Goinfashion33: Anca Negescu, jumătatea WHAT IF I FLY, ne povestește curtenitor despre bijuteriile din porțelan

Anca Negescu

WHAT IF I FLY este un brand tânăr de bijuterie contemporană made in RO despre care sunt sigură că ați aflat deja. Pandativele Eva, porcii roz și zburători, ori broșele liliac – toate din porțelan și create de designerul Anca Popescu (să știți că ea se recomandă “artist porțelan”), sunt celebre pe Instagram! A avut grijă de asta cealaltă Anca, Anca Negescu, manager cultural și curator, omul care se ocupă de marketing și comunicare pentru colecțiile lor inedite. În ciuda fragilității materialului – porțelanul – pe care-l transformă în podoabe, cele două fete minunate sunt puternice, vor să “zboare” și își doresc să ajungă tot mai sus, să bucure cât mai multă lume cu frumoasele bijuterii atent lucrate. Cele două Anca fac o echipă grozavă și, fiți pregățiți, ne așteaptă surprize de porțelan pentru Crăciun. Până atunci, am luat-o la întrebări despre stil, shopping și fashion pe Anca Negescu, o femeie împlinită, îndrăgostită de artă, călătorii și, firește, bijuterii.

what if i fly bijuterii

1. Ai o galerie de artă Artfooly Gallery, ești curator, manager cultural și jumătatea brand-ului de bijuterii WHAT IF I FLY, scrii și pe blog AncaNegescu.ro. Cum ai ajuns la această combinație creativă?

Nu am căutat să fie așa. S-a întâmplat de la sine. Pe blog scriu foarte rar acum. De obicei, atunci când povestesc despre un proiect.

2. Ce înseamnă arta pentru tine? Cum a început povestea Artfooly Gallery și cum ți-a schimbat viața?

Arta este hrană pentru suflet, ochi sau minte, însă nu tot ce se numește artă îndeplinește această funcție. Artfooly Gallery a început cu un curs de art management făcut în timpul liber la Artmark, a continuat cu alte cursuri de art management la Sotheby’s Institute la Londra. Artfooly Gallery s-a născut, a trăit, apoi s-a transformat în altceva. Nu mai există acum sub forma unui spațiu dedicat. Și nu Artfooly mi-a schimbat viața, ci viața s-a schimbat odată cu această experiență în moduri pe care încă le descopăr. Cred că cel mai important lucru e că a m-a ajutat să aflu multe adevăruri, la fel ca orice altă experiență de viață. Un aspect important este că din Artfooly s-a născut What If I Fly.

3. Anca Popescu spune cele mai frumoase povești în porțelan la What if I fly, care-i partea de care se ocupa Anca Negescu?

Eu am creat conceptul What If I Fly și mă ocup de aproape tot ce înseamnă management, marketing și comunicare, concepte de colecții, imagine a brandului, colaborări, etc. Am început să lucrez cu Anca Popescu în cadrul Artfooly Gallery, prezentând mai întâi lucrări de artă de-ale ei, apoi bijuterii. M-am îndrăgostit de tot ceea ce face. Am simțit de la bun început că vreau să fac tot ce pot ca să duc creația ei cât mai departe și cât mai frumos posibil. De atunci, tot lucrez la asta.

4. Revenim la tema chestionarului. Ce nume poartă stilul tău vestimentar? Ce te inspiră?

Nu m-am gândit vreodată să dau un nume stilului meu vestimentar. Nici măcar nu m-am gândit că am un stil vestimentar. Mai nou mă inspiră orice e feminin.

Anca Negescu

5. On-line shopping sau cumpărături clasice în magazine? Ce preferi și de ce? 

Și una și alta, cu toate că nu prea îmi place să fac shopping. De obicei, cumpăr ce am nevoie, dar se întâmplă să iau și lucruri fix pentru că mi se par frumoase.

6. Care este designer-ul tău preferat? Care este designer-ul român care îți place?

Nu pot numi unul singur. Lydia Courteille este un designer de bijuterie care îmi place foarte mult. Ar mai fi Oscar de la Renta, Valentino,  Marc Jacobs, Oana Lupaș, și mulți alții. Iar designer-ul român pe care îl admir este Anca Popescu – What if I fly.

7. Facebook sau Instagram? Ce folosești cel mai des? De ce?

Ambele, însă folosesc mai des Instagram, pentru că s-a dovedit mai eficient decât Facebook-ul pentru business-ul meu (descoperiți aici pagina de Instagram What if I fly).

8. Ce branduri fashion îți plac? De ce? Care este ultima descoperire?

BOSS, Massimo Dutti, Diane von Furstenberg, COS, etc. Pentru că îmi place felul în care arăt și mă simt în hainele făcute de ei. Nu îmi amintesc să fi descoperit recent ceva.

Anca Negescu

9. Spune-mi, te rog, câteva reviste, site-uri și bloguri pe care le citești și urmărești constant.

Suntem bombardați de atâta informație, încât mie una îmi bubuie capul. Urmăresc foarte mult Instagram și de acolo merg doar spre link-urile care mi se par interesante.

10. Care crezi că este definiția bunului gust?

Cred că bunul gust are atâtea definiții câți oameni sunt pe planetă.

11. Ce fel de cititor ești? Ce carte citești acum? Care sunt poveștile potrivite pentru toamnă?

Probabil genul care nu (mai) citește decât ceea ce i se pare cu adevărat relevant. Acum citesc o carte care-i vorbește sufletului meu. Nu este beletristică. Poveștile potrivite, indiferent de anotimp, sunt acelea pe care le alege fiecare pentru sine.

Anca Negescu

12. Care este cel mai prețios accesoriu pe care îl ai? 

O brățară dintr-o crenguță făcută de fiul meu.

13. Cum arată și cum e organizat dressing-ul tău?

Arată ca orice dressing. Nu cred că este organizat într-un anume fel.

14. Ce seriale urmărești? Care este filmul pe care l-ai văzut deja de câteva ori fără să te plictisești?

Nu mă mai uit la televizor de foarte mulți ani. Văd uneori filme, dar nu seriale. Când eram mică, cred că am văzut “Ghost” de vreo 8 ori.

15. Care este cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

Îmbrățișările fiului meu.

what if i fly bijuterii

16. Unde/cum/de la cine ai învățat cea mai bună și utilă lecție de stil?

Cred că de la viață. Am observat destul de devreme că este mai bine să ai în garderobă mai puține piese, dar cu adevărat faine, decât multe și mediocre.

17. Care sunt produsele tale de beauty must-have?

Cremele de față L’Occitane.

Anca Negescu

18. Îți mai aduci aminte cu ce erai îmbrăcată în momente importante din viața ta? Dă-mi unul-două exemple.

Nu știu ce a fost în capul meu, dar la cununia civilă am purtat pantaloni. Aveam 25 de ani pe atunci.

19. Faci shopping când mergi în călătorii? Cu ce te întorci acasă pe post de suvenir?

Uneori mai fac shopping, dar nu prea cumpăr suveniruri. De cele mai multe ori ele sunt pietre, scoici sau alte lucruri mici pe care le găsesc în drumurile mele.

20. Cum ar trebui să se îmbrace un bărbat mișto?

Fix așa cum îi place lui. Dacă e mișto, totul la el este mișto. Îi vine natural.

21. Care sunt florile tale preferate?

Îmi plac toate florile.

22. Cum își începi diminețile? Respecți o rutină?

Când nu e vacanță, îl trezesc pe fiul meu, îi fac micul dejun și îl pregătesc de școală. Înainte sau după asta, depinde cât de devreme mă trezesc, fac yoga.

what if i fly bijuterii portelan

23. Ai un copil foarte talentat. Are multă imaginație și desenează grozav orașe despre care doar a auzit. Crezi că gustul pentru artă se moștenește sau se educă?

Se poate moșteni sau nu. Dacă s-a moștenit, ajută să fie educat, dar nu prea mult, pentru că strică spontaneitatea.

24. Sunt sigură că nu doar purcelușii What if I fly sunt potriviți pentru cadourile de pus sub brad. Ce altceva ne mai recomanzi?

Oricare dintre piesele noastre poate fi așezată sub brad sau chiar și în brad, pe post de decorațiune. În plus, pregătim o surpriză care sperăm să fie gata la timp înainte de Crăciun.

25. Există o destinație de vacanță la care visezi? 

Nu cred că există loc din lumea asta unde să nu îmi doresc să ajung. Le iau pe rând.

26. Ce pui pe masă la un prânz bogat, de toamnă?

Depinde ce am poftă să gătesc în ziua respectivă. Te invit la masă și vei afla atunci. Sigur va fi și ceva cu ingrediente locale de sezon.

27. Ai împlinit de curând 40 de ani. Simți că s-a schimbat ceva? Ce-ți (mai) dorești?

Nu simt că s-a schimbat ceva brusc. Îmi place mult vârsta asta, sunt mult mai liniștită decât eram cu ani în urmă. Ce-mi doresc? Să fiu mereu sănătoasă.

what if i fly bijuterii

28. Toate bijuteriile What if I fly sunt minunate. Pe mine broșa liliac m-a cucerit. Care-i povestea ei?

Mulțumesc! Liliacul este una dintre piesele de bază ale colecției “Beasts and Their Humans”. Porcul este cealaltă piesă. Anca Popescu a ales două animale care nu sunt neapărat percepute pozitiv de majoritatea oamenilor și le-a interpretat în stil propriu, pentru a observa ce impact are actul de creație artistică asupra unui subiect delicat. Reacțiile au fost minunate!

what if i fly bijuterii

29. Pentru ce ești recunoscătoare?

Pentru absolut tot.

30. Cum ar fi dacă n-ar mai trebui să dormim?

Nu știu.

what if i fly bijuterii portelan

31. Cum ar fi să porți o singură culoare?

Plictisitor.

32. Ce ar fi lumea fără artă?

Atâta timp cât există viață, există și artă sub o formă sau alta. Lumea fără artă ar fi moartă.

33. Cum ai desena dorul? Dar zborul?

Privește WHAT IF I FLY și vei vedea cum desenez, prin el, și dorul, și zborul.

what if i fly bijuterii

Fotografii: prin Anca Negescu și What if I Fly

SHARE NOW!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *