Sunteți gata? Pornim într-o „Călătorie spre Sud”!

Și nici măcar nu trebuie să părăsim Bucureștiul, ci doar să ieșim la soare și să fixăm busola spre Londra, strada Londra – numărul 39, adresa la care se află Muzeul Național al Hărților și Cărților Vechi. Aici, prietenii de la minunata editură de cărți pentru copii Frontiera au pus la cale o frumoasă expoziție a artistul Eugen Brelo. „Călătorie spre Sud” se numește și este primul proiect de curatorie artistică realizat de Editura Frontiera. Așadar, ce faceți în weekend?

Eugen Berlo a studiat arhitectura și matematica și a lucrat ca arhitect designer la New York. În colaborare cu Editura Frontiera, a ilustrat prin linogravură cărțile de Emil Racoviță. Inspirată de fabuloasa expediție arctică a lui Racoviță, expoziția Eugen Berlo propune o călătorie real-imaginară către ținutul înghețat de la Polul Sud. În cadrul expoziției sunt prezentate lucrări artistice, linogravuri originale, obiecte și imagini de arhivă care ilustrează atât călătoria reală a lui Emil Racoviță, cât și călătoria imaginară a Mariei, personajul cărții Străbunicul meu, Emil Racoviță.

„Se accentuează mult educația teoretică a copiilor, dar cred că o parte esențială din educația lor este și cea artistică. E un tip de educație care apelează la zone ale minții mai puțin structurate, care trezește sensibilitate, formează „ochiul” și gustul, stabilește repere fundamentale pentru viața de adult. Urmând această idee, Editura Frontiera pune pe primul loc preocuparea de a aduce pe lume cărți frumoase pentru copii înțelepți. Colaborarea noastră cu artistul Eugen Berlo s-a concretizat în două cărți minunate și acum, iată, într-o expoziție artistică a unei călătorii real-imaginare către Sud, găzduită de Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București”, Bogdan Tăut – Director Dezvoltare al  Editurii Frontiera.

Mai multe informații despre expoziția care ține până pe 9 mai găsiți aici. Iar pentru achiziția de lucrări originale ale artistului, puteți scrie la art@editurafrontiera.ro.

Ne vedem la muzeu! Negreșit.

Fotografii: prin Editura Frontiera

Citiți și: 

Câtă artă am „consumat” într-o lună cu 110 lei

Terapie în pandemie – la muzeu!

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

 

 

One thought on “Sunteți gata? Pornim într-o „Călătorie spre Sud”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *