#OrașulFetelor: sunt cel puțin 6 florării minunate la București

Zilele trecute, cât se poate de spontan, am ieșit la prânz cu o prietenă. În drumul nostru de la locul întâlnirii – Piața Victoriei, până la bistroul franțuzesc unde urma să mâncăm – Rue Du Pain, Roxana mi-a propus un frumos traseu: „O să ocolim un pic pentru că vreau să vedem florăriile. Iar în drum o să-ți arăt o magnolie care stă să înflorească”.  Zis și făcut. Întâi ne-am oprit pe Strada Paris, numărul 13, la Florens Oficial. Am fotografiat câțiva mugurași iviți din glastrele de la ferestre, și ne-a părut rău că florile naturale nu făceau parte din decorul întins până în stradă. Ce-i drept, calendaristic, era încă iarnă.

Florens Oficial 

Nimerisem o zi cu vreme bună și soare din belșug, așa că ne-am oprit aproape la fiecare poartă să analizăm grădinile caselor de vis. Am remarcat lavanda deja înzdrăvenită, lăstarii de trandafiri, ba chiar ne-au plăcut până și ce-a mai rămas din tufele de hortensii peste iarnă. Arătau fain bulgărașii uscați pe straturile încadrate de iarbă verde. Și, uite așa, din vorbă-n vorbă, am ajuns în Piața Dorobanților numărul 5, zona unde s-au adunat 4 florării grozave. Prima este Florăria Iris, iar pe lângă vazele pline de flori care tronau la intrare, m-am bucurat să observ că deja zumzăiau câteva albine pe lângă zambilele parfumate.

Iris 

Nici vecinii de la Patchouli Flowers Concept Store și Floria Dorobanți nu sunt mai prejos. Și la unii, și la alții era plin de primăvară în vitrine. E de ajuns să privești câteva momente buchetele roz, ori anemonele fragile, și, brusc, viața e mai frumoasă! Iar dacă intri, mai mult ca sigur ieși de acolo cu un braț de flori.

Patchouli Flowers Concept 

Floria

La câțiva pași distanță de acest trio, se află Maison Dadoo. Ce-i drept, aici am zăbovit cel mai mult cu ochii la vitrina decorată parcă de natură, nu de mâinile unor floriști.

Maison Dadoo

În căutarea magnoliei aproape înflorite, am cotit pe o nouă stradă aglomerată. N-am aflat copacul, însă ne-am oprit să analizăm grădina Casei Memoriale George Călinescu, pe strada care-i poartă numele, la numărul 53. Aici primăvara se instalase chiar bine printre sculpturi. Păcat că nu se poate vizita locul. După supa zilei la Rue Du Pain, am întâlnit și fotografiat cei mai frumoși ghiocei. Tot în grădina unei case. Iar dacă vreți să continuați plimbarea și explorarea florăriilor faine din oraș, mergeți musai și la Vivian Floral, pe Strada Jean Louis Calderon, numărul 58. E preferata Biancăi Popescu.

Vivian Floral

Tot Vivian Floral

Iar pentru buchete de poveste și cu poveste, apelați cu încredere la floristul Dhaniel Nora, de la Purple Flowers. Acum trei ani, i-am luat un interviu și mi-a spus de ce garoafele merită o șansă. Îl citiți aici.

Dhaniel Nora – Purple Flowers

Așadar, până să înflorească și să înverzească Bucureștiul, mergeți în plimbare și descoperiți florăriile din oraș. E o bucurie! Ba chiar terapie. Iar dacă vreți să jonglați și cu vizite la librării, nu doar la florării, refaceți traseul și inspirați-vă de aici, unde am scris despre cele mai cool din oraș.

Fotografii: prin florăriile enumerate – paginile de Facebook

Citiți și: 

Clorofilia: Laura Coroiu și-a transformat apartamentul într-o oază de bunăstare

Primitiv Plants instaurează cod verde în balcoane!

Mai avem nevoie și de verde. Peisagista Diana Culescu, pledoarie pentru orașe verzi

Garoafele merită o șansă. Floristul Dhaniel Nora: “Nu sunt flori banale!”

Patru anotimpuri cu Andrei Conțiu, informaticianul pasionat de agricultură

#OrașulFetelor: CÓCKTAIL, cocktailuri – dimineața, la prânz și seara!

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

#OrașulFetelor: Anca Dumitrescu, LOVE STORY din București

#OrașulFetelor: Hai afară, pe terasă, în aer liber 

 

 

2 thoughts on “#OrașulFetelor: sunt cel puțin 6 florării minunate la București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *