Sweet Shopping în București. Cele mai bune dulciuri de savurat acasă

french revolution

În plină campanie “fără zahăr”, hop și eu cu o listă de shopping dulce-dulce. Departe de mine gândul de a intra într-o polemică cu cei care s-au lăsat de zahăr. Îi invidiez că au reușit. Dar eu nu cred în extreme și aleg calea de mijloc. O linguriță, două-trei, sau chiar o felie de tort n-au făcut rău nimănui. Nu-i așa? Plus că mâncatul sănătos și ca la carte n-ar avea niciun farmec fără să știi că poți să trișezi uneori. Așa că pun într-o listă câteva deserturi care îmi plac și pe care le cumpăr din București. Ordinea bunătăților este alfabetică.

bezele carti dulciuri si flori

♥ Bezele și brioșe. N-am apucat încă să ajung la Cărți, dulciuri și flori, dar am făcut cunoștință cu deserturile Ioanei Uretu și-mi plac. Mai ales bezelele. Plus că sister mi-a făcut cadou de ziua numelui o carte, un buchet de flori și un tort delicios. Adresă: Strada Tudor Ștefan, nr.60.

♥ Bomboane de ciocolată. În afară de cele făcute de Valentina Băințan de la Artizanii Olfactivi, bomboane de ciocolată foarte bune am mai mâncat la Cofetăria Casa Capșa. Norocul meu că nu am drum prin zonă foarte des că n-aș putea să trec fără să-mi cumpăr măcar câte una din fiecare fel. Orangina și Chanticlaire sunt de vis! Adresă: Calea Victoriei, nr. 36.  

bomboane casa capsa

♥ Ciocolata de casă este desertul meu preferat. Cum variantele de pe rafturi n-au nicio legătură cu gustul pe care-l știu pe de rost, m-am bucurat să descopăr ciocolata de la La Pravalescu. Bine, recunosc! Sunt grozave și cornetele boierești cu ciocolată și blat delocios cu gust de zahăr ars. Oricum vitrinele sunt pline de mai multe prăjituri de casă. Pe alese. Adresă: Strada Mendeleev, nr. 33. 

chec Frudisiac

♥ Chec. Cel mai bun chec l-am gustat în cafenele – Frudisiac și M60. Nu știu cine le face sau de unde le aduc, dar checurile de aici sunt grozave. Adrese: Frudisiac – Intrarea Bitolia nr. 4. M60 – Strada Mendeleev, nr.2.

♥ Ecler. Când spui cel mai bun ecler din București spui French Revolution. E cel mai bun desert franțuzesc la București, în Micul Paris. Sunt greu de ocolit, mai ales dacă aveți drum prin centru. Adrese: Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, Ateneu – Strada Constantin Esarcu, nr.1.

♥ Faguri, nuci, salam de biscuiți. Singurele deserturi pe care nu le făcea mama dar le vânam în vecini erau nucile, fagurii și salamul de biscuiți. Absolut delicioase! Dacă vi s-a făcut poftă să știți că le găsiți de cumpărat la Cofetăria Dorobanți 140. Adrese: Calea Dorobanți nr. 140, Calea Floreasca nr.  71.

nuci prajituri

♥ Gogoși rotunde și pudrate cu zahăr, ca la mama sau la bunica acasă, găsiți la bistro-ul lui chef Nicolai Tand. NicolaiToGo s-a deschis recent în București. Adresă: Calea Dorobanților, nr.67.

♥ Kurtos Kalacs bun de ton am mâncat la Bran, sau la Lacu-Roșu, dar cum n-am prea des drum la munte îmi cumpăr desertul cu nucă de la Băcănia Janos Bacsi. Mai au și alte caserole cu prăjituri, ori pungi cu turtă dulce. Adresă: Șoseaua Mihai Bravu, nr. 292, Bl. 5.

♥ Macarons. Știu trei locuri cu macarons delicioase în București. Grace Couture Cakes, Madame Lucie și Chocolat. E un desert gustos, colorat și bun de făcut cadou. Adrese: Grace Couture Cakes – Piața Dorobanți, nr. 5 și Băneasa Shopping City. Madame Lucie -Tudor Ștefan, 26. Chocolat – Strada Episcopiei, nr.6 și Băneasa Shopping City.

macarons Bucuresti

♥ Plăcinte și tarte. În afară de pâine crocantă cu maia, la Miez Brutărie Artizanală găsiți și tot felul de plăcinte și tarte. Plus brioșe cu moț. Tot ce am gustat mi-a plăcut și tare-i greu să cumperi doar o pâine integrală când le treci pragul. Adresă: Piața Amzei, 10-22.

Cam aceasta este lista deserturilor pe care le-am testat și mi-au plăcut în București. Sigur mai sunt și alte locuri și alte sortimente. Lista rămâne deschisă, așa că vă invit să scrieți, într-un comentariu, care este desertul vostru preferat din oraș, numai bun de savurat acasă. Iar eu promit să dau de veste când descopăr un dulce nou.

Fotografii: prin magazinele enumerate

Share is sweet! Be sweet!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *