Romanian dream. Adriana și Adrian Gheorghiu s-au întors din Canada cu planul perfect, Power Yoga România

power yoga romania

Am aflat povestea Power Yoga România de la o prietenă. Și cum nu te întâlnești în fiecare zi cu oameni care se întorc acasă, în România, după 11 ani de bunăstare în Elveția și Canada, le-am scris imediat. Adriana și Adrian Gheorghiu, căci despre ei este vorba, au acceptat să povestim, iar eu să merg la o oră de hot yoga în studioul lor din Pipera. Cunosc asanele, practic yoga, însă experința Power Yoga România merită mai degrabă trăită, decât povestită. Vă spun că noutatea nu stă în camera încălzită la peste 30 de grade, ori în metoda lui Barton Baptiste. E mai mult și vă invit să descoperiți. Întâi iată povestea.

“Yoga e every day life și te ajută să faci ce-ți dorești. Vrei să scrii cărți? Yoga îți dă putere și energie. Vrei să le vorbești oamenilor? Vrei să-l găsești pe Dumnezeu? Yoga te ajută să faci asta”, Adrian Gheorghiu, owner și instructor Power Yoga România.

Și tot yoga te ajută să te întorci acasă, în România, să investești și să dai plus valoare alor tăi, aș adăuga eu.

Despre carieră, relație și pasiune pentru sport

Power Yoga Romania

Adriana Ocneanu e din Piatra-Neamț, Adrian Gheorghiu, din Constanța. S-au cunoscut și s-au îndrăgostit la București. Chiar la începutul relației, Adrian, angajatul unei importante companii multinaționale, primește o ofertă de job în Turcia. Așa că s-au mutat împreună la Izmir, unde s-au și căsătorit. Dornic de afirmare și succes profesional, Adrian Gheorghiu obține o poziție importantă la hub-ul din Geneva, așa că cei doi se mută din nou. Au stat 6 ani într-o Elveție care le-a ordonat stilul de viață, le-a întregit familia cu Toma, primul lor copil, și i-a dat Adrianei un business în transporturi. O afacere prosperă, derulată la Piatra-Neamț, cu o bună prietenă, și coordonată din sufrageria lor din Geneva. Ei n-au plecat din România supărați, n-au fugit. Au plecat cu un contract și să cunoască lumea.

La 25 de ani, am intrat într-o companie multinațională din industria tutunului. N-am făcut facultate. M-am dus la ASE și nu mi-a plăcut, m-am dus la Construcții, nu m-am regăsit. Așa că m-am angajat. Stăteam mai multe ore la muncă, să-i prind pe ceilalți din urmă, să compensez că n-am școală. Am ajuns să conduc, să fiu șef și am tot urcat pe scara ierarhică până când am fost numit vicepreședinte, șef financiar de regiune, la un pas de Executive Committee, în ditai compania de top 500 Forbes.

Adriana iubește schimbările și mereu caută noutatea, iar Adrian, în fiecare loc unde ajunge, se apucă de sport. E o pasiune pe care o are din copilărie. A jucat tot ce era cu minge și-a practicat sporturi de performanță și neperformanță. Tenis, golf, baschet, schi, ori scrimă.

De când îl cunosc, și îl cunosc de vreo 12 ani, Adi citește Gazeta Sporturilor și urmărește Eurosport. E un înflăcărat al sportului! E în stare să-ți vorbească non-stop despre orice sport. Cât eram în Elveția îl mai întrebam, dacă n-ai face asta, ce-ai face? Îmi spunea că i-ar plăcea să organizeze o Olimpiadă, sau să lucreze pentru UEFA. Visa la asta, dar nu s-a gândit niciodată serios”.

Keep calm and do yoga!”

Așadar, în familia Gheorghiu, sportivul era Adrian. Însă Adriana e cea care a descoperit yoga. Era însărcinată cu Toma și locuiau la Geneva. Acolo s-a înscris la primele cursuri, dar n-a mers constant. Abia după ce s-au mutat la Toronto, yoga avea să-i schimbe viața. A ajuta-o să socializeze mai mult și să afle că-și dorește să fie antrenor de yoga.

Baron Baptiste a adus în yoga cultura vestică. O yoga de zi cu zi, street yoga, o yoga în văzul tuturor. Fără să te gândești că nu meditezi cum trebuie, că nu faci asana cum trebuie. Yoga nu te ajută cu subiectul stresului tău. Ce se lucrează pe saltea este cum te raportezi la stres.”

Când au ajuns în Canada, Adriana era însărcinată în luna a 9-a cu Paul, mezinul familiei, Adrian află că poziția pe care o va ocupa în companie e alta, cu mai multe călătorii și responsabilități iar perioada de adaptare devine și mai dificilă. Însă discuția cu fosta șefa a soțului o face pe Adriana să ia în serios practica yoga. Se înscrie la un club afiliat Baptiste Yoga și îi plac din prima instructorul și comunitatea. Iar transformarea adevărată a venit după experiența trăită într-un resort.

Power Yoga Romania

A fost mai mult o provocare, o curiozitate. Am descoperit atât de multe lucruri despre mine în progamul 40 days și mă gândeam ce o să se întâmple în cele 2 săptămâni într-o tabără de yoga. Boot-camp-ul m-a scos complet din zona de confort și m-a ajutat să mă regăsesc.”

Sceptic, dar încurajat de un partener de pe terenul de tenis și curios de schimbările prin care trece soția, Adrian ajunge să practice și el hot yoga, o bucurie într-un oraș friguros. Însă declicul a venit abia când Adriana l-a anunțat că vrea să meargă în Kenya, într-un program pentru familii derulat de fundația Baron Baptiste, Africa Yoga Project.

“Eu sunt îndrăgostit de Africa și i-am spus că vin și eu. Fără să mă gândesc că e cu yoga, că trebuie să strângem bani pentru un orfelinat și să muncim acolo. Întâi am fost surprins să-i cunosc pe cei din comunitatea de yoga, o gașcă de 20 de oameni faini. Erau doctori, patroni, instructori de yoga, ingineri și am vorbit despre toate și am muncit împreună. Eu mi-am pierdut tatăl la 10 ani iar în Kenya am realizat cât de importantă e să ai o comunitate care să te ajute când nu ai părinți. În plus, mi-am făcut o promisiune – o să mă concentrez mai mult pe familie”.

Deși Adriana îi tot spunea “trebuie să ducem Baptiste Yoga în România”, demisia lui Adrian și decizia de a se întoarce acasă nu au venit peste noapte. A fost un proces lung care a durat vreo 2 ani. Nu e deloc ușor să renunți la un job aproape perfect într-o companie renumită și la perspective profesionale certe. E nebunie curată, ori mind-blowing, cum mi-a tot spus Adrian în timpul interviului.

Power Yoga Romania

“Au fost momente în care am uitat pur și simplu de viață și am muncit foarte mult”, Adrian Gheorghiu

În cei 17 ani, de multe ori m-am gândit să renunț, dar și de mai multe ori m-am bucurat de ceea ce fac. Dețin recordul de cel mai tânăr avansat vicepreședinte din compania unde am lucrat. Deși am muncit printre finanțiști, nu m-am simțit niciodată unul de-al lor. Nu sunt un om de cifre, sunt mai degrabă un om de poezie. Îmi plac oamenii, strategiile, marketing-ul. Visul meu era să devin GM. Yoga însă m-a făcut să realizez că viața este o decizie personală și că e alegerea mea să fiu unde sunt”.

Adrian Gheorghiu și-a calculat minuțios retragerea din viața corporatistă și a ținut neapărat să-și ia, personal, la revedere de la toți oamenii cu care a colaborat în cei aproape 20 de ani petrecuți în multinațională.

Ultima zi din companie, pentru mine, a durat vreo două luni. Am avut norocul să iau o decizie fără să mă pripesc și să-i dau termen companiei să se ajusteze la plecarea mea. I-am anunțat în ianuarie că la 1 iulie urmează să plec. În toată această perioadă am călătorit în toate locațiile unde aveam business să am o cină cu foștii mei colegi, să le mulțumesc și să-i îmbrățișez”.

Înapoi în România cu Power Yoga România

Din august 2016, Adriana și Adrian Gheorghiu sunt din nou în România. Chiar dacă au venit pregătiți, tot i-au luat prin surprindere mutarea, șantierul de la studio, traficul din Capitală. Și știți ce-a făcut Adrian chiar în primele zile după ce s-au mutat la București? S-a dus să joace tenis cu o rachetă împrumtată, îmbrăcat în echipament de yoga și cu pantofi de stradă. Cam atât de important e sportul în viața lui.

„Tenisul e o bucurie. Deși e un sport individual, e un sport care mă liniștește, e ca yoga. Când am ajuns la București, singurul loc unde aveam timp pentru mine și reguli foarte clare era tenisul. E in sau out, am câștigat sau am pierdut. Am nevoie și de structura asanelor să-mi dea energie pentru tot ce se intâmplă în afara saltelei”.

Power Yoga Romania

Cursurile de yoga predate de Adriana și Adrian Gheorghiu sunt pline de energie bună

După o serie de cursuri acreditate, Adriana și Adrian Gheorghiu sunt instructori de yoga. Iar în echipă li s-a alăturat Mel K., soția unui diplomat american la București. E antrenoare de Baptiste Yoga iar de doi ani de când e în Capitală, la fiecare 2 săptămâni căuta pe Google Power Yoga România până când în rezultate i-a apărut studioul din Pipera. I-a contactat, s-au găsit, au început să colaboreze și să construiască o comunitate. Pentru că miza Power Yoga România, spune Adrian Gheorghiu, este crearea unei comunități solide.

Noi vrem să facem yoga accesibilă pentru oameni. Vino așa cum ești spune sloganul nostru. Nu poți construi o comunitate doar virtual, pe Facebook, ori Instagram. Noi vrem o comunitate reală, cu oameni implicați în realitatea locului respectiv”.

La Power Yoga România vă așteaptă o cameră încălzită cu panouri radiante, care-ți dau o senzație plăcută de căldură, ca într-o zi de plajă. Apoi vă mai așteaptă instructori optimiști și muzică mișto, ca la radio. Se țin workshop-uri, vin antrenori din toată lumea, sunt petreceri și evenimente faine. Iar pentru cei care nu-și permit să plătească un abonament, există un program de tipul energy exchange. Muncești 4 ore la studio și poți să participi la clase fără să plătești.

Noul meu job este genial, oamenii cu care lucrez sunt geniali. Să fiu în business cu Adriana dă o nouă dimensiune relației noastre. Noi nu am stat niciodată atât de mult împreună. Cred că, abia acum, ajungem să ne cunoaștem mai bine, deși ne știm de 12 ani”.

Power Yoga Romania

“Timpul îl ai și nu-l ai. Timpul este ce faci cu el. Și nu-l ai dacă nu faci nimic cu el”, Adrian Gheorghiu

Romanian dream

N-au plecat din Canada cu ochii închiși. Adriana și Adrian Gheorghiu au venit în România cu planul bine făcut. Și pentru că nu este de acord cu “o viață trăită la nimereală”, să știți că Adrian a renunțat doar la costumul Armani, nu și la regulile stricte. Are o agendă, știe cum arată anul business, ori când vor pleca în concediu. Power Yoga România înseamnă viziune, strategie și un plan strict.

“În următorii 5 ani, vrem să deschidem un lanț de studiouri Power Yoga în București și în țară, în orașele univeristare, Cluj, Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța. Iar spre sfârșitul anului ne gândim să avem încă un studio în Cotroceni”.

Adrian Gheorghiu îmi spune că România s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, însă are nevoie să-și regăsească “nordul adevărat”, repere reale și modele de urmat.

“Din viața de expat îmi lipsește optimismul oamenilor. Și ei sunt în situații dificile, nu am răspunsuri, dar știu că răspunsul este în ei și o să facă tot ce pot pentru o viață bună. E o alegere să fii supărat și să lași factorii externi să te influențeze”.

Power Yoga Romania

Așa că viziunea Power Yoga România este să dezvolte o comunitate de oameni care să nu fugă de greutățile vietii, să aibă energia să le confrunte și să găsească soluții pe saltea iar practica yoga să le dea răspunsurile potrivite pentru viața lor.

De când ne-am întors în România, am întâlnit atât de mulți oameni minunați. Avem numai membri unul și unul în studioul Power Yoga. Îmi place să le ascult poveștile, să-i ajut și asta îmi îmbogățește viața. Simt că am regăsit încrederea în români”, Adriana Gheorghiu, owner și instructor Power Yoga România.

Detalii despre Power Yoga România găsiți AICI, pe site, dar și pe pagina de Facebook și contul de Instagram. Acum că știți povestea, mergeți și voi să trăiți experiența Power Yoga România. Merită!

Fotografii: prin Power Yoga România

Share NOW! Namaste!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *