Purtați și gustați artă contemporană? Loulou SIEM expune la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană ”Pavel Șușară”

De la Londra, la București. Iubitorii de artă contemporană mai au timp, până pe 3 noiembrie, să descopere cum arată lumea artistei de origine britanică Loulou Siem. Eu am fost la vernisaj și vă spun că sculpturile din diferite materiale se potrivesc culorilor de octombrie – gri-argintiu, auriu, brun-lut. Este o expoziție profundă și are un chip, poate nu cel mai frumos, dar unul care atrage atenția. Este o “față” pe care o veți regăsi și în colecția de inele, pandantive și tricouri pe care le puteți cumpăra de la muzeul privat bucureștean.

“Frumosul este o categorie fundamentală a esteticii. Prin frumos se reflectă însușirea omului de a simții emoții. Emoțiile sunt cauzate de natură, de obiecte de artă… Loulou Siem disecă și frământă până la epuizare tot cea ce este frumos pentru a naște un nou tip de frumos. Etape de la naștere la moarte…”, Mihaela Trăistaru, curatorul expoziției.

“Fratele meu este cel mai bun PR. Mereu îmi poartă creațiile.”

Să știți că nu este o coincidență de nume, Loulou Siem este sora violonistului Charlie Siem, artistul care a susținut, la final de septembrie, primul recital în România, pe scena Ateneului Român. Charlie poartă mai mereu inelul și un pandantiv din bronz placate cu aur, ambele create de sora lui Loulou Siem.

 

Expoziția ”A pregnant woman wishing her child to be beautiful must look at beautiful objects” poate fi vizitată până pe 3 Noiembrie, zilnic, între orele 10:00-18:00, cu programare stabilită la +40720610950 sau pe pagina de Facebook @mamcopavelsusara.

“Expoziția este un discurs provocator despre eroziune și despre moarte, despre o specie devenită relicvă și despre salvarea ei prin memorie; prin memoria colectivă a unor artefacte mumificate și prin memoria materiei înseși, care devine o imperturbabilă amprentă geologică”, Pavel Șușară, curatorul și gazda expoziției.

Loulou SIEM a absolvit Camberwell College of Art, Italia și este licențiată la The Ruskin School of Art, Oxford University din anul 2015. A fost manager de studio pentru pictorul de renume mondial Harold Ancart în New York și în Los Angeles. Ulterior a fost invitată să expună la Beijing, Londra, Florența și Texas. Loulou SIEM a fost preselecționată pentru Premiul Red Mansion și Wells Contemporary și a participat, de asemenea, cu lucrări vizuale pentru Premiul Jerwood din Aldeburgh. Expozițiile din 2018 includ Mark Shand’s Adventures and His Cabinet of Curiosities – Hauser și Wirth, Londra, UK; The Showdown II –  Goldfinger Factory, Londra, UK; The New Generation Festival – Palatul Corsini, Florența, IT; Her Kind –  The Basement Studio, Londra, UK; The Grosvenor Chapel, London Mayfair, UK.

A pregnant woman wishing her child to be beautiful must look at beautiful objects…

pupils are black holes

loose in the watery fishy space of nothing

the space that is something

space to build something or grow something

or birth something

circles and holes to push through or squeeze out or fall in

empty

but from the black hole, because gravity is so strong, even light can not escape,

and from the black hole light is absorbed.

Pupilla, meaning, little girl or even doll, reflection on watery surface is a miniature of me, the screen on empty space

to traverse through nothing into something. and what does this little person learn? once upon a time, you were there too, the twinkle in mummy’s eye, that is what you were, little girl.

but the twinkle in your father’s eye — that’s even earlier…

Fotografii: prin Muzeul de Artă Modernă și Contemporană ”Pavel Șușară” și artereviste.com

Love & Share ART!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *