#OrașulFetelor: CÓCKTAIL, cocktailuri – dimineața, la prânz și seara!

Nu știu dacă și câte motive de sărbătorit avem (sper să fie totuși iar acest 2020 să-și ia cumva revanșa), m-am gândit să ne cinstim, între timp, cu un cocktail sau mai multe cocktailuri. Firește, la distanță, regulamentar, responsabil și cu măsură. Merităm!

Cu gândul la petrecerile de altădată, avem nevoie să ne simțim ca-n The Great Gatsby, fie și 1-2-3-cel mult 4 prieteni la o terasă deloc aglomerată din București. Ne adaptăm, n-avem încotro! „Bem (cu moderație), dar ne spălăm și pe mâini”. 😊

À la recherche du cocktail de l’été, vorba francezilor, propun să începem cu un prim toast – À Notre Santé! și un Espresso Martini, „acum și în doze mici”, la Expirat – Strada Constantin Istrati 1. Rețeta e simplă – vodcă, espresso, sirop de zahăr și boabe de cafea. Rezultatul – musai de fotografiat și pus pe Instagram!

Lângă un cappuccino, latte sau cold brew merge de minune un cocktail. Iar cei de la Artichoke Social House știu bine asta. Eu am încercat combinația cappuccino – White. Trash. Cola. După cum îi spune și numele, băutura cu gheață e o cola albă – fără caramel, fără cofeină, fără alcool și poartă semnătura FIX me a drink. 

Citiți și: „Altfel de Cola”. Nici Coca, nici Pepsi

„Bem, dar ne spălăm și pe mâini” au scris pe pagina de Instagram cei de la Koketărie, unde se întâmplă cocktailuri chiar de la prima oară a dimineții. Așa arată un mic dejun savuros – poeme pe stomacul gol și La Grande Bellini. Iar spre seară e rost de Cosmopolitan! Dacă v-am făcut poftă, iată adresa – Calea Victoriei 214.

Iar la Paninaro Bucharest – Strada Luterană 3, au și de băut, nu doar chestii bune mâncat. De exemplu, prin iunie se lăudau cu Dudata Frizzante, adică un cocktail cu prosecco și dude plutitoare. Cheers! 

Închei lista cu un Prossecco rece savurat pe Calea Victoriei 122, la Velocità. Apropo, tot aici au o înghețată delicioasă – unii spun că ar fi cea mai bună din oraș!, cafea de specialitate, ciocolată și biscuiți Sablé.

Cu siguranță mai sunt cocktailuri și în meniurile altor baruri, resto-uri și bistro-uri din București, eu scriu despre ce știu. Așa că vă aștept cu sugestii. Iar cine vrea să repete isprava oriunde, oricând, la Cărturești există un Kit Cocktail foarte șmecher. Merge și de cadou. Îl vedeți aici în detaliu. Costă 70 lei.

#ProseccoFieCuVoi Tot pentru acasă sunt și sticlele cu bule de la Frizzante Ride. Le scrieți aici, pe pagina lor de Facebook și ei vă aduc cocktailurile gata preparate și îmbuteliate la voi acasă. Pe alese – Aperol Spritz, Bellini, Mimosa, Kir Royale.

Nu uitați, consumați alcool cu moderație!

Fotografii: prind brand-urile enumerate, Unsplash, The Great Gatsby – pagina de Facebook

Citiți și:

#OrașulFetelor: Bucureștiul e delicios. Câteodată

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

#OrașulFetelor: Anca Dumitrescu, LOVE STORY din București

#OrașulFetelor: Hai afară, pe terasă, în aer liber 

Cheers & Share it! NOW! 

One thought on “#OrașulFetelor: CÓCKTAIL, cocktailuri – dimineața, la prânz și seara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *