De la MADISON: cadouri mici, bucurii mari

Cine mă citește știe deja că vizitele mele la parfumeria Madison sunt aproape ritualice. Îmi place tare mult energia locului. Oamenii sunt primitori, cafeaua bună și parfumurile cuceritoare. Și nu doar parfumurile, ci și micile obiecte de papetărie, cosmeticele, machiajele, porțelanurile și, firește, bijuteriile. La Madison mereu apare ceva nou, așa că e rost să le treci pragul constant. Zis și făcut. I-am scris Alexandrei Moraru și m-am prezentat conștiincios la întâlnirea rafinată. Chiar dacă Madison s-a mutat de multă vreme din Dorobanți la o nouă adresă, George Călinescu 55, am senzația că a fost aici dintotdeauna. O dovadă în plus că omul sfințește locul.

Bine ați venit la Madison!

Artă, cafea și relaxare

Când am ajuns la Madison am fost surprinsă să văd în decorul bine-cunoscut două tablouri semnate Ștefan Câlția, care încadrau perfect separeul din casa parfumurilor de nișă. Ce sentiment grozav să le privești atât de aproape, în timp ce stai comod pe canapea, savurezi un cappuccino și muști din biscuiți cu unt delicioși. Fix de aici începe mereu călătoria la Madison, de la o cafea aromată. Cum a continuat, vedeți în lista ademenitoare de mai jos.

Artă

Madison Coffee Latte Art

Ne aflăm în luna lui Marte, iar primul pe care am pus ochii a fost Portrait Of a Lady de la Frédéric Malle, nu parfumul, ci crema de mâini. Ambele sunt minunate și un cadou frumos pentru orice femeie. Mamă, fiică, iubită, soră, prietenă. Are note de trandafir, coacăze negre, zmeură, cuișoare, patchouli, lemn de santal și tămâie.

Parfum de femeie

Îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca îngrijirea tenului

Firește că mi-am băgat nasul și în cutiuțele cu parfum solid de la Diptyque. Preferatul meu este L’Ombre Dans L’Eau. Are un miros proaspăt de coacăze și-mi amintește de copilărie. Mergeți să-l încercați, sunt șanse să vă teleportați într-un colț de natură verde pe care-l aveți deja în memorie. Ah, parfumurile, acest portal minunat spre amintiri și emoții de tot felul din viața noastră. L’Ombre Dans L’Eau e cel care are pe cutie o lebăda printre nuferi.

Parfumul solid de la Diptyque e mic, discret și încape în orice poșetă. În plus, e refill

Citiți și: „Incursiune în universul parfumurilor”, cel mai frumos seminar despre mine

Oferta GOUTAL Paris e și ea tentantă, mai ales că-ți atrage imediat atenția prezentarea jucăușă a sticlelor de parfum, acum însoțite de un pompon. De unde începe explorarea? Lăsați-vă ghidați de numele fiecărui parfum GOUTAL și testați-le după intuiție, s-ar putea să aveți surprize, iar notele să vă fie și ele pe plac, nu doar povestea dezvăluită de jocul de cuvinte en français: Folie D’Un Soir, Tenue de Soirée, Étoile d’une Nuit, Nuit et Confidences.

French pompon

Cadouri mici, bucurii mari 

Ca să fiu sinceră, de data aceasta n-am zăbovit prea mult în zona dedicată parfumurilor. Am rugat-o pe Alexandra să-mi prezinte câteva idei de cadouri, unele care să ne aducă bucurie indiferent de ocazie. Ziua Femeii poate să fie în fiecare zi, nu doar de 8 Martie. Prima oprire, raionul L:A Bruket. De aici am plecat acasă cu un balsam de buze grozav. Ambalajul e hazliu foc. S-ar putea să fie cel mai mare balsam de buze pomenit vreodată. Dar nu l-am cumpărat (numai) pentru aspect. Are ingrediente curate, ceară de albine, ulei de migdale și ulei de cocos, care îți fac buzele frumoase și catifelate. Pe încercate.

Balsam de buze L:A Bruket, credeți-mă, e mai mare decât pare

Cât pe ce să-mi mai iau o mini-lumânare. No 153 cu Tabac, tot de la L:A Bruket, sau mai bine cu Coriander. Gustul nu-mi place, dar mirosul da. Sunt utile și fragrance tag-urile parfumate de pus în dulap, printre hainele aflate pe umerașe. Curățenia și ordinea de primăvară au nevoie de o nouă amprentă olfactivă, nu-i așa?

L:A Bruket zice: Fragrance tag este numai bun de atârnat pe mânerul ușii dormitorului, în dulap, pe un suport de prosoape, în baie, sau în interiorul mașinii

De la un balsam de buze uriaș, trecem la o perie de păr liliput, Baby Brush de la LA BONNE BROSSE. Micuțul accesoriu șic se află deja pe lista mea de cumpărături. E tare frumoasă această perie și o vreau cât mai curând în trusa mea minimalistă de îngrijire a părului.

Vestitorii primăverii, periile La Bonne Brosse în varianta mini, de găsit la Madison 

Cadourile se oferă la pachet cu o îmbrățișare

Tot la Madison am probat inele și am testat pe mână farduri de pleoape colorate și cu destul sclipici. Cele de la Delilah Cosmetics mi-au plăcut tare mult, mai ales că poți opta pentru variantele cu o singură culoare, două sau trei, depinde cât de bine te pricepi la automachiaj.

Fardurile și bijuteriile sunt la fel de strălucitoare 

Nicio vizită la Madison nu se încheie fără să admir din nou și din nou colecția de porțelanuri și papetărie Astier de Villate. De data asta mi-a rămas gândul la cana cu trifoi cu patru foi.

Să aveți o primăvară frumoasă! Să fiți norocoși și voioși!

Mă opresc aici, deși cadouri minunate ar mai fi multe la Madison. Până la următoarea vizită povestită, vă las să le descoperiți și voi, la ei în parfumerie sau pe site.

Fotografii: Oana Țepes-Greuruș; Madison și prin brand-urile enumerate, paginile de Facebook

Citiți și: 

MADISON Perfumery: altă adresă, și mai multă eleganță!

#OrașulFetelor: Vizită de marți cu flori de măr și alabastru

Crème de la crème, la Madison Perfumery

#OrașulFetelor: Chestii, delicii, vicii

Vine toamna! Răsfață-ți părul cu o brumă parfumată

Creme și măști pentru îngrijirea mâinilor

Listă de primăvară. Cu gândul la parfumuri și bijou-uri

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *