SHOPPING: 10 branduri pe care le vreau și în România

Când plec în vacanță în străinătate și am timp de shopping, sunt cu ochii după buticurile designerilor locali și intru doar în magazinele pe care nu le găsesc în România. Habar n-am care este strategia mall-urilor de la noi și cum își atrag chiriașii, însă, dacă tot e concurența atât de mare și în fiecare an se mai inaugurează câte unul, cred că ar trebui să aducă brand-uri noi, iubite și cunoscute în toată lumea, măcar să ai un motiv să le treci lor pragul și nu altora cu aceleași mărci.

Eu însă ador magazinele stradale, cu vitrine ochioase. Știu că sună utopic, dar încă nu mi-am luat gândul de la artere comerciale în Micul Paris. Visez să văd Calea Victoriei și ofertantul Bulevard al Unirii înțesate de magazine cochete, ateliere handmade, restaurante, brutării artizanale, cafenele, ori cofetării. Ca afară. Până atunci, am zis să pun într-o listă scurtă brand-urile pe care aș vrea să le găsesc, fizic, și la București, nu doar on-line.

& Others Stories face parte din H&M Group și cred că sunt mari șanse să deschidă magazine și la noi. Ar fi următorul pas după COS. Colecțiile & Others Stories sunt minunate iar calitatea produselor foarte bună. Vedeți aici noutățile. Din păcate, brand-ul nu are disponibil nici măcar shopping-ul on-line pentru România.

GAP a fost în România, însă și-a închis magazinul din mall Băneasa Shopping Center după criza din 2009. Mie îmi lipsesc tricourile lor basic și hanoracele cool. GAP, haide, vino înapoi, vorba cântecului! ☺

♥ În marile centre comerciale din capitalele modei – Paris, Londra, Milano – sigur știți că există etaje întregi dedicate brand-urilor de lenjerie intimă. Mă bucur că a revenit recent La Perla, pe Calea Victoriei, însă e o marcă destul de scumpă. Etam, icone LINGERIE, GIRLS IN PARIS, Aubade PARIS, mult mai accesibile, ar avea loc destul pe piața din România.

KOOKAÏ a avut cândva un mic shop în București Mall Vitan, dar a închis la scurt timp, din cauza crizei. Îmi lipsesc rochiile lor clasice, din materiale naturale. Sper să revină, dacă tot, pară-se, “bubuie” economia românească.

Topshop și nu mă refer la (prea) mult promovatul teleshopping, ci la brand-ul englezesc de haine și accesorii. Mai ales la minunățiile din colecțiile Topshop Boutique și chiar beauty. Până ajung englezii să inaugureze primul magazin la București, traiască shopping-ul online!

A.P.C. nu e o marcă franțuzească cu prețuri mici, însă piesele vestimentare clasice sunt investiții. De exemplu, o micuță rochie neagră din poplin, bumbac italienesc, sau o geantă clasică, simplă.

♥ Sunt o mare iubitoare de dungi, iar despre Armour ˖ Lux am aflat din chestionarul goinfashion33 cu Izabela Rinder. Dacă nu-l știți, e neapărat să-l descoperiți. E raiul dungilor pe care mi l-aș dori și la noi.

♥ În urmă cu niște ani avem LUSH Handmade Cosmetics în mai toate mall-urile din București, ba chiar exista și un shop în Centrul Vechi. Îmi place tare mult acest brand nord-american și “sufăr” după parfumata loțiune de corp – Karma Kream. Vorba refrenului de pe vremuri “LUSH, haide, vino înapoi!”

♥Dacă Molecule-f a adus designerii români în Mall Promenada, mi-ar plăcea să văd și un magazin AUTOR, numai și numai cu designerii de bijuterii. De la noi sau aievea. Apropo, nu ratați târgul de pe 5-6 mai.

☼ Lista ar trebui să fie mult mai lungă iar brandurile faine, cu produse de foarte bună calitate, mai multe. ☻

Fotografii: prin brand-urile enumerate

Share now! Shop later!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *