“Chef on stilettos”: flori, ii, pască dulce și povești

După trei ediții minunate “Chef on stilettos”, în locuri de gătit cochete dar improvizate, chef Anca Dumitrescu a ajuns, în sfârșit, în raiul bucătăriilor, Kult HomeStories.

chef on stilettos

Pentru că suntem în prag de mari sărbători, Floriile și Paștele, organizatorii – Papion PR&Events și Choices – au pus la cale o ediție tematică. Anca a copt o pască plină cu stafide, Dhaniel Nora s-a jucat cu florile într-un aranjament inedit, GOINFASHION s-a mândrit cu iile, Eduardo Garcia del Amo ne-a cinstit cu vinurile și șampania iar pâinea caldă a venit de la Carmen Pop.

ie romaneasca

“Pe tocuri, fiți gata, la gătit, start”

Pentru că Ancăi îi plac rețetele simple, a căutat și a găsit secretul celei mai bune și aromate păști fără aluat, plină cu stafide “îmbătate” în rom. Ca să-ți iasă desertul perfect, brânza de vaci nu trebuie să fie degresată, iar în compoziție e musai să-și facă loc câteva semințe dintr-o păstaie de vanilie. Și untul, neapărat cu 85% grăsime, ajută pasca să aibă o consistență cremoasă și gustoasă. Când blatul s-a umplut de ustensile, pasca a fost gata de pus la cuptor: “Și când gătesc la mine acasă în bucătărie e haos. Nu pot să fiu și creativă și organizată”, a glumit Anca.

Cum faci un aranjament floral

chef on stilettos

Ca de obicei, în răstimpul cât desertul stă la copt, la “Chef on stilettos” se întâmplă un moment artistic. De data aceasta, Dhaniel Nora, de la Purple Flowers&Events, ne-a încântat cu un atelier de flori. În timp ce floristul aranja minuțios fiecare fir de eucalipt, trandafir, ornithogalum sau bujor ne-a împărtășit și câteva secrete și trucuri.

În primul rând, pentru un aranjament perfect florile trebuie să fie proaspete. De exemplu, un trandafir rezistă chiar și o lună de zile în condiții optime – cu apa schimbată o dată la 2-3 zile, ținut într-un mediu care să nu depășească 16 – 18 grade Celsius. O aspirină în apa florilor este utilă, însă zahărul nu este prieten bun cu toate florile, așa că mai bine renunți la el. Înainte de a le pune în apă, curăță tulpina florilor de frunze și frunzulițe și scurtează-le, cu cuțitul, în diagonală, ca să absoarbă mai multă apă.

Dhaniel Nora a făcut în mai puțin de un sfert de oră un aranjament perfect. Pe lângă flori și ramuri, s-a folosit de o bucată de lemn, eprubete, pistol de lipit, burghiu, bormașină. Rezultatul – inedit.

Seara a continuat cu tombolă, povești între prieteni, degustări de vin alb, roze, roșu și șampanie, la desert.

chef on stilettos

De la “Chef on stilettos” n-au lipsit nici bijuteriile Suprem Gallery, sesiunile de make-up și împletituri marca Salon Ambrosya, masaje CASA JAD, cosmetice Careless Beauty by Elena Oancea, stilettos Pantofica și rochii Choices.

suprem gallery

Ne vedem data viitoare!

Iată rețeta de pască fără aluat:

Ingrediente

6 ouă

200 g zahăr

800 g brânză dulce

200 g unt

4 linguri făina

3 linguri griș

esență vanilie

200 g smântână

150 g stafide

coajă și suc de lime

pasca fara aluat

Mod de preparare

Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă brânza dulce și esența de vanilie. În compoziție se adaugă untul la temperatura camerei și se amestecă bine. Ulterior punem puțin suc de lime și coaja rasă, după care cele 4 linguri de făină și cele 3 de griș și amestecăm foarte bine. La final, se pune smântâna, urmată de stafide. Compoziția se toarnă într-o tavă cu pereți detașabili, tapetată cu ulei și făină și se dau la cuptor timp de 40-50 minute, la 180 grade.

Spor la gătit chic!

A relatat, Oana Țepeș-Greuruș

Credit photo: Marius Donici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *