Goinfashion33: Cristina Cuvineanu, „PR pentru fericire”

În calitate de PR Manager, Cristina Cuvineanu m-a invitat adesea la evenimentele pe care, cu multă grijă și profesionalism, le organizează – lansări de cosmetice în grădini înflorite, povești gurmande cu mulți oameni faini, la ceas de seară, pe terase de vară în inima orașului, ori deschideri de magazine și restaurante cochete. Acum, când toate cele au luat o pauză și sunt pe dos, i-am întors favoarea. Cu ajutorul chestionarului goinfashion, am trimis-o pe Cristina într-o „vacanță”, după cum chiar ea mi-a mărturisit, la cald, imediat ce-a parcurs, într-o primă lectură, cele 33 de întrebări despre fashion, shopping și stil. Interviul e o bucurie. Cu fiecare răspuns, Cristina reușește să ne încarce de energie bună – fie că povestește despre adrenalina de pe pârtiile de schi, călătorii gurmande, roadtrip-uri de vis, ori dimineți ritualice care încep, negreșit, la ora 6.30 cu zâmbet și recunoștință. Și, uite așa, Cristina Cuvineanu a reușit să colecționeze o mulțime de amintiri/fotografii, dintr-o bucată de lume și… eșarfe – accesorii pe care le adoră. Pentru Cristina, viața chiar e o vacanță! Citiți și molipsiți-vă! ❤️

1. Lucrezi de ani buni în PR și comunicare, organizezi evenimente pentru brand-uri și companii mari. Care este partea care-ți place cel mai mult la job-ul tău?

În primul rând, domeniul comunicării înseamnă prezență de spirit, inițiativă, creativitate și spontaneitate. Îmi plac provocările care presupun ca într-o singură zi aș putea să mă ocup de o strategie de comunicare pentru un brand corporate, să verific flow-ul unui eveniment care anunță lansarea unui nou produs de beauty și să mă asigur că avem toate materialele necesare implementării evenimentului și că invitații au confirmat prezența, iar la final de zi să mă „pierd” în excel-uri și power-point-uri.

Un rol extrem de important îl au oamenii cu care interacționez, zi de zi, people behind brands: de la clienți, reprezentanți mass-media, bloggeri, până la furnizori și, bineînțeles, colegii din echipă. Cel mai mult apreciez faptul că mă întâlnesc cu diverse situații care mă motivează și că am ocazia să cunosc foarte mulți oameni faini cu multe povești inspiraționale.

2. Avem la îndemână canale de comunicare mai multe ca niciodată. Care crezi că este secretul unei comunicări eficiente în epoca vitezei și eficienței?

Suntem în perioada în care nu mai putem spune că nu am vazut un mesaj/email: există atâtea modalități de comunicare doar la un click distanță. Chiar dacă în workflow-ul zilnic putem comunica via social-media sau prin canalele clasice (email, telefon, whatsapp), părerea mea, în calitate de consultant în comunicare, este aceea că mesajele formale, subiectele serioase trebuie transmise, mai întâi, via email sau telefon. Comunicarea și ascultarea empatică înseamnă o înțelegere deplină a mesajului și a partenerului de comunicare și denotă profesionalistm. Mesajele pe care le transmitem sunt mai mult decât niște cuvinte scrise sau rostite. La nivel empatic, încercăm să înțelegem partenerul de comunicare și să ne facem înțeleși.

Îmi amintesc și acum vremurile când eram în internship și trebuia să sun jurnaliști să-i întreb dacă vin la evenimente sau dacă au primit comunicatul de presă. Îmi era atât de rușine să dau un telefon pentru că, de cele mai multe ori, nu știam cine e la celălalt fir, cum arată sau în ce dispoziție este persoana respectivă. Iar azi, cu atâtea aplicații de comunicare, noua generație este mult mai dezinvoltă și mai curajoasă în a se lansa în discuții directe și informale, care pot crea noi relații de comunicare și dezvoltă networking-ul.

Și… să nu uităm de mesajele scrise de mână atunci când avem de trimis un mesaj de mulțumire sau o urare cu ocazia unei aniversări. Astfel, orice mod de comunicare alegem, important e să știm cum și când transmitem un mesaj.

3. Ce înseamnă pentru tine acasă? Arad sau București?

Acasă va fi întotdeauna la Arad. Este locul în care am crescut, unde am cele mai multe amintiri alături de familia și de prietenii mei de acolo. Chiar daca am buletin de București și urmează să-mi întemeiez o familie aici, acasă e locul copilariei.

4. Acum hai să povestim și despre modă. Ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Stilul feminin – french-chic – mă definește cel mai bine: ținute simple, în culori pastel sau nuanțe de alb/negru cu un accesoriu care personalizează orice outfit. Mă inspiră brand-urile care au o poveste și personalitățile care și-au definit un stil de-a lungul timpului: de la Jackie Kennedy până la Olivia Palermo, de exemplu. Mă inspiră ținutele feminine – fustele plisate, bluzele din mătase sau cașmir atent accesorizate cu un colier de perle, o broșă sau o eșarfă.

Niciodată nu am fost adepta unor ținute doar pentru că reprezintă tendințele sezonului. Sunt de părere că un outfit trebuie să pună în valoare întreaga imagine, nu vrem doar să atragem atenția că purtăm o rochie colorată sau care, deși e la modă, nouă nu ne vine bine. Stilul este cel care are un rol important pentru mine, felul în care pot personaliza o cămașă de la Zara, pe care, cu siguranță, o mai au și alte zeci de persoane din jurul meu.

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce?

Recunosc – sunt de modă veche și prefer shopping-ul clasic în magazine. Pentru mine e foarte important să văd hainele sau orice alt produs cum arată în realitate, din ce material e făcut și cum îmi vine, atât modelul cât și culoarea. Iar shopping-ul nu se rezuma doar la fashion, în cazul meu. Îmi place să petrec timp în librării, magazinele home & deco, chiar și în supermarket sau la piață pentru cumpărăturile zilnice.

6. Care este designer-ul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Nu am un designer preferat, însă admir stilul și povestea unor brand-uri precum Chanel (îmi plac tare mult show-urile personalizate pe care le pregătește an de an pentru Fashion Week). La nivel local, port cu drag ținutele create de Rhea Costa, PNK, pantofii super comozi de la Musette și eșarfele Efemere de la Hamid Nicola Katrib.

7. Câte aplicații ai în telefon? Pe care o folosești cel mai des?

În telefon am doar strictul necesar, aplicațiile utile pe care le folosesc zi de zi – de la email, internet banking, aplicația de la sala de sport, până la Snapseed și Unfold pentru editat fotografii și colaje pentru social-media. Cel mai mult stau pe Instagram, de regulă dimineața și seara – caut inspirație sau mă uit la diverse pagini de travel și cooking. Urmăresc și ce se petrece în lumea on-line-ului local și internațional (bloggeri, influenceri și oameni care mă inspiră), “defect” profesional. 😃

8. Ce citești? Care este cartea ta preferată? Scrie aici un scurt paragraf care ți-a plăcut.

În ultima perioadă, mi-am propus să citesc măcar 30 minute înainte de culcare, iar în perioada asta chiar reușesc să mă țin de promisiune. Citesc cu plăcere cărți de marketing și dezvoltare personală, beletristică, mai ales memoriile și biografiile. Recomand cu drag una din cărțile mele preferate de anul trecut, Învățare a Tarei Westover, dar și Becoming, Michelle Obama, iar aseară am terminat de citit biografia lui Gabrielle Chanel.

Însă, una din cărțile mele preferate, mai ales ca este povestea reală a unei doamne care a lucrat în domeniul comunicării la unul din cele mai cunoscute brand-uri de vinuri spumante, Mireille Guiliano, este Women, work and the art of savoir faire. Iar citatul care îmi place este: „Find something you are passionate about so it doesn’t always feel like work, but remember that life is lived in episodes and stages and that passions may change”. (n.r. Găsește-ți ceva care te pasionează ca să nu simți că muncești, dar ține minte – viața se trăiește în episoade și etape, iar pasiunile se pot schimba).

9. Ce branduri fashion îți plac? De ce?

În garderoba mea își fac loc adesea piesele simple, clasice de la brand-uri fashion precum Massimo Dutti, Zara, H&M, Topshop, Musette, Furla ❤️, etc. Pun accent pe produs, nu pe brand, de aceea, atunci când sunt în vacanțe prefer magazinele mici cu piese deosebite și din materialele de calitate.

10. Spune-mi, te rog, câteva reviste, site-uri și bloguri pe care le citești și urmărești constant.

Prin prisma job-ului trebuie să fiu la curent cu majoritatea știrilor din zonele de interes precum business, sustenabilitate, lifestyle, fashion & beauty. Însă, în timpul liber, o dată pe lună cumpăr revistele mele preferate pe care le citesc din scoarță-n scoarță: Suplimentul Ziarul Financiar – După Afaceri Premium și Conde Nast Traveller. Îmi place print-ul, însă petrec destul de mult timp și pe on-line, iar dintre bloggerii și site-urile locale în top preferințe, cu siguranță, sunt: finesociety.rocristinastanciulescu.ro, doer.ro, alistmagazine.ro, glamour.ro. Pentru zona de cooking, adesea caut inspirație pe mazilique.ro sau pe halfbakedharvest.com.

11. Schiezi de la 3 ani și iubești aventura pe pârtii, chiar și pe cele mai periculoase. Ce înseamnă schiul pentru tine? Cum ți-a îmbogățit viața? Cum te-a schimbat?

Cei care mă cunosc știu că aș putea sta la schi și 6 luni pe an dacă s-ar putea. 😃 Este sportul care mă relaxează cel mai tare: libertatea pe care ți-o oferă pârtiile și peisajele montane (mai ales în zilele senine) este unul din cele mai frumoase lucruri pentru deconectare după un an plin de muncă. Astfel, încerc, pe cât posibil, să fug la schi cel puțin două săptămâni în fiecare iarnă. Am luat această pasiune de la părinții mei, încă de mică mergeam cu ei în fiecare iarnă la schi în Poiana Brașov, Predeal sau la Semenic, Arieșeni. Chiar și acum mai mergem împreună la schi, aveam în plan chiar și anul acesta, în martie, însă situația actuală nu a fost în favoarea noastră.

Cred că schiul te disciplinează și te ajută să-ți învingi frica de înălțime sau de viteză. Mai mult, o zi petrecută pe pârtia de schi, pentru mine, înseamnă foartă multă inspirație și energie, efect pe care încerc să-l păstrez prezent o perioadă destul de lungă după întoarcerea la realitate. În plus, sunt fan munte și zapadă, în fiecare iarnă refuz ofertele prietenilor mei de a merge într-o vacanță la căldură.

12. Cum arată pentru tine week-end-ul ideal?

Week-end-ul ideal ar trebui să înceapă dimineața devreme în aeroport sau în mașină spre o nouă destinație în natură. Îmi amintesc și acum de un week-end prelungit în Alsacia, unde am realizat unul din cele mai dragi roadtrip-uri prin satele pitorești din zona viticolă a Franței. Opriri în diverse locații tradiționale, mâncare extraordinară, oameni prietenoși cu acel joie de vivre indiferent de vârstă, și amintiri de poveste. Sau, de ce nu, un weekend petrecut în una din cele mai dragi zone din țară – Transilvania. Poate și pentru că am copilărit aici, mai exact, aproape în fiecare vacanță de vară mergeam cu bunica și verișorul meu la Alma Vii, un superb sat săsesc la 30 km de Mediaș. Revin cu drag în Transilvania, cel puțin de 3-4 ori pe an și atunci e musai să petrec câteva zile la Casele de Oaspeți din Cincșor, Valea Verde, Zabola etc.

Transilvania, destinația ideală de weekend 

Mi-am dat seama că și un one-day city break la Brașov sau Cluj mă deconectează de aglomerația Bucureștiului. Și, uite așa, în week-end-urile petrecute în afara orașului, realizez câte lucruri poți face în doar două zile. Cum am puțin timp liber fac tot posibilul să ies din oraș, să mă bucur de natură și de o cină la un restaurant tradițional cu prieteni apropiați. Nu o să mă auzi niciodată spunând că week-end-ul ideal înseamnă stat în casă în fața televizorului. 😃

13. Vacanțele tale au și o componentă gurmandă. Care este cea mai cea experiență gastronomică pe care ai trăit-o într-o călătorie? Dă-mi detalii.

Știai că de multe ori primă dată facem rezervare la un restaunt și apoi luăm biletele de avion și cazarea? Așa s-a întâmplat de câteva ori atunci când am avut ocazia să mergem la câteva dintre World’s 50 Best Restaurants. De departe, cea mai frumoasă experiența Michelin am avut-o acum 2 ani, fix în perioada asta, la Mirazur, în Menton, pe Coasta de Azur. Restaurantul lui Mauro Colagreco, poziționat pe primul loc în topul celor mai bune restaurante din lume este o experiență once in a lifetime. Menton este prima localitate la intrarea pe Coasta de Azur, venind dinspre Italia. Restarauntul, poziționat într-o cladire pe un vârf de munte, oferă o priveliște spectaculoasă asupra Mării Mediterane. Iar dealul pe care se află restaurantul găzduiește cea mai mare plantație de avocado din Franța. 🇫🇷

A lua prânzul sau cina într-un asemenea loc nu este doar despre mâncare: povestea în sine face parte din experiență. Și asta caut, de regulă, atunci când merg la un restaurant: o experiență pe care aș vrea să o prelungesc dincolo de cele 3-4 ore cât durează servirea mesei. De la povestea locului, servirea mesei până la proveniența ingredientelor și atenția pe care personalul o acordă clienților. Bineînțeles că nu luăm masa doar în astfel de restaurante. Însa, de cele mai multe ori, când aleg locul pentru prânz sau cină mereu mă orientez către restaurante locale cu produse tradiționale, unde masa este servită chiar de proprietari. Și aici mă gândesc la ultimele locuri vizitate atât în Franța, Norvegia, cât și în Nordul Italiei, locurile unde aș tot reveni. ❤️

14. Spune-mi un citat optimist, potrivit vremurilor noi și incerte pe care le traversăm.

“Începe fiecare zi cu un zâmbet: poate că nu toate zilele sunt minunate, dar există ceva minunat în fiecare zi”.

15. De ce ți se face dor cel mai des?

De părinți, de diminețile petrecute acasă, la Arad. Și de copilărie, acele zile în care nu aveam nicio grijă. Mai ales că în acest weekend ar fi trebuit să fiu acasă să sărbătoresc Paștele Catolic (n.r. 12 aprilie).

16. Îți (mai) faci planuri? Unde te vezi peste 5 ani?

În ultima vreme mi-am dat seama că prezentul e cel mai important, iar toate lucrurile frumoase din viața mea, fie ca vorbim de viață personală sau de cea profesională, s-au întâmplat atunci când mă așteptam mai puțin. Cred cu tărie că nimic nu e întâmplător și totul are un scop. Desigur că mi-am setat niște obiective pe termen lung, însă fac tot posibilul să mă bucur de „drum” până ajung la destinație. Deși sunt în zodia fecioară, adică sunt foarte organizată, până acum tot ceea ce am făcut era plănuit cu grijă, însă în perioadă asta, așa cum spuneam, e important să ne bucurăm de ceea ce avem în prezent. ❤️

Amintirile din vacanțe se trăiesc în prezent!

17. Care e rutina ta preferată?

În mod normal, ziua începe la 6:30 cu aproximativ o oră de înot, e doza mea de energie pentru o zi plină la birou. În ultimele 4 săptămâni, de când cu autoizolarea, mă trezesc tot super devreme și îmi savurez cafeaua în lumina dimineții, în micul meu balcon – citesc și plănuiesc ziua care urmează să înceapă. Trebuie să recunosc că dimineața și micul-dejun sunt momentele mele preferate ale zilei. Pentru că… ziua bună se cunoaște de dimineață!

18. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

Prin prisma zodiei, curățenia este literă de lege. Dulapul, că nu aș putea să-l numesc dressing, este suficient de încăpător pentru hainele sezonului în care ne aflăm. Îmi place să am hainele aranjate pe culori (predomină nuanțele pastelate, bejuri și alb & negru) și pe categorii: de la hainele pentru birou până la ținutele de weekend și vacanță, cum le numesc eu, și outfit-urile pentru sport.

19. Ce seriale urmărești? Care este filmul pe care l-ai văzut de câteva ori fără să te plictisești?

Ai să râzi, dar nu mă regăsesc în categoria fetelor care-și petrec serile și week-end-urile pe Netflix sau pe HBO GO. Am urmărit totuși ambele sezoane Big Little Lies (am ajuns până și în Monterey, California, la Trattoria Paluca acum 2 ani ca să văd unde s-au filmat câteva dintre scenele serialului). Prefer documentarele gastronomice și de travel. Filmele la care aș putea să mă uit non-stop sunt Good Will Hunting, Serendipity, You’ve got Mail, James Bond sau Me Before You.

20. Unde/cum/de la cine ai învățat cea mai bună și utilă lecție de stil?

De la bunica mea. Chiar la 80+ ani mereu era îngrijită, coafată și cu manichiura impecabilă. Și tot timpul purta haine în culori vesele (nuanțe de roz și bleu), din mătase sau alte materiale de calitate, acele cămăși și rochii vintage, care, acum, sunt din nou la modă. De fiecare dată îmi spunea să port și eu haine colorate pentru că ajută la o stare bună de spirit.

21. Care sunt produsele de beauty și make-up pe care le folosești cel mai des?

Am o rutină de beauty pe care o respect zi de zi, dimineața și seara. Cremele hidratante pentru față (de la Origins și Clinique) și corp (Dove sau Rituals),  sunt must-have-urile fiecărei dimineți. De două ori pe săptămână aplic masca Artistry Signature Select de la Amway (pentru iluminare și fermitate), iar seara nu uit niciodată de crema pentru conturul ochilor de la Estée Lauder sau La Mer. În ceea ce privește make-up-ul, mascara, dermatograful negru, neaparat puțin blush și sunt gata pentru o nouă zi. Recunosc că nu ies din casă fără rujul Luxe Matte de la Bobbi Brown în nuanțe cât mai naturale. Să nu uităm de parfum! În fiecare zi încerc să aleg un parfum în funcție de dispoziția pe care o am atunci.

22. Sezonul fashion primăvară-vară sau toamnă-iarnă? De ce?

Primavară-vară pentru nuanțele pastel, fustele plisate și rochițele lejere, de vară, care pot fi purtate atât la birou, dar și în vacanță. Deși sunt fană iarnă și frig, prefer ținutele lejere și feminine de primavară–vară. ☀️

Arhipelagul Lofoten, un loc în care e musai să te întorci

23. Un concert la care visezi. O mare la care vrei să te întorci. Un oraș nou pe care vrei să-l explorezi.

Încă din studenție visez să ajung la un concert Céline Dion, asa că tare mi-aș dori să merg la vară, dacă totul va fi în regulă. M-aș întoarce oricând la Marea Norvegiei, în arhipelagul Lofoten pentru peisajele care-ți taie respirația sau aș fi gata in 10 minute pentru un roadtrip pe Coasta de Vest a Americii din Seattle până în Monterey. Un oraș nou pe care vreau să-l explorez? Hmm! Madrid-ul este pe wishlist, însă prefer localitățile pitorești, așezările rurale, nu aglomerațiile urbane. În august, ar trebui să ajung în Toscana, deja traseul e pregatit, să speram că va fi safe până atunci să călătorim vara aceasta.

Cristina își dorește să retrăiască visul american

24. Recomandă-ne trei locuri cu mâncare bună din București.

Să ne imaginăm că este sâmbătă: dimineața încep cu mici cumpărături în piață (ador brânza proaspătă, legumele și fructele de sezon), iar în drum spre casă opresc la Pain Plaisir să cumpăr pâine și croissante. Seara ies cu drag la cina la Voilà, un bistro românesc cu influențe frantuzești, preparate delicioase (musai să încercați pate-ul de rață și fiicățeii de vițel cu piure-ul de păstârnac sau peștele zilei) atent pregatite de chef Radu Dumitrescu. Sau la Grano și Arezzo, atunci când am poftă de mâncare italiană și atmosferă cozy. Pe prietenii din străinătate o să vrem să-i ducem la Noua pentru a se bucura de o interpretare modernă a bucătăriei românești. Iar momentele speciale le sărbătorim la Cantine de Nicolai sau Mesogios. Și, aproape în fiecare duminică, merg în plimbare la Frudisiac, unde iau micul-dejun în compania prietenelor mele.

25. Ce asculți în căști cel mai des?

Nu folosesc căști și nu ascult muzică atunci când mă plimb. Prefer să mă bucur de sunetul naturii. 🐦 În schimb, ascult muzică în mașină. Am un playlist cu piese oldies și melodii care îmi aduc aminte de diverse roadtrip-uri și vacanțe.

26. Cât de repede îți faci bagajul când pleci în vacanță? Ce nu-ți lipsește niciodată din valiză?

I am a light traveller, așadar, de fiecare dată când plec în vacanță sau într-un city break, încerc să iau la mine doar strictul necesar. Din bagaj nu vor lipsi niciodată pantofii comozi și tricourile albe care pot fi ușor accesorizate cu eșarfe colorate. Dacă mi-ai spune acum că peste o oră trebuie să fiu la aeroport, bagajul ar fi gata în maximum 10 minute! 😃

27. Care este parfumul tău de suflet? Ce amintiri îți dezvăluie atunci când îl porți?

Deși am mai multe parfumuri preferate, parfumul meu de suflet este primul pe care l-am cumpărat din banii mei. Eram în clasa a VIII-a sau a IX-a, într-un schimb de experiență pe Valea Loarei, în Franța. Într-o revistă am văzut o reclama la Nina Ricci, Premier Jour. M-am îndrăgostit de parfumul fresh și nu am putut rezista tentației. Încă îl mai cumpăr, chiar și acum îl am. Îmi inspiră liniște și calm.

28. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Ținuta unui bărbat trebuie să fie în concordanță cu personalitatea lui, iar un gentlemen adevărat are mereu hainele impecabile. În plus, consider ca e important ca stilul vestimentar al unui bărbat să fie complementar cu cel al partenerei.

29. Faci shopping când mergi în vacanțe? Cu ce te întorci acasă pe post de suvenir?

În vacanțe shopping-ul nu este o prioritate, însă îmi place să intru în magazinele cochete care vând produse locale sau vintage. Încerc să plec acasă, și de cele mai multe ori îmi reușește, cu o eșarfă colorată. Iar pentru cei dragi aduc delicatese specifice locului (brânzeturi, dulceață, biscuiți).

30. Garderoba cărui personaj de film/serial ți-ar plăcea să o ai acasă?

Carrie Bradshaw. Dar să știi că pot merge eu la New York să-mi aleg ținutele preferate, nu am nevoie de toată garderoba ei. 😃

31. Ești colecționară? Dacă da, spune-mi și ce colecționezi.

Nu mă încadrez în definiția colecționarului clasic, însă pot spune că am o colecție destul de mare de eșarfe cumpărate din diferite vacanțe sau locuri speciale. Mai degrabă colecționez amintiri și momente frumoase sub formă de fotografii.

32. Care este desertul tău preferat?

Sunt mare fană dulciuri, nu există zi fără desert. Așadar, nu refuz niciodată un desert cu lămâie, brânză sau vișine. Bineînțeles, și ciocolată, însă o prefer sub formă de înghețată. 🍦

33. Pentru ce ești recunoscătoare?

Le sunt recunoscătoare, în primul rând, părinților mei fără de care nu aș fi ceea ce sunt azi. ❤️ Cei 7 ani de acasă și toate experiențele de care am avut și am parte alături de ei contează enorm pentru mine. Apoi, sunt recunoscătoare pentru toți oamenii dragi din viața mea, ei mă motivează și mă fac să mă bucur de viață.

Mai multe chestionare despre stil găsiți aici, în rubrica goinfashion33.

Fotografii: prin Cristina Cuvineanu

2 thoughts on “Goinfashion33: Cristina Cuvineanu, „PR pentru fericire”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *