#OrașulFetelor: natură, „Trofic” și pictură

În weekend am colindat cale de vreo 30.000 de pași prin București, am numărat zeci de magnolii, sute de tablouri la MNaR și un avocado toast de vis la Trofic – Breakfast & Brunch. Iar pentru că deja a devenit un obicei bun să scriu despre descoperirile din #OrașulFetelor, iată un nou capitol care să vă bucure și să vă inspire.

Magnolie roz

Sâmbătă, la ora 11.30, am ieșit voit la „vânătoare” de magnolii. Am mers la sigur pe bulevardele și străduțele bucureștene cu cele mai frumoase case. Prima oprire a fost pe strada Barbu Delavrancea, în fața unei magnolii uriașe, firește! Proprietarii au avut grijă să scrie pe o plăcuță următorul anunț: „ARBORE OCROTIT Magnolia Magnolia Yulan”, așa că și mai multă lume se oprește să o admire și să o fotografieze. Eu mi-am făcut un obicei, când merg la Pain Plaisir să-mi iau pâine, trec un pic și pe la magnolia grăsană înflorită în mijlocul orașului, ca să adaptez sloganul patiseriei franțuzești #CoptÎnInimaOrașului.

Magnolie albă

Citiți și: Brutării faine cu pâine bună. La București!

Mi-am continuat traseul și-am ieșit pe Kiseleff, m-am dus pe-o parte, m-am întors pe alta, am pornit pe Aviatorilor. Magnolii roz și albe stelate apăreau tot la câțiva pași. N-am stat să le fotografiez, m-am mulțumit să le privesc. Iar pe strada Ion Mincu la 25 bis, surpriză!, am dat și de primul liliac înflorit. Când ai atâta frumusețe în fața ochilor, nici nu mai contează că plouă mărunt și gradele sunt puține. Și, uite așa, tot căutând magnolii, am ajuns în Herăstrău să verific dacă nu cumva au înflorit cireșii japonezi. Nu, n-am înflorit încă! N-am zăbovit prea mult în parc, am luat-o din nou pe Aviatorilor spre Calea Dorobanți de data aceasta. O fi fost Ermil Pangratti un mare matematician, însă strada care-i poartă numele e o poezie primăvara. La numărul 10 puteți să faceți o oprire la The Bus Specialty Coffee. Nici aici nu „scăpați” de magnolii, e una pitică și în grădina primitoarei cafenele. Plimbarea zilei s-a încheiat cu încă o raită pe strada Paris.

Înțeleg de la Vlad Eftenie că „Magnolia Supremă” se află pe strada Mahatma Gandhi. Eu am ratat-o, un motiv în plus să refac traseul pe Kiseleff și să reiau numărătoarea pașilor și copacilor înfloriți.

Duminică a fost zi de cafea cu Irina. Ne-am dat întâlnire la Artichoke, am pornit spre Beans & Dots și ne-am oprit spontan la Trofic. Haha! Și foarte bine am făcut. Pe lângă cappuccino cu lapte de soia, v-am spus deja din introducere că aici am savurat și cel mai bun avocado toast. Combinația goji, semințe de dovleac, susan și avocado cred să fie secretul gustului perfect! E musai să revin și să încerc ciocolata de casă. Și biscuiții, și checul, și tiramisu!

Hrană

Cu burta plină, am intrat la Muzeul Național de Artă al României. Timp de două ore am vizitat expozițiile Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină, Laboratorul II. 1989. Restaurarea picturilor împușcate, și-am revăzut galeriile Artă Românească Modernă și Artă Veche Românească. Mi-a rămăs gândul la anemonele lui Luchian, italianul lui Grigorescu și cerul pictorului Arthur Verona. Iată cel mai frumos nor!

Artă

Voi muzee ați mai vizitat și pe unde ați văzut cele mai frumoase magnolii?

Fotografii: Unsplash și Oana Țepeș-Greuruș

Citiți și: 

#OrașulFetelor: Sunt cel puțin 6 florării minunate la București

#OrașulFetelor: CÓCKTAIL, cocktailuri – dimineața, la prânz și seara!

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

#OrașulFetelor: Anca Dumitrescu, LOVE STORY din București

#OrașulFetelor: Hai afară, pe terasă, în aer liber 

Câtă artă am „consumat” într-o lună cu 110 lei

3 thoughts on “#OrașulFetelor: natură, „Trofic” și pictură

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *