Fuga de actualitate nu știu cât de rușinoasă o fi, dar, mai mult ca sigur, e sănătoasă. Avem nevoie să privim și binele. Așa că, astăzi, vă propun să evadați un pic din iureșul de știri negative și să descoperiți o frumusețe de carte despre noi și viață. Apoi, urmează „Marea Întrebare” și trei parfumuri, unele cu povești și amintiri. Firește. Mai întâi cartea „100 de lucruri de învățat în viață”, și-mi par mai utile ca niciodată. „Vrei să știi care e mersul vieții? Găsești totul în această carte. Și dovada că oamenii învață cât trăiesc. O pagină, un an, de la zero la o sută. O carte pentru întreaga familie, pentru copii și adulți, pentru cei care vorbesc și pentru cei care nu au învățat încă să vorbească” sună descrierea de pe site-ul Editurii Litera.
Dansați, trăiți, bucurați-vă!
Nu o să vă iau plăcerea de a o descoperi singuri, dar tot vă las trei-patru sfaturi cât să vă fac și mai curioși de conținut. În plus, e o carte foarte potrivită de oferit oricui în dar. Ilustrațiile sunt foarte frumoase iar la numărul 51 scrie clar: „Îți accepți părinții așa cum sunt.” Sfatul 81 este musai de urmat: „Ce-ar fi să ții socoteala nu în ani, ci în momente de bucurie?” și al 58-lea îți dă serios de gândit: „Este incredibil cât de greu este să te înțelegi cu cineva”.
Cam așa ceva.
Hai cu anii ăia buni!
Definește talmeș-balmeș.
talmeș-balmeș sn [At: CONTEMPORANUL, V1, 27 / V: ha~-~, halumiș-balumiș, ~moș-~moș, ~muș-balmuș / Pl: ~uri / E: ns cf balmoș] (Fam) 1 Amestec din care nu se mai poate alege nimic. 2 Si: chiseliță, terci1 (12). 2 (Îe) A face ~ (pe cineva) A bate zdravăn. 3 (Pex) Învălmășeală. 4 (Reg) Balmoș (1).
Iată și „Marea Întrebare”, o nouă carte pentru copii proaspăt lansată la Editura Frontiera. „De ce am venit pe lume? Este marea întrebare care ne dă târcoale, din copilărie până la bătrânețe. Și are tot atâtea răspunsuri câte experiențe de viață”.
Tu de ce crezi că ai venit pe lume?
Corect!
Are dreptate și pilotul.
Iar bunica, bunica știe mereu cel mai bine.
Eu cred că am venit pe lume să (ne) iubim și ne bucurăm împreună de toate frumusețile pământului. Să le simțim, să le gustăm sau să le mirosim, așa cum sunt parfumurile. Emoții în sticluțe mici, arome care ne ajută să ținem mai bine minte oameni, evenimente, locuri.
Fix cum cântă Nick Cave & Kyle Minogue „Where The Wild Roses Grow”
Eu i-am spus în căutarea tinereții noului BYREDO – Young Rose. Cu note floral-lemnoase: trandafir de Damasc, mosc, Ambroxan, nalbă, violete și piper de Sichuan, parfumul ne invită să rămânem veșnic tineri, romantici și curioși. Ce idee bună! Mi-a plăcut mult descrierea Young Rose dintr-o recenzie descoperită în timpul documentării: „Parfumul nu dă ceasul înapoi, dar te face să miroși mai tineresc!”. Eu zic că merită să încercăm. Găsiți parfumul la Madison Perfumery.
„Do you know where the wild roses grow
So sweet and scarlet and free?”
Deși iubesc parfumurile fresh, de vară, de la experiența Eleventh Hour by Byredo au început să-mi placă și aromele un pic mai tari, mai picante, potrivite sezonului rece. Cu bergamotă, lemn de Cedru, Vetiver, mușcate și ghimbir energizant, The Hedonist de la EX NIHILO Paris ne propune să descoperim fericirea într-o călătorie a cărei destinație rămâne necunoscută. L-am testat, l-am purtat în primele zile de toamnă și e senzațional.
The Hedonist – Destination unknown
Fericirea.
Închei cu o frumoasă aniversare. Toamna acesta, Goutal Paris a împlinit 40 de ani, moment marcat printr-o serie de evenimente și un interviu transmis online cu moștenitoarea Camille Goutal, rendez-vous la care m-am bucurat să iau parte grație tehnologiei via Madison Perfumery. Dacă lucrurile ar fi fost așa cum le știam, fără restricții și distanțare, fiica lui Annick Goutal ar fi călătorit anul acesta în toată lumea pentru a sărbători cum se cuvine casa de parfumerie legendară. Sunt fană Goutal. Unul dintre primele meu parfumuri de nișă a fost „Petite Chérie”, cu note de trandafiri, vanilie și pere. Cu ocazia aniversării, „Eau du Ciel” și „Mon Parfum Chéri” au fost relansate într-o ediție de colecție. Mergeți la Madison să descoperiți poveștile pariziene. Eu ador parfumurile și numele lor inspirate din întâmplări adevărate. Annick Goutal obișnuia să spună că „dragostea e totul”. Iar din pasiunea și afecțiunea pentru soțul ei, violoncelistul Alain Meunier, a creat „Sables” (1985) și „Grand Amour” (1997).
Goutal Paris, o poveste de iubire!
Fotografii: prin Madison Perfumery, Editura Litera, Editura Frontiera