Succesul Karuna Studio, LIVE la tine acasă. LOVE Yoga, LIKE Pilates, SHARE Cardio!

Înainte să trasezi aleile unui parc, există o teorie care spune că cel mai bine este să-i lași pe oameni, cu pașii lor, să-i decidă cărările. E mai sigur și nu vei da greș cu traseul. Așa a făcut și echipa inimoasă de la Karuna Studio. Din haosul vremurilor pe care le trăim cu toții, cu lacătul pe sala de sport pentru o perioadă neștiută, s-au aruncat în marea on-line-ului. 💪 Iar odată ajunși în spațiul virtual i-au lăsat pe cei mulți care le urmăreau clasele de yoga, transmise ad-hoc LIVE pe pagina lor de Facebook, să decidă ce va urma. “Sunteți grozavi! Vreau să știu ce planuri aveți cu noi săptămâna viitoare. Nu ne lăsați! Vă rugăm!”, “V-am descoperit întâmplător pe Facebook. Sigur vă voi vizita după nebunia asta. Ați fost minunați la fiecare oră de pilates sau yoga. Aplauze din toată inima”, “Ne ajută foarte mult explicațiile de la clase, eu mă simt de parcă sunt prezentă la voi în studio și am învățat lucruri noi”, “Sunteți foarte buni și în on-line. Poate la sfârșitul acestei perioade o să-mi iasă și mie <roll-up-ul>”, “Clasa de postural a fost <uau>, pilates-ul de sâmbătă m-a rupt” sunt doar câteva dintre mesajele care curg cu sutele pe pagina Karuna de Facebook, după fiecare clasă.

Echipamentele tehnice sunt singurele pe care le-au adus cei de la Karuna pentru live-uri în studioul lor. Ca să faceți sport – on-line – împreună cu ei, aveți nevoie doar de voință!

Antrenorii le-au citit, le-au ascultat oamenilor părerile, i-au adunat “la taifas” și au decis în consecință – au replicat în on-line toată experiența Karuna Studio din off-line, primitorul loc din centrul Bucureștiului. S-au reiventat natural. Alexandra Micu, Ovidiu Atanasiu, Bogdan Rotaru, Carmen Ardeleanu și Adina Rada – echipa Karuna Studio, au împărtășit totul cu entuziasm, dăruire și energie bună. Au făcut-o firesc iar asta se simte la toate clasele. Au construit o (nouă) comunitate și-au decis detaliile pe parcurs. Programul a fost extins – două clase pe zi 7 zile din 7 – s-au lansat provocări care să-i apropie și mai mult de participanți. “Yoga Challenge 1000”, on-line 1.000 de oameni, ghidați prin asane de Ovidiu Atanasiu, din fața ecranelor luminoase, a fost un eveniment de succes. Îmi lipsea nespus o baie de mulțime energetică! Sunteți de poveste! Bravo!” este comentariu care descrie perfect ce-a reușit într-un timp scurt Karuna.

Cum am scris deja aici, s-a întâmplat să fiu pe fază și să asist activ (da, da, am țopăit și eu prin casă, firește!) cu bucurie la tot ce-au construit oamenii Karuna. Apropo, karuna înseamnă iubire necondiționată, compasiune, adevăr, armonie și echilibru. Așa că m-am mișcat repede și le-am trimis mai multe întrebări, curioasă să aflu amănunte despre entuziasmul lor. Toate clasele Karuna sunt și acum free și așa vor rămâne, însă pentru ai ajuta să treacă cu bine financiar perioada incertă, participanții le-au cerut să doneze. Puteți să plătiți cât vreți, sume mici de la 20 lei, și să cumpărați clase din noul Karuna Studio online, proaspăt lansat. Dincolo de partea materială, Ovidiu însă ne îndeamnă să-i ajutăm cu un like, un comment, un share și să ne abonăm la newsletter. Iar înainte să vă las să descoperiți interviul cu Ovidiu Atanasiu, co-fondator Karuna Studio alături de Alexandra Micu, și până la o nouă clasă de cardio live, vreau să vă împărtășesc o samă de cuvinte motivaționale à la Ovidiu. Doar știți că că sunt atentă la textele antrenorilor.  💪

Iar dacă la clasele de yoga și pilates, e mai mult chill, la cardio – Abs&Butt, Energy Boost – Ovidiu face glumițe care să ne crească pulsul. “Ascultă ce zice abdomenul tău – rămâi acolo! Fii puternic, determinat, hotărât!”, “Vamonos, people! Puțin a fost, mult a mai rămas! spune o vorbă din popor (n.r. sper să nu fie valabilă și pentru carantină! 😃), “Stai acolo în planșă! Încă 20 de secunde! După această pandemie ne vom aminti câtă febră musculară am dus în… casă”. Așadar, e musai să faceți sport LIVE cu gașca de la Karuna. Eu ador orele de cardio și barre! Dacă mai ține mult izolarea, mă voi afișa, la vară, cu picioare de balerină. Închei introducerea cu încă una de la Ovidiu: “Oamenii sănătoși au foarte multe dorințe. Însă omul bolnav are una singură – să-și recapete sănătatea. Însă aș vrea să faceți sport de plăcere, nu din frică de boală.”

Goinfashion.ro: Mai mult ca sigur ați fost printre primele săli care s-au adaptat vremurilor de criză și v-ați mutat rapid în on-line. Cum a început totul și cum ați reușit să vă organizați fulger? Care a fost partea cea mai dificilă?

Ovidiu Atanasiu: Am reușit să ne organizăm rapid pentru că aveam nevoie, trebuia să ne continuăm – cumva – activitatea. Ne-am gândit că, dacă ne oprim sau încetinim, există riscul să ne revenim foarte greu sau chiar deloc. Iar primul nostru gând a fost să continuăm. Alexandra Micu a propuns să ținem clase live gratuite pe pagina de Facebook Karuna Studio. Idee s-a sincronizat cu provocarea Soniei Argint Ionescu. Aflată acasă, în carantină, ne-a cerut clase de yoga. Așa a început totul. Chiar de la prima oră am avut peste 300 de participanți. Partea cea mai dificilă la clasa de debut în on-line au fost emoțiile – nu eram stăpâni pe detaliile tehnice și știam că sunt foarte mulți oameni care ne urmăresc și nu voiam să-i dezamăgim.

V-am urmărit aproape de la început și mi-a plăcut că nu v-ați oprit la o singură oră pe zi, ci ați continuat să construiți. Ce v-a făcut să mergeți mai departe și să dezvoltați planul?

Pur și simplu am fost copleșiți de feedback-ul pozitiv pe care l-am primit și-am decis să dăm și mai mult. În loc să așteptăm să treacă perioada de criză, am decis să oferim tuturor experiența Karuna Studio, nu doar clienților care ne trec pragul. Nu am vrut să fie doar un teaser sau un preview, ci întreaga experiență Karuna LIVE pe Facebook. Am lansat aproape imediat un program săptămânal cu clase variate. Voiam ca cei de acasă să fie liberi să-și aleagă ce ore vor să urmeze, ca și cum ar fi fost fizic, cu noi, la studio.

Sunt sute de oameni care fac sport zilnic împreună cu voi – yoga, pilates, barre, circuite, etc. Ce vă scrie lumea? Care este feedback-ul care v-a impresionat cel mai mult?

Zilnic, numărăm peste 300 de oameni care fac mișcare împreună cu noi la fiecare clasă, iar acesta este un feedback foarte important pentru Karuna. Prezența lor în număr atât de mare ne încântă, ne onorează și ne face să mergem mai departe. Știm că e important pentru ei să le fim alături. Sunt recunoscător atunci când cineva îmi spune că a participat pentru prima dată la o clasa de-a mea și că i-a plăcut, și o să revină. Este dovada că acea persoană a facut primul pas spre sport, mișcare și sănătate, și că va continua. În cursul de formare ca profesor de yoga, la un moment dat mentorul ne-a spus că <influența profesorului este infinită pentru că nu se poate ști cum, când și pe cine poate atinge>.

Care sunt clasele on-line cu cel mai mare succes la public? 

Am văzut că cei de acasă au fost încântați de toate disciplinele/clasele pe care le-am inclus în program, așa că nu am renunțat la niciuna. Cred că nu există o favorita absolută. Iar pentru mine, toate aceste ore de sport – yoga, pilates, barre, abs&butt, etc. –  sunt ca niște copilași. Nu ai cum, ca părinte, să poți iubi pe unul mai puțin și pe altul mai mult.

Cum v-a venit ideea să organizați o oră de yoga transmisă live cu 1.000 de participanți?

La clasele de la Karuna se crează mereu o energie a grupului, iar ea se simte din ce în ce mai intens cu cât grupul este mai mare și mai determinat. Odată cu aceste clase on-line, ne-am dat seama că putem recrea energia din sală, la o scară mult mai mare și chiar dacă grupul nostru este dispersat și fiecare participant e la el acasă. Așa am decis să strângem un grup de 1.000 de participanți pentru o oară de yoga on-line. Și-am reușit! Ne-am bucurat și de această dată de sprijinul celor care ne urmăreau deja – au fost share-uri și comments, mulți și-au convins prietenii să participe, și prietenii, la rândul lor, au invitat alți prieteni. Valul s-a propagat și ne-am adunat 1.000 de oameni la o oră de yoga live pe Facebook. Și, mai mult decât atât, la final, feedback-ul a fost unanim – toți participanții au simțit energia bună.

Am observat că mereu rămâneți, la povești, cu prietenii virtuali la finalul orelor. Ovidiu, cum te simți când știi că atâția oameni sunt cu ochii pe tine?

Îmi place foarte mult să vorbesc și să socializez, așa că momentul de la finalul claselor este unul foarte firesc și o bună ocazie să aflu de la participanți cum se simt, cum s-au descurcat, ce le-a plăcut, etc. Făceam asta și înainte de on-line. La studio există o zona de lounge, unde aveam parte de faine momente de socializare. Stăm la cafea, avem fructe, povestim. Ne lipsesc, dar uite că funcționează la fel de bine și în mediul on-line.

Antrenoarea de pilates Carmen Ardeleanu, la masa de la Karuna Studio, locul unde se întâmplă poveștile, cafeaua, gustările sănătoase cu cei care le trec pragul, după porția de mișcare

Orarul Karuna Live este acum la aproape la fel de plin ca cel din offline – câte două clase pe zi, 7 zile din 7. Cum faceți față costurilor? E un efort destul de mare să păstrezi totul free. Au răspuns oamenii donațiilor? Cum am putea să vă sprijinim mai mult?

Noi am implementat acest sistem de donații în urma mesajelor celor de acasă. După ce am început să facem clase live și oamenii au văzut că am oferit întreaga experiență de studio, tot ei au început să ne scrie că vor să ne sprijine financiar. Așa s-a creat un val care ne-a ajutat enorm și am reușit să ne menținem activitatea și să putem oferi, în continuare, ore de mișcare. Sprijinul poate veni și sub formă de share, like și comment la ceea ce postăm, prin orice fel de feedback care să ne ajute să devenim mai buni, prin review-uri pe pagina Karuna de Facebook.

Sunt sigură că printre sutele de oameni care fac mișcare împreună cu voi sunt și din afara Bucureștiului, chiar și de peste hotare. Vă gândiți să rămâneți în on-line, pentru ei, și după redeschiderea sălilor? Poate un canal de YouTube sau noi provocări virtuale?

Un canal de Youtube există de mult, însă nu am avut vreme să-l umplem cu foarte mult conținut, dar, în această perioadă, avea mai mult timp – construim o platformă online cu multe cursuri, clase și pregătim multe alte surprize. Fiți pe fază! Abonați-vă la newsletter-ul Karuna Studio!

Ovidiu Atanasiu și Adina Rada reușesc să pună mișcarea în cea mai bună lumină

Închei cu o întrebare (mai) lejeră. Dar de unde aveți dom’le atâta energie pe timp de pandemie? Voi nu obosiți niciodată?

Energia noastră vine din sentimentul muncii împlinite pe care îl trăim la fiecare clasă, atunci când oamenii ne spun că se simt mai bine, că au, la rândul lor, mai multă energie, că nu mai au dureri de spate, etc. Tot acest feedback ne încarcă și ne alimentează pasiunea de a merge mai departe.

Așadar, nu doar #StămAcasă, ci #NuStămÎnCascăNeMișcămAcasă! 💪

Citiți și: 

Cum te motivează antrenorii să dai tot ce poți la sală: “Te doare, te bucuri!”

Romanian dream. Adriana și Adrian Gheorghiu s-au întors din Canada cu planul perfect – Power Yoga România

De la stewardesa la instructor de yoga. Clara Huzu despre un job la înălțime și o pasiune care o ține cu picioarele pe pământ

Fotografii: prin Karuna Studio și Ovidiu Atanasiu

Share NOW!

One thought on “Succesul Karuna Studio, LIVE la tine acasă. LOVE Yoga, LIKE Pilates, SHARE Cardio!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *