Mini-mini geanta, accesoriul mic cu impact MARE!

Ca o mignonă ce sunt, nu puteam să nu “documentez” cel mai mare trend din lumea fashion – mini-mini geanta, zisă și geanta pentru deget. A (re)lansat-o adorabilul Jacquemus (mi-am declarat aici dragostea pentru designerul francez), odată cu prezentarea colecției toamnă-iarnă 2019-2020, la Paris, dar mi-au sclipit ochii când am zărit accesoriul liliput și pe mâna manechinelor în show-ul Dolce Gabbana de la Milano – sub formă de pudriere minuscule străluceau ca niște bijuterii prețioase. Ah, minunat!

Toate sunt drăglașe nevoie mare, le ador când le văd în fotografii, m-ar bate gândul să-mi cumpăr un exemplar, dar, de ce să nu recunosc sunt complet inutile. De aici și valul de reacții ironico-amuzante în presă. “Ce-i asta? Geantă pentru furnici?”, “Guys, purtăm cercei mai mari decât această geantă!”, “Ce încape în ea: o pilulă de ibrufoben, o scamă, un tic-tac? Și nu, nu toate odată!”, “Asistăm la filmul Dragă, am micșorat copiii, varianta cu genți”, “Faceți cunoștință cu geanta pentru deget, noul accesoriu complet inutil și absolut necesar”. Preferatul meu vine de la francezi – Le minuscule et le ridicule sac à main.

Comentarii care de care mai inventive au curs și pe contul de Instagram Jacquemus. Una dintre fotografiile în care apare micuța geantă mică era însoțită de întrebarea “Geantă pentru inel? Sau?”. A urmat un adevărat concurs de răspunsuri: “câțiva sâmburi de pepene”, “salariul”, “răbdare”, “lacrimi de unicorn”, “ultimul neuron” , “o altă geantă”, Dacă aveți răgaz, sunt 1.220!, vă invit să le citiți aici pe toate, o să vă distrați copios.

E clar, Jacquemus și-a bătut propriul record. Și spun asta pentru că povestea genților petit format nu e la debut. Prima a fost deja celebra Le Chiquito, o geantă cât palma în care ai loc pentru: un card, un ruj, un telefon și… cam atât. Așa cum v-ați închipuit, s-a epuizat rapid din stoc cu toate că prețul era mare – 405 euro. O poartă Rhianna, Kim Kardashian, Kendall Jenner.

Încă nu se știe cât o să coste, în toamnă, sora mai mică a poșetei Le Chiquito – Mini Le Chiquito, dar, cu siguranță, va fi sold out.

Stați liniștiți, nu vă grăbiți să criticați, la Jacquemus gențile sunt din ce în ce mai mici sau din ce în ce mai mari, astfel toată lumea e mulțumită. Oricum, j’adore Jacquemus, se joacă cu extremele și o face foarte bine, cu mult stil și un strop de umor. ❤️

Dacă și vouă vă plac mini-gențile, uite trei numai bune de pus pe lista de shopping cu următorul nume – Vine vara bine îmi pare, în geantă am loc de-o floare. Fix așa!

👜 Expresia în geanta mea e ca un cuib de viespi poate fi ilustrată astfel! Dacă vă place, o găsiți aici. Ah, are 21 de centimetri!

👜 MUUN este unul dintre brandurile mele preferate de genți. Am ales din noua colecție un exemplar tare sympa și mic  15 centimetri. O vedeți aici!

👜 În magazinele vintage descoperiți adevărate comori, poșete antique mici și elegante.

Fotografii: Vogue, pagina de Facebook Jacquemus, net-a-porter

Love and Share big time! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *