„Life of Bulbs” – încă un weekend la București. Urmează Cluj!

Expoziția „Life of Bulbs”, semnată Irina Neacșu , mai ține până duminică, 10 iunie. Așa că cine are drum la promenadă pe aleile Grădinii Botanice e musai să vadă și tablourile Irinei. Sunt minunate! În zilele de weekend expoziția din “Casa Roșie” poate fi vizitată între orele 9-13 – cu îndrumare din partea personalului Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București.

Așa cum v-am mai povestit AICI, Life of Bulbs” reunește 22 de lucrări, realizate printr-o tehnică aparte: reprezentarea plantelor la scară naturală, 1:1, alături de reprezentări artistice de o eleganță filozofică, realizate în acuarelă, pentru care se folosesc flori în mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică. Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, Irina Neacșu folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație. Una dintre ilustrații înfățișează o specie pe cale de dispariție, Fritillaria sau Laleaua Pestriță. Această plantă protejată a început să fie cultivată în alte țări în regim controlat, ca floare de grădină.

În România, celebrăm tradiția deschisă de venerabila Angiolina Santocono în ilustrația botanică dedicată florilor salbatice la începutul secolului XX. Ultimii cinci ani au fost marcați de proiectul Transylvania Florilegium, organizat de Prince’s School of Traditional Art  și Prince of Wells’s Foundation Romania, care însă nu a avut ca participant niciun membru din România. Ce îmi propun este să readuc în atenția publicului larg, prin demersul meu artistic, această artă atât de valoroasă. , a declarat pentru presă artista și designer-ul Irina Neacșu.

Expoziția Life of Bulbs” va fi itinerată și la Grădina Botanică din Cluj, din 22 iunie.

Irina Neacșu este în prezent artist botanic în cadrul American Society of Botanical Artists. A absolvit Universitatea de Artă din Roma și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și a făcut cursuri de specializare în Olanda. În anul 2017, a lansat cartea de artist Herbarium – un ierbar ilustrat dedicat plantelor medicinale din flora spontană a României, iar în 2016, a lansat o colecțiede artă decorativă și design, intitulată Herbarium Transylvania.

Lucrările originale ale artistei Irina Neacșu vor fi disponibile la finalul celor două expoziții în atelierul său personal, Atelier Irina Neacșu (Strada Poarta Schei, 6), din Brașov, precum și online, la shop.irinaneacsu.com. Site-ul de portofoliu al Irinei Neacșu este irinaneacsu.com.

Fotografii: DeersPhotography

Be in fashion! Share The Art!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *