirea nu înseamnă posesivitate, ci grijă și admirație, respect și afecțiune în porții mereu imprevizibile”.

motanul ghinda

motanul ghinda

„De unde vii la ora asta?”

Motanul roșu-maroniu ca o ghindă coaptă are o relație spontană cu stăpânii. Ziua e mai mult absent, tolănit la soare în curte sau la pas pe coama vreunui acoperiș din vecini. Serile însă sunt în familie, pe canapea, la alintat. Iar când se dă stingerea începe viața lui de noapte. „Are sigur aventuri pisicești. Nu ne povestește nimic, e un adolescent rebel, și noi îl lăsăm în pace, să se descurce cum știe mai bine. Totuși e interesant cum mereu se întoarce acasă. Probabil cel puțin încă cinci vecini cred că Ghindă este pisica lor.

Întoarcerea motanului cuceritor durează numai câteva ore. Apoi pleacă iar. Nu de alta, dar roșcovanul detestă lipsa de libertate, ușile închise și limitarea, în general, a chefului. Dar nu stă mult la joacă. Se comportă mândru și solemn de parcă știe cât de frumos este și cum absolut toată lumea îl adora. „Ori merge să vâneze, ori pleacă pe o altă canapea, apoi pe o alta, și tot așa, până în zori când îl găsim pe preșul din fața porții rupt de somn. Dacă ar fi om, Ghindă ar fi sigur un Don Giovanni. Ca motan însă, nu se îndeletnicește cu iubiri pisicești, ci cu afecțiunea vecinilor, care vine la pachet cu iaurt, cârnăciori, costițe și mult alint.

motanul ghinda

În speranța că ar recunoaște pe unde umblă, mai e strigat și „golane!”. „Îl tot întrebăm pe unde a fost, ce mai e prin cartier, și cu cât îl chestionăm mai multe cu atât se pune mai serios pe tors. Noi zicem că ăsta e felul lui de a spune că a avut grijă să fie totul în regulă, să stăm liniștiți. În plus, atâta vreme cât vine acasă fără cicatrici majore, e totul bine.

motan Irina Neacsu

„Domnule Ghindă, ce vă recomandă? Frumusețea e talentul meu”.

Probabil vă întrebați deja despre latura lui artistică și dacă a furat ceva din talentul Irinei. Ei bine, la cât e de zbuciumat și rebel n-are răbdare să meargă cu Irina la atelierul ei din Poarta Schei 6. N-a fost nici model, iar dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație, cel mai bine i s-ar potrivi rolul de critic de artă. Unul zeflemist și cinic, convins că oricum cea mai bună operă de arta este el însuși. Nu ar avea răbdarea să fie pictor iar ca model, poate o vreme l-ar amuza, dar nu este atât de generos cât să facă pe plac artiștilor”.

motan Irina Neacsu

ginger cat

Dar cum nimic nu e întâmplător, Irina a desenat o pisică roșcată înainte să apară Ghindă în viața ei (vezi fotografia de mai sus). Iar din portofoliul artistei îndrăgostită de anotimpuri, flori, plante și fructe, nu lipsesc nici ilustrațiile cu ghinde. Vizitați musai www.irinaneacsu.com.

Irina Neacsu

Pentru Irina și Răzvan viața cu Nuca și Ghindă e tare faină. Pisicile au un efect calmant, nu au nicio dramă majoră și niciun stres inutil, așa că inevitabil te întâmpină cu drag și calm, mult chef de alint, un ritual cu adevărat terapeutic. Mereu prezența lor în casă face mai acută starea de acasă”

Nuca și Ghindă vă invită să mergeți la expoziția Irinei Neacșu“From botanical to abstract”. Tablourile, ierbarul și obiectele de decor s-au mutat, până pe 15 noiembrie, din atelierul Irinei la Renaissance Art Gallery.

Și încă ceva. Să nu uit, o fotografie cu Nuca. 😃

pisica nuca

Și încă una cu Ghindă. Un motan de pus în ramă! Fără vreun sens peiorativ.

iarna

Fotografii: prin Irina Neacșu

Fiți cu ochii pe www.goinfashion.ro, curând, urmează o nouă poveste adevărată despre pisici. Iar dacă v-a plăcut pe la noi, vă aștept cu un LIKE, AICI, pe pagina de Facebook.

Citiți și:

Viață de pisică. Miky The Cat o mâță cum alta nu-i

Viață de pisică. Piper, motanul meloman

Viață de pisică. Fasole, un motan somnoros și “fioros”

Viață de pisică. Choupette, cea mai răsfățată pisică din univers.

Share and meow!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *