Octombrie, luna de 10: „Trăiește bucurii mici și dese!”

Când Irina, sora mea mai mare, îmi spunea că ea e fericită și când bea o cafea bună, îi ziceam că exagerează. „Poate dacă ar fi o cafea la Ritz Paris, într-o companie selectă. Să știi că fericirea nu e așa măruntă”, replicam cu aer de atoateștiutoare. Numai că, ce să vezi, între timp m-am înțelepțit nițel și am aflat că Irina are dreptate. Da, dom’le, fericirea stă și în bucuriile mici și dese, nu doar în visuri mărețe. Hop și rima! Doar și-a anunțat prezența încă din titlu. Așa că m-am gândit să scriu aici (încă) o listă cu astfel de întâmplări fericite din #OrașulFetelor. Să nu vă imaginați că enumerarea vremelnicelor plăceri e o invitație la limitare, nici gând. Visați cât mai sus! Mai degrabă e vorba de conștientizare: să nu uităm să ne bucurăm de ce avem aici și acum până om ajunge mereu tineri, foarte bogați și mai ales celebri la Hollywood! Parcă așa-i vorba.

Încep brusc cu un mic dejun minimalist: pâine-pisică, unt, lapte și miere. Ați citit bine, pâine-pisică. De când am descoperit-o la Pain Plaisir o cumpăr constant și-mi bucură papilele și diminețile. Recomand 10 din 10, ca să folosesc o exprimare la modă dar mai ales la obiect.

„Cred că știu ce Miau de la Pain Plaisir. Miau tot ce vreau!” A, stai că asta e din alta reclamă! 

Cițiți și: Brutării faine cu pâine bună. La București!

Mergem mai departe cu încă o bucurie mică, mică și dorită. V-am avertizat că e o listă în rime! O crizantemă galbenă și babană e tot ce-ți trebuie să fii fericit într-o zi mohorâtă de octombrie. Poți să ți-o cumperi singură, să o primești sau să o dăruiești, aviz amatorilor! Despre florăriile minunate din București, v-am povestit aici. Apropo, turul florăriilor merge de minune cu turul librăriilor. Cât despre combinația perfectă pentru toamnă – cafea sau ceai, cărți și lumânări parfumate, știe toată lumea.

Nu vă luați după mine, cumpărați mai multe. Dacă le schimbați apa și le tăiați din codițe, țin și 2-3 săptămâni.

Decât să ne enervăm, în crize pe Facebook și alte rețele să ne duelăm, mai bine un muzeu să vizităm. V-am tot povestit despre arta ca terapie și cât de ușor ne schimbă starea în bine, așa că nu renunțați la obicei, căutați expoziții, case memoriale, galerii, iar după ce le-ați terminat, o luați de la capăt. Ah, dacă muzeele ar avea PR-ul și bugetul Art Safari, ce bine ar fi! Poate apetitul, cheful mare pentru artă ar fi constante. Și o recomandare de expo în rime, desigur: „Noi și ele”, Felix Aftene. La Muzeul Colecțiilor de Artă, pân’ la final de brumar.

Felix Aftene: „Este o expoziție pe care o văd ca pe o carte, pe alocuri autobiografică, dar o carte deschisă la toate paginile ei. Sper să vă placă spectacolul pe care îl ofer.” Neapărat de mers! 

Iar după o bucurie sufletească, ați ghicit, vine una trupească. Mănânci o gogoașă, sau 2 gogoși, sau 3, ba poți și 4 la o adică (să încerci toate combinațiile ciocolată, vanilie, lămâie, etc., ș.a.m.d., nu de alta), la Berliner Donuts, și zău că uiți de griji. Iar ca să merite răsfățul, faceți cel puțin 10.000 de pași până la adresă. E un ocol plăcut, prin centrul Capitalei noastre dragi.

„Gogoșile care aduc fericirea nu exi…”

PS.: Pentru un meniu cum impune vreme și mai ales vremurile, mergeți fără regrete la Bucătăria Local FoodComfort Food Restaurant. Au și supă de pui și cartofi prăjiți pentru suflet.

„Supa de pui fură inima oricui!” Ce credeați, că am uitat de rime?!?

Au fost flori, muzee și dulcegării, acum e vreme de filme bune. Înainte să dați iama în mall la 3D-uri și săli VIP – Hello, domnule Bond!, aruncați un ochi pe oferta cinematografelor din oraș. Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului Român rulează constant filme de artă unul și unul. Privește către cer e un film bun și blând. Așa am auzit. Să nu uit, la sfârșitul lunii (nu lumii!) începe Les Films de Cannes à Bucarest

„Allez, allez, vin filme foarte bune!”

Aducere aminte: „Bucuriile mici și dese sunt cheia marilor succese!”

Iar pentru lungile seri de seriale, acasă, pe tot felul de platforme unde filmele nu se termină niciodată, înlocuiți popcorn-ul americănesc cu alune de la noi, nuci cu miez alb-lăptos și castane coapte. Ce gust bun are toamna, nu-i așa?

Ca să vă iasă ca la Viena, căutați o rețetă. Să coci castane nu e așa simplu cum pare. Știu sigur că-i musai să fie încrestate, altfel o să cam bubuie și încă nu e Revelionul! 

Închei în stil mare, cu un muzică și dans. Cabaret” e un spectacol pe care abia îl aștept. Premiera va urma, foarte curând, la Teatrul Odeon. Iar la Teatrul Naţional I.L. Caragiale (TNB), Ionuț Toader joacă în „KiRiTzA sau jocul de-a…”, în regia lui Gigi Căciuleanu. Mi-am luat deja bilet. <O „coană Chiriță” modernă, o divă exotică și plină de vino-ncoa!> sună delicios. Așadar, se anunță o toamnă bogată în noua stagiune.

Sunteți gata de un nou show marca Răzvan Mazilu? 

Îmi doresc să fim sănătoși cu toții și să ne bucurăm împreună de o toamnă fabuloasă. Să prețuim bucuriile mici, că vin și alea mari. Fiți siguri!

Fotografii: Unsplash și prin locurile / brand-urile enumerate – paginile de Facebook

Citiți și:

Pray, love, repeat/ roagă-te, iubește, repetă

10 lecții despre fericire dintr-o carte de 15 lei

20 de sfaturi bune dintr-un vechi caleidosop 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *