Tu ce parfum de vară ești?

E întrebarea lansată de Madison Perfumery în acest iulie arzător. Eu am spus „da” provocării și, în data de 14, fix de Ziua Franței, m-am bucurat de o nouă experiență senzorială și pariziană. Nu vânez coincidențe, dar mă bucur să le consemnez! Cu o mini-seră pe masă – orhidee, fragile flori de morcovi, ramuri de salcie și mușchi de pământ, plus 6 sticluțe de ANNICKE by EIGHT & BOB, incluse perfect în decor, am fost invitată să descopăr noile parfumuri, ghidată de Alexandra Moraru prin grădini celebre de la Paris și Viena.

Bine ați venit în grădina Madison!

Înainte să simt mirosul și să aflu detalii, m-am bucurat de gust. Un cocktail răcoros cu gin, gheață, castravete, rozmarin, coajă de lămâie și coacăze roșii, preparat pe loc, m-a ajutat să intru în atmosferă. „A fost odată ca niciodată o frumoasă poveste de dragoste între Albert, le gentelman parfumerur și Annicke, o tânără austriacă. Întâlnirile îndrăgostiților în grădini fabuloase s-au tradus în 6 parfumuri floral-seducătoare.”

6 parfumuri, 6 întâlniri.

Colecția ANNICKE, prima de la EIGHT & BOB cu 6 parfumuri exclusiv pentru femei, pornește de la grădinile imperiale ale Palatului Schonbrun. Parfumul care poartă numele și numărul 1 este cald ca o îmbrățișare. Are note de lăcrămioare, mosc alb, bujor și frunze de iederă. Așa se scrie poezia.

Inocența.

Călătoria ANNICKE continuă cu un nou rendez-vous, de această dată la Paris, în faimoasele grădini Luxembourg, cel mai bun loc de ascuns secrete. Parfumul numărul 2 e foarte elegant, are parcă mai multă îndrăzneală, grație notelor de tuberoze și ylang-ylang. Nu lipsesc nici aromele gurmande – vanilie, alune, smochine.

Curajul. 

Rămânem tot la Paris, în grădinile Giverny, pentru dezvăluirea ANNICKE 3. Rafinat și sofisticat, parfumul are un buchet citric-floral fabulos. Notele de bergamotă și mandarine se combină perfect cu cele de iasomie și gardenie.

Prospețimea.

Numărul 4 din colecția ANNICKE ne pune sub nas și parcă și-n fața ochilor, un nou episod al iubirii împărtășite, într-un alt cadru romantic, parcul parizian La Bagatelle. Avem visul unei nopți de vară, cu note de trandafir, iasomie, patchoulli, nectarină.

Senzualitatea.

Urmează number, number 5 și revenim în Austria, într-o celebră grădină vieneză, Burggarten, unde se află o casă a fluturilor și flori tropicale. Cumva așteptat, ANNICKE 5 e mai dulce și mai puternic, semn că povestea de iubire dintre cei doi e acum mult mai intensă. Se simt destul de bine mierea, romul, vanilia, scorțișoara și caramelul. E o încântare!

Dulceața. 

Ultima oprire este French Guiana Pavilion. Parfumul ANNICKE 6 ascunde arome la fel de tari și totodată cuceritoare ca numărul 5. Descoperim aici garoafe, scorțișoară, piper, ambră și bergamotă.

Pasiunea. 

Dincolo de arome, recunosc, pe mine mă cuceresc mai întâi poveștile din spatele parfumurilor. Ba uneori și numele mă atrage mai mult. De această dată, trăind călătoria ANNICKE by EIGHT & BOB, am fost nostalgică de-a dreptul și-am retrăit amintiri din grădinile pe care, cândva, le-am vizitat. La Madison Perfumery vă așteaptă o mulțime de povești. Mergeți să o aflați pe cea care care vi se potrivește cel mai bine!

Fotografii: prin Madison Perfumery

Citiți și: 

Inscursiune în universul parfumurilor, cel mai frumos seminar despre mine

Arta mâinilor curate. Săpunul, cel mai bun prieten al omului

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

Vine toamna! Răsfață-ți părul cu o brumă parfumată

Creme și măști pentru îngrijirea mâinilor

Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

Dăruiți experiența Careless Beauty – un masaj, un elixir cald și blând, numai cu plante românești

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Tu ce parfum de vară ești?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *