#OrașulFetelor: O zi și trei mici bucurii – gogoși, bergamotă, cafea

Nu știu voi, dar eu învăț zilnic să mă bucur de orice mărunțiș. De pildă, astăzi a fost o zi grozavă pentru care sunt recunoscătoare. N-am sărbătorit americănescul Halloween, dar am ieșit cu prietena mea Irina la cafea etiopiană și gogoși portugheze. La București. Iar ploaia mocănească nu ne-a stricat planurile. #OrașulFetelor, aproape pustiu, a fost al nostru! L-am traversat cu precauție. Mască. Dezinfectant. Distanțare. Tot tacâmul!

Prima bucurie mică.

Am avut noroc să găsim o masă liberă sub marchiză și să mâncăm bunătăți lansate, de curând, la Anika Restaurant sub titulatura “comfort food”. Și fix asta am primit –  pui de fermă prăjit, în crustă de lapte bătut, cartofi copți și Malasadas – gogoși portugheze umplute cu ciocolată, dovleac copt, caramel sărat. Trei de căciulă!

V-ați prins, iată prima bucurie a zilei! Să povestești cu o prietenă dragă și să mănânci bucate care te binedispun. Vă recomand să încercați noul concept Anika Restaurant – Anika Fried Chicken. Fac și livrări!

A doua bucurie.

Iar pentru că Irina este mare iubitoare de cafea, ne-am dus și la Velocità! Hai că am făcut și o rimă. Și aici am avut noroc de masă liberă, la adăpost de ploaie. Eu mi-am luat cappuccino și-am primit, cadou, o pătrățică de ciocolată Domori: „Să meargă la cafea!”,  mi-a spus o domnișoară barista zâmbindu-mi cu ochii. Avea mască, desigur. Irina a fost mai curajoasă, a comandat affogato – esspresso cu o cupă de înghețată de vanilie. Nu-i nimic, ne-am încălzit cu discuții despre pandemie: Ce-o să fie? Ce-o să fie? #TotulVaFiBine

A treia bucurie măruntă.

Dar să nu ne întristăm și să vă spun care-i cea de-a treia bucurie a zilei. Ei bine, azi am mâncat bergamotă pentru prima oară în viața mea. Mulțumesc, Irina!

Drept să vă spun mirosul ei m-a îmbiat să fac această listă – cojile sunt încă lângă mine când scriu. „Vezi că sunt acre!”, m-a avertizat Irina. Da, sunt acre. Portocala-bergamotă, că așa-i zice soiului comestibil, seamănă cu lămâia, parcă aduce un pic și cu grepfrutul, dar e așa parfumată încât merită să te strâmbi un pic când mănânci. Plus că are vitamina C din belșug. Adio, virusuri! Dacă vreți să încercați și să gustați, au la Epiceria Nasul Roșu. Tot la ei găsiți mandarine bune de tot iar până la Moș Nicolae aduc sigur și portocale siciliene.

Au mai fost și alte mici bucurii azi, să știți. Mai mult de 10, dar mai țin și pentru mine că așa-i frumos. Voi cu ce mărunțișuri vă lăudați?

Citiți și:

#OrașulFetelor: CÓCKTAIL, cocktailuri – dimineața, la prânz și seara!

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

#OrașulFetelor: Anca Dumitrescu, LOVE STORY din București

#OrașulFetelor: Hai afară, pe terasă, în aer liber 

Fotografii: Unsplash și prin locurile enumerate

Share it NOW!

 

3 thoughts on “#OrașulFetelor: O zi și trei mici bucurii – gogoși, bergamotă, cafea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *