Un ritual și cele mai frumoase lumânări parfumate de Crăciun.

E clar! Vizitele mele la Madison au devenit deja un ritual. Îmi place tare mult să trec pragul parfumeriei-bijuterie cam o dată pe lună. Mă relaxează. Și, dacă tot e ritual, plec înspre acolo în plimbare. Cel mai adesea o iau pe strada Paris, admir casele demne, mai fac una-două fotografii și…. privesc cerul. ☁️ Pe bune! Chiar asta fac. Uneori, pentru a rupe monotonia, schimb traseul și o tai pe Washington sau Varșovia. Oricum ar fi, ajung pe Calea Dorobanților, traversez intersecția și intru negreșit în florăriile cochete, cât să-mi încânt privirea. Nu-mi cumpăr tot timpul flori, dar, atunci când o fac, cer și-un fir de eucalipt. Miroase superb! În sfârșit, ajung la Madison și accept, de fiecare dată, să beau un cappuccino. Face parte din ritual. 😃 Iar cea mai recentă vizită a însemnat o oră și un pic de povești cu și despre lumânări de Crăciun. La cafea.

❤️ Mă grăbesc să încep enumerarea cu Cire Trudon, brand-ul franțuzesc cu o istorie fabuloasă, care începe la 1643. Povestea lor ar merita un articol separat, ținând cont că au luminat Parisul și Palatul Versailles. Însă o să mă rezum la colecția lor actuală – un spectacol de arome și bun gust, un obiect de design, mai mult decât o simplă lumânare din ceară de albine. Iar la fiecare Crăciun, Trudon lansează o colecție tematică – nu schimbă aromele, ci “lucrează” subtil la detalii, cum ar fi să schimbe recipientul, să-i dea mai multă strălucire. Ernesto, Abd El Kader, Fir, Gabriel și Nazareth sunt în topul vânzărilor și miros a sărbătoare, a iarnă, a brad și portocale. “Lumea” Trudon chiar este minunată. Mergeți la Madison să aflați o parte!

❤️ Tot Cire Trudon este și La Promeneuse, o lampă ca odinioară – promisiunea unei escapade senzoriale grație lumânărilor parfumate în formă de camee și luminii calde. Pachetul conține 4 lumânări parfumate, adică 4 nopți parfumate, cum frumos scrie în decrierea obiectului util de decor. Așadar, sunt lumânări-camee cu aromele cunoscute de la TrudonAbd El Kader, Ernesto, Odalisque și Solis Rex. Fiecare camee, pusă pe farfurioara din partea de sus, se topește, treptat, grație căldurii degajate de o altă lumânare, neparfumată de această dată, aflată la baza lămpii. Nu vă faceți griji, găsiți camee parfumate pentru încă 1001 de nopți, odată ce ați cumpărat lampa! 🎆 În 2020, fiți (mai) romantici!

❤️ Continuăm cu Astier de Villatte și, firește, Jerusalem, doar vorbim de Crăciun. Lumânarea are note de nucșoară, lemn de cedru și chiparos. Este un frumos cadou alături de o coroniță din brad și un calendar de la Stavropoleos. Pentru că brand-ul este renumit mai ales datorită colecțiile din porțelan, mai puneți în cadou și o farfurioară cu inimă.

❤️ Iar acum intră în scenă Bydreo. Sfatul meu e să vă lăsați inspirați de numele fiecărei lumânări – indiferent de alegere, o să iubiți parfumul ei. Bibliotheque, Woods, ori Carrusel pot fi daruri minunate de Crăciun. Uite, eu aș pune lumânarea Bibliotheque lângă o scrisoare scrisă de mână, din suflet, și un volum de poeme, iar pentru Carrusel mi se pare potrivită o cutie muzicală cât o cutie de chibrituri, nu mai mare – au la Cărturești, iar Woods merge cu cafea de specialitate și ciocolată neagră bean-to-bar – doar, așa, de dragul contrastului de arome. Ce ziceți?

❤️ Haideți să ne întoarcem la francezi. Mai întâi facem o oprire la EX NIHILO și suntem invitați să simțim un Crăciun la Paris. Nu de alta, dar lumânarea Lait dépices ascunde arome gurmade – lapte, alune, vanilie, scorțișoară – plus un pic (mai multă) nostalgie. Cum canelé de Bordeaux nu știu să găsească la București, împachetați cu fundiță o cutie de macarons în toate culorile optimiste – roz, galben, portocaliu. Gestul va fi apreciat!

❤️ Goutal Paris este următoarea oprire à la française. O invitație și plimbare într-o pădure acoperită de zăpadă –Une Forêt d’Or, cu miros de brad, portocale și mandarine. Ce poți să-ți dorești mai mult? Poate chiar niște portocale adevărate. Eu am găsit unele bio, sicilene la Nasul Roșu. 🍊 Iar pentru că tot vorbim despre călătorii olfactive, tare mult mi-a plăcut și difuzorul de parfum pentru casă în formă de balon cu aer cald, tot de la Goutal. Îl vedeți și în fotografia de mai jos. Dacă vă gândiți să-l faceți cadou, luați și două bilete de avion. 😃

❤️ Să știți că la Madison experiența este completă, fie că vorbim de parfumuri, bijuterii, sau lumânări. Așa că, pe lângă colecțiile minunate de lumânări, aici găsiți chibrituri lungi și elegante de la Cire Trudon (parfumate și ele, cum altfel), farfurioare, o foarfecă pentru lumânări de la Byredo, ori nelipistele clopote de sticlă. Or fi mofturi, însă eu cred că ritualul trebuie respectat ca la carte. Fii atent la detalii și m-ai cucerit definitiv!

❤️ Ritualul meu se încheie negreșit cu răsfoit/mirosit/cumpărat cărți, vânat agende și felicitări în cele două librării învecinate parfumeriei Madison. Apoi, intru la Cofetăria Dorobanți și-mi cumpăr 5-6 nuci (da, da, desertul ăla al copilăriei) și le mănânc în drum spre tramvaiul 1. Așadar, oferiți-vă un cadou și mergeți în plimbare pe Calea Dorobanților, fiți relaxați, nu stresați, colindați librăriile, intrați în magazine și mergeți să descoperiți universul Madison luxury perfumery. Cumpărați puțin și bun! O să recunoașteți locul din prima, au mereu cea mai frumoasă vitrină din oraș. Plus cele mai inspirate cadouri, indiferent de ocazie. ❤️

Să aveți un Crăciun luminat și parfumat! 🎄

Fotografii: brand-urile enumerate

Love it! Share it! 

 

One thought on “Un ritual și cele mai frumoase lumânări parfumate de Crăciun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *