Donald Trump, de râsul lumii în social media

Donald Trump

Partea plăcută a surpizelor neplăcute e hazul de necaz. Cei care nu l-au susținut pe Donald Trump, proaspătul președinte ales al Statelor Unite, și-au vărsat naduful pe rețelele sociale. Și nu doar în America. Cele mai multe fotografii care au rulat în ultimele ore pe Facebook, Instagram sau Twitter, în toată lumea, sunt cu Statuia Libertății în diverse ipostaze: Statuia Libertății cu perucă blondă în stilul Trump, Statuia Libertății în lacrimi, Statuia Libertății părăsind America ori Statuia Libertății leșinată și resuscitată.

 

caricatura Donald Trump

Donald Trump statuia libertatii

Acum, când Trump e președinte ales, tot pe Twitter, mulți francezii cer înapoi Statuia Libertății, pe care le-a făcut-o cadou americanilor națiunea lor în 1886.

#HeIsNotMyPresident este hastag-ul la modă pe Twitter. Iar mesajele au invadat online-ul: “Doar 1.455 de zile până când Trump nu va mai fi președinte”, „American Horror Story: Sezonul 7, Episodul 1”. S-a vorbit despre sentimente de tipul Brexit, Apocalipsă și n-au lipsit nici comparațiile cu atentatele care au îngenucheat SUA. “Coșmarul cel mai mare al Americii a fost pe 11/9 iar acum se repetă pe 9/11.”

alegeri sua

Un alt internaut a scris că melodia “<American Idiot> de Green Day pare să aibă mai mult sens astăzi”. 

Iar pe Instagram a apărut o fotografie cu aeronava noului președinte, Trump force one, aluzie la Air Force One și s-au făcut apropouri ironice la stângăcia lui Trump, care ar putea oricând să apese butonul nuclear.

Donald Trump

Iar alții se gândesc deja la viitorul lider de la Casa Albă, după Trump. “Un singur om mai poate salva America. Kanye 2020!” Kanye West a fost unul dintre susținătorii candidatului republican.

alegeri sua

Ca o ironie a sorții, mulți și-am amintit astăzi că, într-un episod din Familia Simpson (sezonul 11, espisodul 17 <Bart to the future>), în urmă cu 16 ani, în 2000, Donald Trump ajunge președinte. Uite că viața e ca în filme!

simpsons donald trump

Surse: Twitter, Facebook, Instagram, Mirror.co.uk, Le Figaro, Le Monde, positifr.fr

Ilustrații: Twitter, Instagram, Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *