E vremea ceaiului!

Când afară e frig și ger, iar gradele au minus în termometre, cel mai bun remediu este ceaiul. Cald și aromat. În toată perioada cât am stat acasă, de sărbători, tata ne-a răsfățat cu ceai de tei, îndulcit cu miere. 🍯 Iar ca să vă fac poftă, am zis să vă plimb prin câteva dintre cele mai frumoase saloane de ceai din Londra și Paris.

time for tea

Five o’clock tea i se datorează Annei a VII-a, Ducesa de Bedford. Atunci, pe la 1.800, obiceiul era să mânănci doar de două ori pe zi. Micul dejun, programat foarte devreme, și cina, seara târziu. Așa că, de nevoie, Anna Russell a inventat afternoon tea, cu mici gustări și, firește, ceai. Tradiția se respectă cu sfințenie și azi iar experiența ritualului într-un salon de ceai select merită trăită măcar o dată în viață.

Citiți și: Micul dejun, un ritual regesc pe care-l iubesc

☕ O să încep enumerarea cu Harrods și minunata lor Tea Room. O cameră primitoare, unde seturile de ceai poartă celebrul imprimeu englezesc, cu fragi. Imprimeul meu floral preferat!

harrods tea

☕ Poate că pe lista cu rezoluții pentru 2017 ați avea loc de un afternoon tea ca la carte. Tot la Londra, la Clardige’s Hotel, unde ceaiul englezesc vine cu un pahar de șampanie Laurent Perrier alături. Champagne afternoon tea, lux și răsfăț!

ritual

☕ Ritualul afternoon tea este perfect și la Brown’s Hotel, în eleganta Tea Room, unde Regina Victoria obișnuia să-și bea ceaiul.

browns

☕ O altă destinație de neratat pentru tea time, la Londra, este Diamond Jubilee Tea Salon de la Fortnum & Mason, locul unde se vând ceaiuri de prin 1707. Aveți de ales din nu mai puțin de 82 de sortimente de ceaiuri sofisticate.

manson

☕ Ceaiul la Sketch se programează din timp. Salonul arată ca-n povești iar meniul e fabulos: caviar, afternoon tea și macarons.

sketch

Oscar Wilde Bar, salonul de ceai al Hotel Café Royal, este probabil cel mai frumos din Londra. Este locul unde renumitul scriitor irlandez venea adesea.

cafe royal

☕ Pian, harpă, cești de porțelan, ceainice și lingurițe din argint în celebrul salon The Palm Court. Și la faimosul Ritz London ritualul ceaiului este o experiență memorabilă.

ritz

☕ Închei cu Paris. În capitala modei, Angelina se laudă cu cea mai elegantă ceainărie și cea mai bună ciocolată caldă, un amestec de patru feluri de cacao de origine. Cu o tradiție de peste un secol și decor Belle Epoque, aici își dădeau întâlnire Coco Chanel și alți designeri francezi renumiți. Merită să-i treceți pragul!

angelina

☕ Nu vă costă nimic să faceți un salon de ceai în stil british, chiar într-un colț din sufrageria voastră. În definitiv, nu aveți nevoie decât de cești simpatice, ceai parfumat, poate o cupă de șampanie, mini-prăjituri delicioase, zahăr cubic și prieteni dragi. It’s tea time!

Surse: The Telegraph, Elle France

Fotografii: prin brand-urile și saloanele enumerate – paginile de Facebook

Share is good and fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *