Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

În urmă cu o lună și un pic, pe 26 februarie, mă aflam la Madison Luxury Perfumery, alături de alți jurnaliști, la un brunch parfumat. În timp ce savuram un cappuccino Madison Coffee Collection, firește, și mă înfruptam din “melci” cu stafide și mini-croissants, Alexandra Moraru, gazda noastră, ne povestea despre noutățile primăverii – parfumuri cu flori și mirodenii, care să ne transpună, grație amintirilor olfactive, fix în mijlocul naturii. 🌱 Între timp, la București, (aproape) a înflorit liliacul, iar noi învățăm să prețuim mai mult fiecare clipă pe care o petrecem afară și parcă, îndrăznesc să spun, suntem mai atenți la simțurile noastre. 🐤

Un exercițiu util care ne aduce rapid în prezent. La fel cum se întâmplă mereu la întâlnirile Madison când, lângă parfum, stau ingredientele – nucșoară, lemn dulce, tămâie – și noi le analizăm, le mirosim, așa cum nu mai obișnuim când adăugăm vanilia într-o prăjitură, ori cuișoarele într-o cană cu ceai. Abia aștept să-mi reiau plimbările pe străzile cu nume de capitale până la parfumeria de pe Calea Dorobanților. Până atunci, vă las cu o listă faină, de testat cât mai curând cu putință. Oricum, dacă știți ce vă doriți, la Madison e deschis online, ba chiar le puteți scrie, ori să-i sunați. Au pus pe site și minunățiile de la Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella, despre care v-am povestit aici, după vizita la Florența. Un săpun cu rodie – Melograno, produs la Firenze – poate face din imperativul “spălați-vă pe mâini”, un gest normal de frumusețe, numai bun de multiplicat voit x10. ❤️

🌺 Cum primăvara își vede liniștită de treaba ei, bujorii nu vor întârzia să apară. Florile roz, ori albe, au un parfum grozav pe care îl regăsiți și în noul Ex Nihilo Paris. Explicite – Sensual Trill, miroase a bujor, nucșoară, vanilie, ambră și lemn dulce. E ideal pentru serile toride de vară care vor veni și nouă ne va fi (mai) bine. Îl puteți asocia cu un sublime mist pentru păr.

🌹 Rămânem la parfumierii francezi și ne întoarcem în copilărie, grație aromelor de șerbet pe care le regăsim în Rose Pompon de la Goutal Paris. Este un parfum romantic, feminin și gurmand, realizat din două tipuri de trandafiri – trandafiri bulgăreși și trandafiri de Taif. O minunăție! La fel și “jeleul fondant”, crema hidratantă pentru corp.

🐥 Noutăți sunt și în portofoliul celebrului Frédéric Malle – patru parfumuri care ne mută atenția spre alte povești aromate fie din înalțimi cerești – The Moon, The NightDawn, sau pământești – Promise. Cel din urmă ne pune în atenție “cuvântul de onoare”- promisiunea, un act esențial și o chestiune de onoare în Orientul Mijlociu, o legătură inviolabilă între doi oameni. “Pactul” deloc fragil se simte în combinația intensă de trandafiri bulgărești și turcești, măr verde, piper negru, cuișoare și rozmarin. Tot promisiunea, de data aceasta a zilei care stă să înceapă, ni se descoperă și în parfumul Dawn – piper roz, ud, trandafir, cedru, ambră. Eau de Magnolia este, de asemenea, un parfum potrivit pentru iubitorii de magnolii.

❤️ La fel ca parfumurile, bijuteriile pot fi transformate în obiecte-amintiri. Mai ales dacă sunt unele de autor, pe care le poți purta o viață întregă și lăsa moștenire. Selecția celor de la Madison este minunată – diamante, perle, aur, modele statement – inedite. Eu m-am îndrăgostit de podobele pariziene Charlotte Chesnais – inele cool, dar mai ales cercei întortochiați ca un fel de cheia sol.

❤️ Am pus ochii și pe ochiul albastru de la Lito Fine Jewelry, un brand născut la Atena și care este constant în căutare de noi comori – materiale speciale, pe care să le transforme în bijuterii unice.

❤️ Foarte mult soare am găsit și în vitrina care adăpostește minunățiile Céline d’Aoust Jewellery. Pandantivul cu raze din aur – botezat Sunny Full, cerceii cu aripi, stele și constelații, ori inelele cu diamante și turmalină sunt fabuloase.

❤️ Iubitoarele de perle e musai să facă cunoștință cu accesoriile clasice și discrete de la Sophie Bille Brahe. E de ajuns să priviți fata cu cercelul de perle, din fotografia de mai jos, și veți fi cucerite. Clasic, fin, discret.

❤️ Așadar, până binele va (re)deveni realitate și plimbarea la magazin floare la ureche, sunați cu încredere la Madison și alegeți produse care să vă facă șederea acasă mai frumoasă. O lumânare parfumată, un săpun lichid de la Byredo, o cremă de la Aesop, câte și mai câte alte “bunățăți”, plus cafea de specialitate. Eu promit aici – când ies din izolare merg să-mi cumpăr rujul meu roșu ca zmeura de la By Terry!

Fotografii: prin Madison Luxury Perfumery și brand-urile enumerate

Share it now! 

One thought on “Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *