Goinfashion33: Loredana Chelba, vijelie și vitejie. Pe tocuri!

Probabil singurele momente când Loredana Chelba stă locului sunt ședințele foto. Altfel, e foarte posibil să o găsești robotind prin casă la miezul nopții. Apoi, pentru ea, vacanțele n-au nicio legătură cu odihna. Dimpotrivă. Fix atunci îi vin în minte noi idei, care o țin trează și o pun la muncă. Nici măcar n-a fost nevoie să-mi spună că e hiperactivă. Cei care îi citim blogul Vitejie pe tocuri, o urmărim pe Facebook și Instagram, îi cunoaștem obiceiurile. De aici și numele de alit „Vitejie” și „Vijelie”. E o forță!

Loredana se împarte între Ploiești și București, pune mereu la cale proiecte faine și, pe lângă energia inepuizabilă, are și foarte mult curaj. În plină pandemie, în vremuri și așa tulburi pentru print, a lansat Lace Magazine – o revistă pe hârtie. De ce n-a renunțat? Pentru că are încredere, știe bine cine este și ce poate: „Ultimele luni au fost ca o sită peste lume. S-au cernut oameni, relații, caractere. Au fost lunile în care mi-am dovedit că eu sunt cum sunt eu, mereu. Și în pandemie sau izolare. Și e confortabil să știi asta despre tine”.

Doamnelor și domnilor, Loredana Chelba!

1. E clar că-ți place să scrii, o faci cu ușurință, ba chiar ai transformat „Vitejie pe tocuri” – blogul, în „Vitejie pe tocuri” – cartea. Ești foarte activă, mereu cu zâmbetul pe buze și implicată în proiecte faine. Cum faci? Care-i secretul? Cum reușești?

În primul rând, mulțumesc pentru oportunitate, e o provocare pentru mine să fiu „luată la întrebări” pentru că de obicei eu sunt de „partea ta” a celei care pune întrebările. Cred că dacă ar fi să ies în lume cu o calitate, aceasta ar fi energia pe care o am de când mă știu, un cuțit cu două tăișuri de altfel căci, îți mărturisesc, eu nu știu să mă relaxez sau să mă odihnesc și asta poate fi obositor pentru oamenii din jurul meu. Mi se întâmplă des să mă trezesc în mijlocul nopții cu vreo idee și să aștept lumina de după draperii. Mi se întâmplă să fac lucruri chiar și în concediu. Lucruri care, am înțeles eu, de la oamenii mari, că ar fi nefirești pentru concediu. În plus, n-aș avea vreo problemă să încep o curățenie generală la 11 noaptea atunci când toți ai casei se așteaptă la liniște deplină. Okay, am făcut asta de câteva ori. Referitor la transformarea blogului în carte, să știi că nu a fost chiar așa. Puține subiecte din blog se regăsesc în carte. Mi-am dorit să existe elementul de noutate, să nu fiu doar un alt blogger care își strânge materialele într-o carte. Nu zic că e ceva greșit în asta, dar nu a fost cazul meu. Prima parte a cărții care este clar ruptă din sufletul meu, iar pe blog nu se regăsește deloc.

2. Povestește-mi despre „Lace Magazine”. De unde curajul de a lansa o revistă tipărită, în vremuri grele și incerte pentru presa scrisă? Unde o găsim?

Lace Magazine este despre reîntoarcerea la print. La plăcerea de a răsfoi o revistă, în tihnă, fără scroll și fără ads. Dacă îmi permiți, obiectivul Lace Magazine se învârte în jurul excelenței și nu eu îi dau această notă, ci oamenii care sunt actorii principali pe „scena din dantelă”. Ideea mi-a venit atunci când am realizat că sunt binecuvântată cu oameni minunați în jurul meu! Oameni pe care am zis să-i pun la un loc și să ne bucurăm de ei și de performanța lor în anumite domenii de activitate.

Revista poate fi găsită în toate punctele cheie din Ploiești: instituții culturale, cafenele, saloane de frumusețe, restaurante, la evenimentele Camerei De Comerț și Industrie Prahova, în AFI Ploiești, dar și în câteva locații din București (ne extindem și pe zona aceasta). Mai nou am dezvoltat parteneriate cu diverși designeri care își vor trimite comenzile cu Lace Magazine cu tot! De exemplu, gențile Laura Olaru!

Revista poate fi găsită și la mine, evident! Și, bineînțeles, la evenimentul de lansare a fiecărei ediții, pentru că, da, fiecare ediție va avea propria lansare neconvențională, primul număr a fost lansat door to door, sub conceptual #BucurieÎnPandemie, pe 21 mai! Așteptăm însă să fie permise aceste evenimente. Safety first!

3. Iubești moda și ești atentă la tot ce mișcă în industrie. Care crezi că sunt schimbările necesare în lumea fashion?

Cred că trebuie să începem să punem accent pe creativitate, să cumpărăm mai puțin, mai calitativ și să ne însușim ideea de styling. În fond, aceeași fustă poate fi pusă în zeci de combinații și să arate diferit! Și să învățăm să ne jucăm cu accesoriile: cercei, curele, coliere, eșarfe, pălării, șepci!

4. Rămânem la modă. Spune-mi ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Eu sunt „creativă” cu siguranță! Iubesc ținutele diferite, outfiturile îndrăznețe, nu mi-e teamă de ridicol și îmi place să fiu un personaj în fiecare zi, drept pentru care azi mă poți vedea în deux pieces și cu pălărie, mâine în pantaloni scurți cu șapcă de baseball!

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce?

Aleg cumpărăturile clasice pentru că mi-e foarte frică de fotografii talentați care știu teribil de bine să vândă produsele în online. Îmi place să văd materialul și să probez hainele!

6. Care este designer-ul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Mă identific cu creațiile casei de modă Versace, asta nu înseamnă că mi le permit, ador auriul, print-urile și tot ce înseamnă excentric în creațiile lor. Îmi plac mult și rochiile de basm create de designerul Giambattista Valli. În ceea ce privește designerii români îmi plac Clara Rotescu, Irina Schrotter, Christina Andrei și ador rochiile create de Silk Love & Lace.

7. Ploiești sau București?

Ploieștiul m-a adoptat și mi-a devenit casă, dar inima mea cere întâniri regulate și intense cu Bucureștiul.
Bucureștiul îl iubesc pur și simplu. Cu bune și rele, iremediabil. Bucureștiul m-a creat, Ploieștiul m-a definit.

8. Știu că-ți place mult cappuccino cu scorțișoară, așa că te invit să-mi povestești care e ritualul tău la cafea.

Te rog, nu-mi cere să-ți dau orele, îți voi spune doar atât. Prietenii și cunoștințele mele îmi spun că va trebui să mă cheme cu ceașca de cafea să-mi schimb buletinul, permisul sau pașaportul. Ceașca pentru mine e precum ochelarii de vedere la alții. Dar, să-ți spun cum m-am îndrăgostit de băutura zeilor. La primul meu job, pe la 19 ani, lucram pe vânzări într-o agenție de publicitate, atunci când îmi făceam target-ul primeam cafea bună, un cappuccino cu scorțișoară de la benzinărie – costa vreo 7 lei față de cel la 1 leu băut la tonomat!

9. Ce branduri fashion iubești? De ce?

Îmi plac mult Reserved, BSB și Nissa.

10. Spune-mi, te rog, câteva reviste, site-uri și bloguri pe care le citești și urmărești constant.

Citesc online Vogue, Harper’s BAZAAR, cumpăr Elle, îi urmăresc pe Janina Nectara și Ovidiu Buta.

11. În afară de „vitejie”, cum te mai alintă apropiații?

Vijelie! Cu toții spun că am greșit cu vitejie (n.r. Vitejie pe tocuri, numele blogului) trebuia să fie vijelia, și mulți fac această confuzie oricum!

12. Cum arată pentru tine week-end-ul ideal de vară?

Acasă la tata, la Breaza. În curte, printre zecile de flori pe care nu am voie să le rup, cu fiica mea Agnes jucându-se cu pisoii, cu cerul care e mai albastru acolo, cu mirosul de cafea la ibric și cu galsul vecinilor care îmi răsună în fundal. Cu un pix, o foaie, laptopul sau o carte.

13. Ce accesorii predomină în garderoba ta?

Dumnezeule, toate! Am zeci de curele, cercei, coliere, șepci, bentițe și pălării. Am noroc cu o prietenă bună, designer de accesorii de purtat pe cap, Mădălina Vlad! Doar un accesoriu și ești gata de catwalk!

14. Ce carte citești acum? Care este scriitorul tău preferat?

Citesc Fashion Out Of Order și mai citesc din „Jurnalul Fericirii”, N.Steinhardt, regulat!
Scriitorul meu preferat este, fără îndoială, Mircea Eliade!

15. De ce ți se face dor cel mai des?

De Agnes, uneori mi-e dor de ea și când e lângă mine, îi spun asta, ea se alintă și îmi spune: „dar, mami, sunt aici!”
Și de cafea!

16. Tocuri sau flats?

Tocuri, dar am început să port foarte mult flats, în ultimii ani!

17. Care e rutina ta preferată?

Cafeaua de dimineață.

18. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

E organizat pe sezoane, e destul de aglomerat, dar îl iubesc așa cum e! Visez un dressing precum cel al lui Carrie din Sex And The City, și sigur o să am unul la un moment dat!

19. Ce seriale urmărești? Care este filmul pe care l-ai văzut de câteva ori fără să te plictisești?

Nu urmăresc seriale.
Filmul preferat: La Vita E Bella.

20. Unde/cum/de la cine ai învățat cea mai bună și utilă lecție de stil?

Acasă, de la mama mea. Stilul era despre îngrjirea excesivă a hainelor. Mama avea haine purtate de 10 ani care arătau ca noi.

21. Care sunt florile tale preferate?

Liliacul, bujorii, tuberozele. Scuze, toate!

22. Cui dai cele mai multe like-uri și inimioare? Pe Facebook și Instagram.

Tututor celor cu care empatizez. Cred că dacă îți place ceva sau apreciezi pe cineva, este imperios necesar să arăți asta! Aprecierea venită din partea oamenilor este făcătoare de minuni în inimi care, de multe ori, au incertitudini sau nesiguranață!

23. Spune-mi trei obiecte pe care le-ai lua cu tine pe o insulă pustie.

Peria de păr, laptopul și espressorul.

24. Îți mai amintești cum erai îmbrăcată în momente importante din viața ta? Dă-mi detalii.

Da, absolut! Îmi amintesc prima zi de grădiniță cu șorțulețul scrobit și gentuța roșie de la nașa, prima zi de clasa a VIII-a cu platforme și pantaloni evazați din lycra, prima zi de liceu cu sacoul gri și cămașa albă! Îmi amintesc exact când mi-am cumpărat prima bluză din banii strânși de mine, era verde pal, mâneci trei sferturi, primele cizme luate de la Leonardo din primul proiect muncit de mine, fix în prima lună de facultate, rochia de la lansarea cărții, totul!

25. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit?

Întotdeauna e la fel. Parfumul meu preferat Madmoiselle – Chanel, alături de un buchet de flori.

26. Care sunt produsele cosmetice și de make-up care te-au cucerit?

Produsele de îngrijire a părului Moroccanoil și fondul de ten Double Wear, Estée Lauder.

27. Pe muzica cui ai dansa cât e noaptea de lungă?

Queen.

28. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Asumat.

29. Faci shopping când mergi în vacanțe? Cu ce te întorci acasă pe post de suvenir?

Făceam, dar am renunțat. De cele mai multe ori cumpăram impulsiv. Nu-mi plac suvenirurile, urăsc magneții de frigider.

30. Spune-mi o mare la care visezi, un oraș pe care vrei să-l revezi și o țară unde te-ai muta fără să clipești.

Marea Egge. M-aș muta acum la Paris.

31. Îți (mai) faci planuri?

Întotdeauna. Și mă țin de ele indiferent ce ar fi, dar le și adaptez situațiilor nou apărute, nu țin neapărat la ceea ce stabilesc din prima. Tocmai de aceea, am lansat revista în plină pandemie!

32. Cum au fost pentru tine ultimele luni? Care este binele pe care l-ai simțit? Trebuie să fi fost și ceva bun.

Au fost precum o sită peste lume. S-au cernut oameni, relații, caractere. Au fost lunile în care mi-am dovedit că eu sunt cum sunt eu, mereu. Și în pandemie sau izolare. Și e confortabil să știi asta despre tine.

33. Pentru ce ești recunoscătoare?

Pentru minunea mea blondă cu ochi de cer.

Mai multe chestionare despre stil găsiți aici, în rubrica goinfashion33.

Fotografii: prin Loredana Chelba

Share it NOW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *