Trucuri mici anticaniculă: Apa florală, apa termală și apa minerală!

Apa e noul star în cosmetică! Iar dacă n-ar exista, apa florală și apa termală ar trebui musai inventate. Ambele sunt perfecte pentru împrospătarea pielii! Mai ales vara. Așa că mai bine uitați de evantai și folosiți un puf cu apă termală. Oferta e bogată și am pus în articol lista de shopping, plus mici detalii și curiozități despre apele minune, să nu fie o enumerare plictisitoare.

Istoria spray-ului cu apă termală e aproximativ recentă. 1962 – Evian, 1979 – Avène, 1992 – Uriage, 1993 – La Roche-Posay, 1996 – Vichy, 2011 – Jonzac. O să mă opresc un pic la povestea Evian. Mi-a plăcut că pe site (îl găsiți AICI) au o pagină cu L’histoire en un pshiitSpray-ul Evian, singurul cu apă minerală din Alpi, a fost inventat de doi farmaciști. La început, le brumisateur, cum îi spun francezii, era folosit în spital, grație nenumăratelor beneficii terapeutice pentru arsurile de piele. Deși design-ul flaconului s-a mai schimbat de-a lungul timpului, proprietățile vindecătoare au rămas aceleași. La noi nu am găsit spray-ul Evian, dar îmi amintesc că l-am folosit și mi-a plăcut când am fost la Paris și-am prins caniculă în septembrie.

Nu cred că există un clasament cu cele mai bune ape termale. Eu una am încercat mai multe și m-am “împăcat” cu toate. Avene, Vichy, La Roche Posay. Oricum, nu au contraindicații, sunt pentru toate tipurile de ten, inclusiv sensibil, și le puteți pulveriza chiar și pe pielea delicată a bebelușilor. Apa termală se aplică pe piele într-un strat fin. Bruma de stropi se lasă să acționeze 2-3 minute, după care se tamponează ușor cu un șervețel. E singurul detaliu pe care NU trebuie să-l uitați! Ștergeți surplusul ca să evitați deshidratarea tenului. Însă unele ape termale sunt istonice. Asta înseamnă că se usucă singure pe piele și nu trebuie să eliminam picăturile în plus. Uriage și Jonzac sunt ape termale istonice. Și chiar dacă francezii dețin supremația, avem și noi un spray cu apă termală de la Herculane, Ivatherm, la fel de bun.

Apa de trandafiri – aromatherapy kick

Dacă spray-ul cu apă termală a intrat mai târziu în rutina cosmetică, despre apele florale știm de la mamele și bunicile noastre. Trandafirul – înviorează. Lavanda – purifică. Mușetelul – calmează. Weekend-ul trecut, la atelierul de herbalistică ținut la Atelierul Irinei Neacșu de la Brașov (vezi detalii AICI), Amy de la Atinge Organic ne-a mărturisit că ea nu se desparte niciodată de apa de trandafiri. După ce am citit descrierea produsului de pe site, am înțeles și de ce.

FLORAE este muza fiecărei dimineți. Această apă florală conține seva unora dintre cele mai prețioase si rafinate flori: hidrolat de Rosa Damascena (trandafirul de Damasc), neroli (floarea de portocal) si geraniu Bourbon (muscata egipteana). Tonifiază și hidratează impecabil mai ales tenul uscat, normal sau matur, lipsit de strălucire. Aromaterapia cu flori este extraordinară pentru psihicul feminin, trandafirul si neroli sunt cu predilecție esențe pentru echilibrarea si redescoperirea feminității.

Ritualul de aplicare: Închide ochii, pulverizează apa florala pe fața proaspăt curățată,  inspiră aroma și lasă-te purtată pentru câteva secunde în grădina interioară. Relaxează-te. Vei zâmbi cu siguranță”. Pe mine m-a convins! Tot de la Atinge Organic sunt și Apa florală cu mirt verde și dafin și Apa florală cu albăstrele și mușetel german. Le găsiți AICI, de unde le și puteți comanda.

roses

S-a dovedit științific că mirosul de trandafiri reduce stresul – ELLE USA

Tot din categoria ape florale, am folosit și mi-a plăcut mult apa din flori de lavandă și apa din flori de cătină de la Careless Beauty. Sunt ape organice, calmează și revitalizează toate tipurile de ten. Eu le țin la frigider și le pulverizez dimineața, ca ultim pas al demacherii sau remediu anticaniculă. Despre CarelessBeauty am povestit AICI, iar de AICI se adaugă produsele din plante românești în coșul de cumpărături. Și la Melvita, în farmaciile Sensiblu, găsiți apă de trandafiri. La o scurta documentare, am descoperit review-uri foarte bune. Lăudate sunt și loțiunea de la Mario Bădescu, ori spray-ul de la Sisley Paris. Oricum căutați Face Mists pe sephora.com și o să descoperiți pagini întregi de ape cu plante, ceaiuri, struguri, aloe. Indiferent de alegere, apă termală, minerală ori apă florală, și indiferent de anotimp, o să vă bucurați de o ploaie de beneficii pentru piele. Și prețurile sunt prietenoase. O apă termală în varianta travel este doar 10 lei, iar pentru un flacon de apă de trandafiri, de 100 ml, plătiți 55 lei.

Fotografii: Pinterest

Share NOW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *