Goinfashion33: Irina Stroe iubește marea

Și, dacă ar fi să facă o magie, s-ar muta pe o plajă însorită 365 de zile pe an. Irina e o steluță de mare, veți vedea, adoră soarele blând al dimineților cu aerosoli și vara fuge cât poate de des la plajă. Îi face bine. E ritualul ei pe care mi-ar plăcea să-l copiez. Să plec la mare într-o zi de marți doar ca să văd răsăritul și să-mi liniștesc gândurile. Nu-i așa că sună tentant?

Irina Stroe a fost colega mea de liceu și e una dintre multele Irine din viața mea. E o prezență discretă și am reușit să o conving să-mi răspundă la acest lung chestionar – sunt totuși 33 de întrebări!, abia după ce am ademenit-o să mă ajute să fac o listă cu brutării faine din oraș. O găsiți aici – a avut mare succes. V-am spus atunci că știe tot ce mișcă în București la capitolul mâncare sănătoasă. Iar ca să nu schimb subiectul, aflați că Irina mi-a dezvăluit acum unde găsim cel mai bun lapte de migdale și cea mai bună cafea de specialitate din Micul nostru Paris. Aviz amatorilor! Așa că-i musai să citiți! Tot.

1. Ai renunțat la o carieră sigură în avocatură pentru antreprenoriat – ai dezvoltat mai multe mici business-uri de familie și un site coolwww.ZipUp.ro. Ai regretat vreodată alegerea? Cât e greu e să fii antreprenor în România?

Nu am regretat niciodată. Mi-am dat seama destul de repede că avocatura nu e ceea ce-mi doresc, cu atât mai mult într-un mediu unde legislația este haotică. Însă nici ca antreprenor nu e ușor în România; simți că ești singur împotrivă tuturor, autoritățile îți pun bețe-n roate în loc să te încurajeze și să te sprijine, însă avantajul e că pot să-mi pun în practică idei pe care le am de foarte mult timp și care au legătură cu pasiunile mele.

2. Cum a fost să înveți și să trăiești, fie și pentru o perioadă scurtă de timp, în Malta? Cu ce lecții te-ai întors acasă?

În Malta a fost minunat! Am urmat acolo un curs de limba engleză și am întâlnit oameni din toate colțurile lumii. A fost prima mea experiență de acest gen – m-a ajutat să-mi schimb unele mentalități învechite, să cunosc oameni de mai multe naționalități și să văd diferențele dintre culturi.

3. Ești atrasă de tot ceea ce înseamnă stil de viață sănătos și sustenabil – cumperi numai alimente din surse sigure, pe cât posibil produse local, faci sport și încurajezi sectorul eco-friendly. Ai fost așa dintotdeauna? De unde îți iei informațiile? Care e câștigul când investești în calitate?

Cred că sunt mai bine de 10 ani. Mereu am avut probleme cu greutatea corporală și am căutat să înțeleg de ce. În plus, nici cu sănătatea nu stăteam prea bine. Și toate s-au rezolvat cu o alimentație corectă, sport și… lucrul cu mintea. Am încercat orice fasting, juicing în centre specializate, am învățat despre ayurveda în India, am fost vegetariană, vegană etc. Informațiile despre un stil de viață sănătos le-am adunat din călătorii, fie de pe internet.

Și-am înțeles că foarte importantă e sursa alimentelor pe care le consumăm, e sănătos să mâncăm de toate, moderat, din surse necontaminate cu chimicale, deloc procesate și, dacă vrem să mai găsim astfel de produse, e important să facem tot posibilul ca să reducem poluarea: să cumpăram și să consumăm puțin, bun și conștient, ce vine din natură. Mai cred că economisești mult, dacă alegi să cumperi puțin și bun. Dacă iei mult, arunci mult și, în general, ce este mult este și prost și aduce costuri mari când ajungi să te tratezi pentru diverse afecțiuni care au legătură cu alimentația.

4. Hai să povestim și despre modă. Ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Recunosc că nu mă pricep la modă. Nu mi-a plăcut nicodată să urmez un trend. Dacă e o piesă vestimentară care îmi place, o port chiar dacă a fost la modă acum 5 ani. Îmi place să mă îmbrac confortabil, cu haine din materiale naturale.

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce?

Nu sunt fana cumpărături online atunci când vine vorba de haine. Îmi place să probez, să ating materialele și să văd culorile.

6. Care este designer-ul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Nu am un designer preferat. 70% din hainele mele sunt de la branduri care produc slow-fashion. De la noi îmi plac Undress și NALU.

7. Iubeșți călătoriile și ai văzut deja o bună parte din lume, iar dintre toate locurile, în Asia ți-a plăcut cel mai mult și mai mult. De ce? Cum a fost experiența din India?

Așa este, Asia este partea mea preferată de lume. Vibe-ul, oamenii, mâncarea, plajele, toate îmi plac. Sigur, depinde de la o țară la alta, însă sunt multe locuri unde oamenii rămân cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți și asta mi-a dat mereu o stare bună când am călătorit acolo.

În India am făcut cel mai relaxant masaj și am văzut cei mai veseli oameni.

8. Cum arată pentru tine rochia perfectă?

Neagră, cu o croială simplă.

9. Ce branduri fashion iubești? De ce?

Îmi plac Chloé și Marc Jacobs. Nu stiu de ce, pur și simplu sunt pe gustul meu.

10. Spune-mi, te rog, câteva reviste, site-uri și bloguri pe care le citeșți și urmăreșți constant.

Reviste nu mai citesc de mult. Poate ce mai găsesc prin cafenele. Urmăresc multe bloguri cu rețete de mâncare și-mi place să citesc articole despre spiritualitate.

11. Știu că practici yoga de ani buni. Când ai descoperit-o? Cum te-a schimbat? E cum se spune – mai mult decât un sport?

Am descoprit yoga acum 10 ani. Nu pot să zic că m-a schimbat; de fapt yoga merge mână în mână cu un stil de viață sănătos pe care eu îl aveam deja. Yoga este și un sport al minții, cu siguranță. Te liniștește, te ajuta să-ți iei gândul de la lucruri neimportane și pune accent pe respirație, iar o respirație corectă contribuie mult la o starea bună de sănătate.

12.  În ce city break ai fugi chiar acum?

Berlin.

13. Piatra-Neamț sau Brașov?

Ambele.

14. Care este scriitorul tău preferat?

Neal Donald Walsch. „Conversații cu Dumnezeu” este cartea mea preferată și o recomand tuturor.

15. De ce ți se face dor cel mai des?

De mâncarea făcută de mama.

16. Dulce sau sărat?

Sărat.

17.  Care e rutina ta preferată? 

Cafeaua de dimineață.

18. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

E haos! Nu am răbdare să fac ordine în haine.

19. Ce seriale urmăreșți? Care este filmul pe care l-ai văzut de câteva ori fără să te plictiseșți?

Serialul preferat – Outlander. Superb!

La Vita e Bella e un film pe care l-am văzut de foarte multe ori.

20. Unde/cum/de la cine ai învățat cea mai bună și utilă lecție de stil?

Greu de răspuns. Cred că de la prietena mea Alexandra Blaga.

21. Care sunt florile tale preferate?

Bujorii.

22. Iubeșți cafeaua de specialitate și ai gustul format, recunoști origini și arome. Unde e cea mai bună din oraș?

La Two Minutes, în Floreasca.

23. Ești foarte atentă și la garderoba fetiței tale. De unde-i cumperi haine și jucării?

Îi iau haine puține și bune din lână, in, cânepă și bumbac. De la noi cumpăr de la Fici&Mimi, brand românesc, de la boutique-ul HIP HIP. Uneori mai comand online din UK. De jucării au grijă bunicii, chiar prea multă grijă. Eu îi cumpăr cărți de la Cărturești.

24. Tocuri sau flats?

FLATS!

25. Care sunt produsele de make-up și beauty must-have pentru tine?

Crema hidratantă și BB cream-ul

26. Spune-mi trei locuri preferate și care te inspiră din Bucureșți.

Calea Victoriei, vara pe înserat și clădirea Ateneului. Mi-aș dori să fie mai multe…

27. Cel mai bun lapte de migdale este…

Cel de la Cold Pressed Juicery din București.

28. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Un bărbat mișto are o atitudine relaxată și nu ar trebui să demonstreze ceva cu hainele pe care le poartă.

29. Faci shopping când mergi în vacanțe? Cu ce te întorci acasă pe post de suvenir?

Nu fac cumpărături în vacanțe pentru că pierd timp prețios. Însă mereu mă întorc cu pahare sau căni, pe care le și folosesc.

30. Mic dejun franțuzesc sau cină sofisticată?

Petit-déjeuner à la française!

31. Iubești marea iar vara aproape că te-ai muta pe plajă. Te-ai gândit să-ți iei o casă pe litoral și să ai mereu marea lângă tine? Să fie oare aici casa visurilor tale?

Casa visurilor mele este pe plajă, categoric – undeva unde este mereu cald. Nu mi-aș lua la noi. Chiar și pentru iubitorii de mare, nu cred că merită o investiție pe litoralul românesc, cel puțin deocamdată. Încă arată că acum 30 de ani.

32. Ce muzică asculți când conduci mașina?

The Killers, Pink, OneRepublic, Imagine Dragons, SIA.

33. Pentru ce ești recunoscătoare?

Pentru fetița mea!

Mai multe chestionare despre stil găsiți aici, în rubrica goinfashion33.

Fotografii: prin Irina Stroe, Two Minutes și Unsplash

Share it NOW!

 

 

5 thoughts on “Goinfashion33: Irina Stroe iubește marea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *