Ți-e dor de Italia? (Poate) trece cu un tiramisu la București

În ultima vreme am scris tot felul de liste. Fie cu bucurii pentru suflet din #OrașulFetelor, fie cu bunătăți apetisante. Ei bine, articolul de astăzi face parte din cea de-a doua categorie, și e despre cel mai bun tiramisu de la București. Sinceră să fiu, era și cazul să-i dedic mai mult spațiu desertului italian faimos, după cheesecake, înghețată, ciocolată și alte asemenea delicii enumerate, aici, pe site, în liste firești. Nu mai spun că mi-e tare dor de Florența, cel mai frumos oraș din lume, în care îmi doresc să revin pentru artă și… tiramisu. Într-un iulie arzător am gustat, la restaurantul La Bussola – Firenze, nu unul, ci patru feluri de tiramisu: clasic – al cacao nera, cu amaretto Disaranno – un lichior special, cu migdale întregi și vin rose și tiramisu cu faimoșii biscuiți cantucci. Așadar, până trecem granița în Bella Italia, toate drumurile spre tiramisu duc la București!

#Eataly

Primul loc unde vă invit să savurați un tiramisu este Velocità, deja celebra gelaterie de pe Calea Victoriei. Găsiți desertul în variantele clasic sau cu zmeură. Indiferent ce alegeți, nu uitați să luați și o cafea, sau o cupă-două de înghețată, ori affogato. E delicios în toate combinațiile.

Citește și: Încă un rând în #OrașulFetelor: filmul, teatrul, affogato

#SpoilerAlert

Următoarea oprire este la Friddi, o altă gelaterie bucureșteană în vitrinele căreia, pe lângă nenumărate sortimente de înghețată delicioasă, găsiți și un tiramisu foarte-foarte bun. Deliciul e gata pus în borcane, unele de dimensiuni generoase, așa că, din experiență vă spun, îl puteți mânca în 2-3 reprize. Sau tot odată dacă-i prea greu de stăvilit pofta.

#SweetDreams

Tot la borcan este și cel mai frumos tiramisu de la Plantini. Iar dacă alegeți să-l mâncați pe terasa bistro-ului într-o zi însorită, fotografiile pentru Instagram sunt asigurate. Priviți mai jos cât de bine arată Specialty Coffee Tiramisu. Plus că are puțin zahăr și ingrediente clean, de calitate superioară.

#BellaItalia

Însă dacă doriți să testați un alt fel de tiramisu, tot la Platini e musai să ajungeți pentru Japanese Matcha Tiramisu. Așa cum îi spune și numele, are pudră de matcha din belșug, în loc de cacao.

#MixAndMatcha

Și la Trofic se iubește și se gătește italienește. Au tiramisu, au cappuccino, au și-o bancă primitoare afară, nu vă mai rămâne decât să fiți turiști în București și să luați o pauză de cafea și ceva bun după ce veți fi terminat de explorat pentru a nu știu câta oară centrul orașului.

#Cheers

Fain frumos aliniate stau și paharele cu tiramisu de la Baristro.place, cafeneaua de specialitate destul de recent deschisă în Cotroceni. Nu le-am trecut încă pragul, dar știu din surse sigure că e tare bun. Mulțumesc, Irina!

#BabyFingers

Or mai fi și alte locuri cu tiramisu bun la București, nu zic ba, așa că vă invit să le scrieți în comentarii să afle toată lumea cu dor de Italia.

Fotografii: prin brand-urile enumerate, paginile de Facebook

Citiți și: 

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

Aperol, caimac sau colivă? Unde găsiți cele mai inedite arome de înghețată

Altfel de Cola. Nici Coca, nici Pepsi

Tu știi cine vinde gogoși la București? Eu da!

Brutării faine cu pâine bună. La București!

 

2 thoughts on “Ți-e dor de Italia? (Poate) trece cu un tiramisu la București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *