Dăruiți experiența Careless Beauty – un masaj, un elixir cald și blând, numai cu plante românești

Și dacă n-aș fi scris acest articol în prag de sărbători, tot așa aș fi început – în cabinetul Careless Beauty miroase a brad adevărat, fix ca-n Ajunul Crăciunului. Mereu. Însă, când se întâmplă să le treci pragul în după-amiezi reci de noiembrie, simți mai tare aromele naturii și căldura locului. 💚 Ești întâmpinat cu zâmbete și îmbrățișări, primești un ceai cald și, după ce-ți tragi sufletul, ești invitat să te faci comod pe patul cu saltea din plante și fân. Începe tratamentul!

Plecasem cu gândul să fac un “interviu” chiar în timpul masajului. Am fost refuzată categoric – “Nici gând! Ai venit să te relaxezi!”, așa că am păstrat întrebările pentru final și voi insera răspunsurile în poveste, așa cum le-am aflat de la Elena Oancea, fondator Careless Beauty România, inventator și estetician – doamna plină de energie pozitivă, pe mâinile căreia m-am lăsat pentru prima oară. NB. Elena Oancea era în cabinet de la ora 10.00 dimineața, iar la 15.00 când am ajuns era la fel de plină de energie. Nici urmă de oboseală, deși programul ei se încheia pe la 19.00. Tenul meu a mai fost răsfățat, în trecut, de Adina Oancea și Anca Usatescu (STROP Concept), însă, când am aflat că Elena Oancea vine la București pentru sesiuni de masaj cu elixirul vegetal, inventat chiar ea, nu puteam să ratez ocazia, mai ales că era demult pe lista mea “de încercat”.

“Masajul nu este doar pentru înfrumusețarea tenului este mult mai mult –  e aromoterapie pentru minte, corp și suflet. Prin mișcările folosite de estetician și aroma plantelor din elixir înveți să te relaxezi”, mi-a spus Elena Oancea.

Așa a fost. Ba chiat mai mult – masajul cu elixirul vegetal Careless Beauty este un tratament cu… răbdare. Eu așa l-am trăit, ca pe un exercițiu de acceptare – să-mi dau voie să mă relaxez pur și simplu. Și, credeți-mă, nu e ceva chiar ușor când ai mintea plină de dileme și gânduri. Noroc că ele se mai risipesc odată ce simți în nări un miros înțepător de muguri de pin și brad, în timp ce tenul tău este atent curățat, la fel mâinile și tălpile.

“Energia pe care o primește fiecare plantă de la pământ și de la soare este transmisă oamenilor și cu ajutorul nostru, prin mâinile noastre, prin produsele Careless Beauty pe care le folosim la masaj. De copil, dar și acum la 60 de ani, am simțit căldura plantelor în palmă. E un sentiment minunat când aduni o floare, iar eu mereu am avut căldură în mâini și m-am bucurat de tot ce mi-a oferit natura. N-am renunțat la pasiunea nebună de a vedea și mai departe ce fac plantele. Și uite că au trecut 41 de ani!”

Elixirul vegetal Careless Beauty este un produs fabricat în ediție limitată, în fiecare lună – un adevărat cocktail de plante binefăcătoare: ulei din flori de crin alb, uleiuri esențiale extrase din plante sălbatice și de cultură: flori de  lavandă sălbatică, flori de lavandă de cultură, flori și tulpini de cimbrișor, fructe de cătină, flori și frunze de mentă sălbatică, flori de păducel, muguri de brad, muguri de pin, flori și frunze de șovârf, muguri de plop negru, flori și frunze de roiniță, flori de nalbă. Iar în timpul masajului pielea ta se va bucura de beneficiile sale – e antirid, cicatrizant, regenerator și, la final, vei vedea cum ți-a luminat chipul.

Crinul alb românesc, pe care îl aveau bunicii în grădină, este o floare cu multe benficii pentru piele.

Cel mai mult mi-a plăcut masajul scalpului, cu mișcări când blânde, când mai apăsate, menite să te detensioneze. Iar Elena Oancea mi-a spus că a moștenit tehnica de la mama și bunica sa: “În trecut, copilului i se făcea o baia cu plante. Apoi, urma un masaj al scalpului și corpului – era un fel de ritual al ridicării capului << Să te înalți cu lumina lui Dumnezeu!>>, << Să te lumineze Dumnezeu>>, așa erau zicalele”.

Am plecat din cabinetul Careless Beauty mai senină și gata să aplic sfaturile doamnei Elena Oancea: “Când ieșiți pe stradă îmbrătișați, din când în când, un copac, gândiți-vă că acel arbore vă dă energie bună. Sau meregeți desculți pe pământ, pentru că în pământ se scurg toate energiile negative pe care noi le acumulăm zilnic”. Ei bine, într-o dimineața am luat la îmbrățișat vreo patru tei pe aglomeratul bulevard Kiseleff. Cei care m-au văzut m-au privit suspicios, însă eu m-am amuzat și chiar m-am simțit… mai puternică. Încercați!

Așadar, dacă vreți să oferiți cadouri memorabile, din natură, mergeți la sigur cu masajele Careless Beauty. Vor fi un start numai bun la început de an nou, un răgaz pe care o să-l repetați negreșit. Fie la Careless Beauty, pe Viitorului 14, fie la STROP Concept. Apoi, puteți face mici surprize parfumate și tămăduitoare – o apă de lavandă, compresa revitalizantă, elixirul sau uleiul de cătină sunt ușor de comandat de pe site-ul Careless Beauty. Ori, dacă vă aflați în București, le veți găsi în Cuib, la târgul organizat de Ștefania Bulboacă, pe strada Drumbrava Roșie, nr. 10.

Fotografii: Marius Donici și prin Careless Beauty

Share it now! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *