Meniu FROG de Valentine’s Day: “Cel mai sexy este să faci pâine!”

Se spune că dragostea trece prin stomac, așa că fetele și cei câțiva băieți de la FROG știu cel mai bine cum ar trebui să arate meniul în luna îndrăgostiților, de Valentine’s Day, ori Dragobete, sau cu orice altă ocazie specială. Eu i-am întrebat, ei au făcut un consiliu în bucătăria mișto de la FROG și au delegat-o pe Cătălina Tăbăcaru să răspundă. Meniul/interviul apetisant include: tagliatele, sushi, mousse de ciocolată, un brownie care ajunge direct la suflet și sfaturi picante. Am devoalat unul chiar în titlu, dacă plănuiți o seara de cooking cu iubitul/iubita, cel mai sexy este să frământați pâine. Sunt de acord! Iar la final, FROG Flowers ne spune cum arată buchetul de flori perfect.

Happy Valentine’s Day!

Penelope Cruz

1. Dacă vrei să-i faci o surpriză iubitului/iubitei dar nu ești chef în bucătărie ce gătești pentru o cină romantică, fără să dai greș? Și nu, nu vrei să faci rezervare la restaurant. Îmi poți da câteva sugestii/exemple/sfaturi.

Fără să dai greș înseamnă ciocolată bună! Pentru mine, ar fi grozav să comand o pizza cum am mâncat în Toscana, să am un Chianti și niște canolli autentici. Dar în lipsa lor, iată ce vă  propun. Paste proaspete (tagliatele sau linguine) cu un sos de smântănă (de gătit), capere, gorgonzola, somon afumat, roșii uscate și chives. Trebuie doar să amesteci toate ingredientele pentru sos, le fierbi și la final le pui peste pastele fierte și adaugi chives. Dacă vrei să faci lucrurile mai complexe, poți să începi sosul cu puțină ceapă și un iz de usturoi, prăjite în ulei de măsline sau unt. Să nu uiți de lămâie la final. Și nici de parmezan!

pasta

2. Cum sună pentru FROG rețeta desertului special de Valentine’s Day?

Un brownie ușor încălzit, cu înghețată de vanilie. Sunt alte deserturi, mult, mult, mult mai fine, mai sofisticate, mai diafane. Dar brownie e ceva special mereu și ajunge direct la suflet. Cea mai bună rețetă este AICI.

3. Cel mai simplu desert cu ciocolată este…

Oh, nimic nu e cu adevărat simplu și bun. Un mousse simplu cu ciocolată ar fi cam așa: bați frișcă (de calitate), topești ciocolată neagră în bain-marie, răcești puțin ciocolata și amesteci puțin câte puțin cu frișca. Adaugi ciocolată până obții culoare maro închisă, ciocolatie. Adaugi puțin amaretto, niște vișine alcoolizate sau portocale confiate. Poți adăuga deasupra niște nuci caramelizate (probabil se găsesc gata făcute în supermarket-ul de la colț).

That’s it!

4. Cum facem să evităm inimioarele culinare? Cu ce le înlocuim?

Cu nimic. Le evităm cu totul și ne vedem de treabă. Glumesc. Cred că întotdeauna câteva flori adevărate adaugă magie. Rupe petale și împrăștie-le peste prăjitură. Sau pune 2-3 fire de levănțică sau rozmarin.

mic dejun

5. Ce gust are și cum arată un mic-dejun pentru îndrăgosiți?

Ooh, păi depinde de timp. Dar pornim de la premiza că timp prea mult nu este, așa că facem un mic dejun cu ce avem în frigider. Astfel: 400 ml iaurt grecesc (grăsime 10% neapărat), 4 lingurițe dulceață de portocale, 2 lingurițe miere, 100 g afine proaspete, zmeură proaspătă, 50 g mix de nuci (migdale, caju, macadamia), 3-4 biscuiți spectaculos zdrobiți. Ți-ai dat seama, amesteci totul într-o grămadă opulentă și mai arunci câteva fructe de pădure deasupra.

6. Care sunt condimentele și aromele care nu trebuie să lipsească dintr-o mâncare apetisantă?

Lămâie, chilli, vin și miere. Și gravitând undeva deasupra tuturor condimentelor vitale, este sarea. În afară de lapte, nu mă pot gândi la nimic ce nu devine mai bun când adaugi lămâie.

7. Ce să nu gătești niciodată la o cină romantică?

Este foarte greu de ales ceva pentru că orice ingredient gătit bine, ar trebui să fie delicios. Gătit bine înseamnă condimente bine alese și preparare corectă, fără să ”omorâm” produsul. E valabil doar pentru mine, dar NU m-ar încânta să primesc o cină cu un animal sau animăluț gătit întreg. Aici intră și orice versiune de proțap sau grătar.

bread8. Dacă te gândești la o seară de cooking cu iubitul ce să treci în meniu ca să fie și bun și amuzant tot procesul?

Cel mai sexy este să faci pâine. Așadar, să fie pâine, chiar dacă nu iese din prima!

9. Să zicem că s-au schimbat planurile în ultimul moment și ești nevoită să comanzi mâncarea. Ce faci? Ce comanzi și cum îți aduci aportul? Eu știu, poate un sos mai special pentru pizza sau un cocktail?

Comand sushi si cer extra ghimbir si extra wasabi. Cer edamame cu togarashi (e un mix picant) si iau neapărat și miso soup.

10. Pe lângă FROG, în luna îndrăgostiților se face încălzirea pentru martie cu FROG Flowers. Cum arată buchetul perfect?

Este pastelat, cu lalele, frezii, bujori, anemone și frunze prăfuite de eucalipt. Are câteva flori indigo, burgundy și violet închis. Îl legăm cu panglică de catifea bleumarin și scriem caligrafic pe un cartonaș discret.

FROG flowers

Pe fetele și băieții de la FROG și FROG Flowers îi găsiți AICI, de unde puteți comada meniul zilei, dar sigur îi vedeți pe la cele mai mișto evenimente și festivaluri din București și din țară. Încă ceva. Dacă vă iese cina romantică și faceți planuri serioase cu partenerul, să știți că FROG oferă servicii de catering pentru nunți de poveste!

Fotografii: FROG, Pinterest

Share food and love!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *