“Chef on stilettos”: Lecție de gătit și bună dispoziție la Galeria Occidentului

N-am lipsit de la nicio ediție “Chef on stilettos”. Sunt aproape doi ani, 9 episoade chic și tot atâtea povești. Iar gustul de carrot cake o să-mi amintească mereu de prima întâlnire cu Anca Dumitrescu și Ștefania Bulboacă, “vinovate” de evenimentul care se bucură de tot mai mult succes. Gășiți aici detalii și rețetele de la precedentele ediții Chef on stilettos.

Anca Dumitrescu chef on stilettos

Însă marți seara, pe 1 noiembrie, am întârziat un pic la întâlnire. Am ajuns fix când s-a copt prăjitura Ancăi. Un bundt cake delicios cu mere, nuci și mirodenii (vezi rețeta mai jos). Am avut timp să gust și rose-ul de la Crama Domeniul Bogdan și să mă bucur de minunățiile aduse de partenerii evenimentului, expuse printre tablourile din galeria cochetă de la demisol: cărți de la Books Express, parfumuri și bijuterii de la Luviane Atelier, gențile de la Smile Bags, pantofii Vivienne Ruth, rochiile cu motive de la Maresia, noua colecție Choices, cosmeticele de la Careless Beauty by Elena Oancea și Salon Ambrosya și câte și mai câte.

vin Domeniile Bogdan

Să nu uit, doamna Pasciuc ne-a încântat cu bunătăți din cămară și dulceață de trandafiri făcute în casă iar norocoșii au plecat acasă cu premii.

chef on stilettos

N-am ratat nici momentul violonistului Gaby Stănescu. L-am văzut și ascultat LIVE, în Uber, pe contul de Facebook al Ștefaniei în drum spre Galeria Occidentului. Ce ne-am face fără tehnologie!

chef on stilettos

Iată rețeta Ancăi de bundt cake cu mere, nuci și mirodenii:

bundt cake cu mere

Ingrediente: 230 g unt, la temperatura camerei, plus ce mai trebuie pentru ungerea formei, 375 g făină, 2 linurițe și jumătate de praf de copt, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, ¾ linguriță de scorțișoară, ¾ linguriță de nucșoară, 2 lingurițe ghimbir ras, o linguriță esență de vanilie, o linguriță sare, 350 g zahăr brun, 3 ouă mari, 120 g lapte integral, 100 g nuci/alune prăjite.

Preparare: Se încălzește cuptorul la 180 grade C, iar forma de bundt cake se unge bine cu unt. Merele se curăță de coajă, se toacă mărunt și se călesc cu puțin zahăr, unt și scorțișoară. Într-un bol se pun făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și sarea. Ouăle se bat cu zahărul și se adaugă untul topit, esența de vanilie și coaja rasă de portocală. Se reduce viteza mixerlui la cel mai mic nivel și se adaugă amestecul de făină în 3 etape, alternând cu laptele. Se amestecă merele caramelizate și nucile. Se transferă aluatul în forma de bundt cake. Se coace până când bundt cake-ul capătă o culoarea maro-aurie, aproximativ 50 de minute. Pentru a verifica dacă acesta este copt, introduceți o scobitoare în mijlocul lui, aceasta trebuie să iasă curată. Se lasă la răcit în forma de bundt cake, timp de 10 minute, apoi trebuie scos din această formă. Spor la gătit chic!

Anca Dumitrescu chef on stilettos

E musai să ajungeți la următorul Chef pe tocuri, ediția aniversară, cu numărul 10. O să fie în decembrie, înainte de Crăciun. Așa că puteți veni cu lista de cadouri la voi, cine știe ce surprize ne mai coc Anca și Ștefania. Mai multe fotografii găsiți aici, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Credit photo: Marius Donici

Share is good, share is fashion! Goinfashion!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *