#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii, etc.

Mi-era dor de vizitele mele la parfumerie, așa că am profitat de vremea fără ploaie și am plecat en ballade spre Madison. Nu mi-am schimbat ritualul și nici traseul, iar până să ajung pe Dorobanți, am admirat casele elegante de pe Strada Paris și ale lor grădini cu trandafiri rozali și tufe de hortensii. M-am simțit ca-n vacanță! Iar oprirea la Madison și întâlnirea cu Alexandra Moraru m-au încântat de-a dreptul. Ah, micile bucurii ale vieții – papetărie și parfumerie! Simplu și de bun gust. Dar să încep cu începutul.

Coțul dedicat Astier de Villatte e plin de comori. Pe lângă parfumuri, accesorii din porțelan, lumânări și bețișoare parfumate, pe mine m-au cucerit creioanele, carnetele, caietele și vederile lor ilustrate, botezate Pages à parfumer. O minunăție! Cum o mică agendă roșie aveam deja, primită cadou de ziua mea, mi-am cumpărat un creion negru sympa, să se asorteze. Sunt făcute în Japonia iar mina se poate schimba foarte ușor și găsiți rezerve în orice librărie.

Cartolinele de parfumat sunt altă poveste. Ilustrate de Andrea Ferolla, cele 15 vederi alb-negru sunt numai bune de parfumat cu ce vă place și-apoi să le ascundeți voit și să dați cu nasul de ele pe te miri unde: în poșetă, în șifonier printre haine, sau în agenda/cartea/rucsacul/buzunarul iubitului. Nu uitați să adăugați o declarație d’amour fou!

Cițiți și: (Supra)nume de alint în franceză. Petit mots doux

De la papetărie să trecem la chestii parfumate care-ți fericesc nu doar trupul, ci și sufletul. Asta dacă aromele din sticluță îți scot la iveală amintiri plăcute. Ceea ce vă doresc să vi se întâmple! Pregătiți-vă, noul trio bestial de la Carner Barcelona ne prezintă parfumuri greu de ignorat. Le-am simțit chiar și prin mască – Felino, Bestium, Drakon. Mi-a plăcut ultimul – note de chiparos, piper negru de Madagascar, flori de portocal. Iar citindu-i descrierea am aflat că la Barcelona sunt 400 de dragoni! În artă, firește. Și, uite așa, m-am gândit că ar fi o idee bună să revăd minunatul oraș și să merg pe urmele dragonilor.

Pentru că-i vară afară puteți să alegeți un ritual subtil de la Ex Nihilo. Gelul de duș, crema de corp „Fleur Narcotique” și un strop de parfum în păr sunt de ajuns să cuceriți lumea! Crema are o textură fluidă și un miros fabulos – bergamotă, iasomie, bujori, mosc. Un deliciu ce va deveni, cu siguranță, viciu! Nu degeaba se laudă francezii cu o supradoză de flori.

Trăim vremuri gri cu multe necunoscute, așa că puțin sclipici nu strică. „Huile d’Or Chatoyant Shimmering Gold Oil”, pentru față și corp de la African Botanics, new entry la Madison, strălucește discret și hidratează pielea. Eu nu sunt cu slipiciul, dar acest ulei m-a cucerit cu al său sunkissed glow! Îl vreau! Plus că are miros de migdale, vanile și flori de portocale. Brand-ul are o grămadă de alte creme, uleiuri și loțiuni grozave.

Și tot pentru relaxare e acest borcan cu, ați putea zice, lapte praf și nu ați greși prea mult. E o sare de baie de la Susanne Kaufmann, cu proteine din lapte. Miroase a lavandă și lemon, iar 5-6 linguri într-o cadă cu apă fierbinte promit liniște și somn odihnitor. E o chestie de încercat!

 

Tot de la Susanne Kaufmann este și dezinfectantul de mâini, noul must have în arsenalul beauty de zi cu zi. Mie mi s-a părut că miroase a mentă. Are alcool 62% – suficient să elimine bacteriile și arnică să nu-ți usuce pielea. E mic și încape în poșetă.

Închei lista de chestii, delicii și vicii din #OrașulFetelor cu Soleil Toujours, cea mai potrivită alegere pentru un sfârșit torid de iunie. La câte produse au, se vede clar că brand-ul a întors soarele pe toate părțile. Vorba vine – oricum cremele lor promit să aibă grijă să ne protejeze bine pielea. Imaginați-vă că au inclusiv un iluminator cu SPF pentru pielea sensibilă din jurul ochilor. Găsiți gama Soleil Toujours și la Sunglasscurator.

M-am întors acasă tot pe jos, însă am făcut un mic ocol pe la librărie și florărie. Mi-am luat „Amintiri despre apă re minor” și o Mimosa Pudica, în ghiveci. Cam atât din #OrașulFetelor. Pe data viitoare!

Fotografii: prin brand-urile enumerate 

Citiți și:

#OrașulFetelor: Hai afară, pe terasă, în aer liber

Arta mâinilor curate. Săpunul, cel mai bun prieten al omului

Creme și măști pentru îngrijirea mâinilor

Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

Dăruiți experiența Careless Beauty – un masaj, un elixir cald și blând, numai cu plante românești

Share it NOW!

2 thoughts on “#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *