Isteria verii 2017: saltea gonflabilă unicorn și colac flamingo

saltea flamingo

În plastic e fantastic! N-am ajuns încă vara asta la mare, dar, grație rețelelor sociale, sunt la curent cu moda saltelelor gonflabile. Unicorni uriași, păsări flamingo roz, lebede aurii și cai albi înaripați par să fi luat cu asalt stațiunile. Din peisaj nu lipsesc homarii, feliile de pepene gigant, ori pizza, ananașii, gogoșile și cornetele de înghețată imense, cât să-l satisfacă pe însuși Gargantua, de-ar înfuleca plastic.

Dacă nu le-ați văzut pe viu, plutind în valurile mării sau în piscine, la petreceri cool, mai mult ca sigur ați dat cu ochii de ele pe Instagram, ori Facebook. Până și cei de la British Vogue au remarcat isteria și scriu despre cel mai tare accesoriu al verii: the statement inflatable! E hiperfotogenic și nu trebuie să le lipsească împătimiților de selfie-uri!

saltea lebada

Cine și de unde a început?

Azi la Sydney, mâine în toată lumea! Dacă vreți un țap ispășitor pentru nebunia verii, dați vina pe Sunnylife. Brandul din Australia, specializat în obiecte și accesorii outdoor pentru vară, a dat tonul încă din 2015, când a lansat pe piață mai multe colace și saltele fun-fun-fun. Pentru că, spun ei, “ain’t no party, like a flamingo pool party”. Joaca pentru oameni mari s-a dovedit un loz câștigător și magazinele din toată lumea se întrec în oferte.

Cine le iubește?

Vedete precum Katy Perry, Bella Hadid, Taylor Swift, Calvin Harris, Kendal Jenner, Wiz Khalifa și alte câteva milioane de oameni din toată lumea s-au pozat cu jucăriile deja celebre. Numai pe Instagram, hashtagul #flamingo are aproape două milioane de rezultate, cele mai multe cu salteaua gonflabilă roz, firește. Iar numărul de like-uri și comentarii sunt de ordinul miilor și zecilor de mii la fiecare fotografie. Iar colecția toamnă-iarnă 2017-2018 pentru copii, semnată de Stella McCartney, e inspirată tot din trendul de la piscine. Lebăda e laitmotivul.

bella hadid

Zilele trecute, pe Facebook, Diana Cosmin de la Fine Society transmitea din vacanța grecească următorul status: Într-o piscină din Grecia, o doamnă 40+ se bălăcește cu un unicorn roz gonflabil, imens (a se citi: ar fi nevoie să-l ducă doi oameni, într-atât e de mare). E deja al treilea caz pe care-l văd în ultimele 2 săptămâni, în Mykonos și Santorini, același unicorn, aceeași nuanță de roz”. Mai mulți oameni au comentat și confirmat fenomenul care, se pare, a cuprins chiar și Mamaia.

Aș fi curioasă dacă, la noi la Marea Neagră, au ajuns să se vândă direct pe plajă și care ar fi sloganul comercianților. “Nu dați banii pe prostii, luați flamingo, măi (foști) copii?!?”

De unde le cumpărăm?

Bunica mea încă mai are pe dulap, într-un coș de nuiele, un colac mic în formă de lebădă. Îl ține de ani buni ca amintire, de la prima vacanță, la mare, cu nepoții. Într-o zi, înaripata s-a desumflat de tot dar a primit repede aer și există si azi. Am sunat-o și mi-a confirmat! Și uite că moda colacelor din copilărie s-a întors în forță, s-a multiplicat până când a ajuns la dimensiuni considerabile și i-a cucerit pe cei mari cu saltele gonflabile XXL.

saltea lebada

Dacă vă plac și vreți să dețineți musai originalul, le puteți comanda direct de la australieni de la Sunnylife. Au simțit că sunt pe val și au pe site inclusiv o secțiune botezată SHOP INSTAGRAM. De acolo îți alegi fix modelul pe care l-ai vânat la “vecinul” celebru de la Hollywood. Un pelican cu cioc roz, un papagal pregătit să intre la apă, o rață galbenă ca la băița din copilărie, ori o lebădă aurie pe care încap lejer trei prieteni apropiați. O să ziceți că sunt ironică, poate doar un pic. Nu de alta, dar și eu am pus ochii pe o minge foarte faină jumătate pepene, jumătate plastic transparent. De ce să vă mint, mi-a plăcut și colacul alb cu patru dungi negre. Foarte chic, ca-n Baywatch!

colac

Și la noi, comerțul online cu saltele gonflabile e în floare. La eMag, un colac gonflabil – pepene roșu costă 89 lei, redus de la 119. Un unicorn mare e 199 lei, după ce, inițial, a costat 249 lei. Le găsiți pe toate AICI. La Praktiker, e mai ieftin dar nu prea ai din ce alege, cel puțin on-line. O saltea gonflabilă în formă de înghețată 178 x 81 cm, de o singură persoană, are prețul de 29,9 lei. Detalii AICI. Iar smart-product.ro vinde colaci și saltele în formă de lebedă, ori ananas și acadea. Cel mai scump produs e lebăda aurie, 229 lei. O vedeți AICI.

colac pepene

O saltea gonflabilă, multiple utilizări

Iar dacă vă gândiți că salteaua gonflabilă în diverse feluri și chipuri e un accesoriu sezonier, să știți că greșiți. E bună de decor! Am văzut suficient de multe poze cu înaripatele umplute cu aer plutind în cada plină cu spumă, ori “relaxându-se” într-un pat king size. Opulence I has it! Vara e nesfârșită iar dacă ai o casă de mari dimensiuni investiția se recuperează mult mai repede. Ba chiar o domnișoară urcată într-un flamingo roz s-a încumetat să fie ridicată și plimbată pe brațe de o mulțime, la un concert. Altă idee este să transformi salteaua roz în culcuș pentru animalul de companie. Musai blând!

saltea flamingo

Am scris articolul cu un pic de umor și un strop de ironie. Era prea savuros subiectul, să nu o fac. Așa că, luați-l ca atare, și indiferent dacă vă plac sau nu vă plac noile jucării gonflabile, distrați-vă cât puteți de mult și bucurați-vă de vară!

Fotografii: www.facebook.com/sunnylifeaustralia

Share is like summer! Hot! Be hot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *