Înainte de vacanță, Choices și Papion PR&Events ne-au dat întâlnire la “Chef on stilettos”. Ne-au promis un rendez-vous văratic cu gust de fructe, și așa a și fost. Într-o seară de miercuri, în ultima săptămână din iunie, la umbra unui celebru dud în grădina restaurantului Morgan la Dud s-a împărțit bunădispoziție.
Până să-și intre în rol chef Anca Dumitrescu, invitații s-au întreținut cu un roze “Sable Noble” sau o înghițitură de “Fetească Regală”, ambele M1 Crama Atelier. Iar pâinea cu maia frământată cu atâta suflet de Carmen Pop s-a potrivit la fix cu aperitivele. Și dacă tot suntem la capitolul bunătăți, iată ce rețetă nouă a mai pus la cale specialistul în comunicare pasionat de gătit, Anca Dumitrescu: prăjitură cu caise și zmeură!
Așa cum ne-a obișnuit deja, cu șorțul cu buline și un pahar de vin alături, Anca a început să amestece ingredientele. Pentru rețetă a inspirat-o gustul copilăriei, pandișpanul pufos, de vară, cu fructe ca la mama sau la bunica acasă. Dar pentru că îi place să dea o notă personală preparatelor a reinventat puțin desertul aromat: “Ingredientele secrete sunt ghimbir și făină de migdale. După ce am dat migdalele prin blender erau ca o nucă măcinată”.
Anca alege rețete simple așa că în mai puțin de zece minute prăjitura era la cuptor. Până să fie gata, Adina Oancea ne-a povestit cum ajung cele mai binefăcătoare plante precum lavanda, nalba sau fructele de cătină creme, măști și loțiuni în atelierul de cosmetice Careless Beauty by Elena Oancea.
“Chef on stilettos” revine la toamnă cu un nou sezon apetisant
Odată cu prăjitura cu caise, zmeură și o cupă de înghețată de vanilie s-a servit și… o ploaie de vară! N-a fost bai, că sigur e aducătoare de belșug.
Și cum gătitul pe tocuri este doar un pretext pentru întâlnirea cu oameni și lucruri frumoase, și la ediția cu numărul cinci ne-am bucurat de masaje de la Casa Jad, cosițe împletite de stiliștii de la Salonul Ambrosya, rochii Choices, cosmetice naturale Careless Beauty by Elena Oancea, sfaturi pentru un zâmbet perfect de la Dental One, cești Porphyras și bijuterii handmade Original Murano.
“Chef on Stilettos” revine cu un nou sezon la toamnă, până atunci e timp suficient de gătit deserturi cu stil și vizitat marea.
Rețetă: Prăjitură cu caise și zmeură
Ingrediente:190 g unt nesărat (la temperatura camerei), 275 g zahăr brun, 6 ouă, 125 g făină cernută, un praf de copt, o linguriță ghimber măcinat, 2 lingurițe scorțișoară, 400 g făină de migdale (migdale crude măcinate), 8-9 caise (sau piersici), esență de vanilie.
Mod de preparare: Amestecăm bine cu mixerul untul și zahărul, până obținem o cremă pufoasă. Adăugăm ouăle, unul câte unul, mixând bine după fiecare. Adăugăm esența de vanilie. Adăugăm făina, praful de copt, scorâișoara, ghimbirul și făina de migdale; amestecăm bine. Turnăm aluatul în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, punem deasupra caisele și dăm la cuptor la 160 de grade, timp de 60 de minute. Când este gata, presărăm peste prăjitură zmeură proaspătă, zahăr pudră și frunze de mentă.
A transmis din “bucătăria” Chef on stilettos Oana Țepeș-Greuruș
Credit photo: Marius Donici