“Chef on stilettos”, ediția 3: magie cu ciocolată albă

Choices și Papion PR & Events ne-au răsfățat și îndulcit cu o nouă ediție “Chef on stilettos”, în toiul primăverii, la mijloc de martie. De data aceasta, gazdă primitoare a fost showroom-ul Casara, magazinul de decorațiuni interioare ce ne-a pus la dispoziție canapele prețioase, fotolii și camere frumos mobilate.

chef on stilettos

Și Goinfashion.ro a participat la eveniment. Andra Margină a pictat 9 pandantive de poveste cu tot atâtea fete vesele: Vivi, Mimi, Lala, Sara, Momo, Lili, Didi, Ana și Zoe. Fetele și fețele le poți admira aici.

chef on stilettos

După un ceas și ceva de socializare la un pahar de vin bio oferit de Imex Wines, chef Anca Dumitrescu ne-a invitat în bucătăria șic. Cocoțată pe tocuri cui, într-o rochie primăvăratică Choices și cu nelipsitul șorț cu buline, Anca ne-a mărturisit că atunci când nu face strategii de comunicare uită de ea… gătind. Ea i-a spus viciu, noi am încurajat-o să nu renunțe la el pentru că ne place. Din cel puțin două motive. Cine nu-și mai amintește de carrot cake sau brownie cheese cake găsește rețetele aici și aici.

Axa dulce: București – New York

Încă din titlu, v-am averizat, că, la ediția cu numărul 3 “Chef on stilettos”, a fost magie. Pentru rețeta de white chocolate banana cake a fost nevoie de o călătorie virtuală până în laboratoarele celebrei cofetării Magnolia din New York. În ciuda locului pretențios de unde vine prăjitura, rețeta este simplă. Pentru că, nu-i așa, “amestecate cu cap și grijă, rețetele simple sunt și cele mai gustoase”, ne spune Anca.

Așa cum ne-a obișnuit, chef on stilettos a fost acompaniată de un pahar de vin roșu. Și pentru că o rețetă este dată ca să fie încălcată, Anca a amestecat ingredientele din ochi. Atenție, nu faceți asta dacă nu aveți experiență!

A durat cam 10 minute cu tot cu povești și blatul perfect a ajuns în cuptorul Electrolux. Pentru white chocolate banana cake, nu ai nevoie de un blat foarte crescut, așa că nu te îngrijora dacă nu arată ca un pandișpan. Dacă îți place să faci prăjituri, ai nevoie de un cuptor electric ca să-ți iasă ca la carte. Față de cuptorul pe gaz, unde coptul e mereu o loterie, în cuptorul electric poți să controlezi temperatura.

Dans și răsfăț

În timp ce se desăvârșea prăjitura, Oana Aioanei Ciobotea de la Attitude Ballet a dansat o secvență din Palladio. Și ne-am întors la magie și eleganță. Despre Oana și povestea baletului la orice vârstă am scris aici.

chef on stilettos

Toată seara, invitații s-au bucurat de cosmetice Lush sau Careless Beauty by Elena Oancea, ochelari de soare Optiblu, cărți de la Editura Corint, împletituri marca Salon Ambrosya, sau masaj de la Casa Jad și au admirat bijuterii contemporane de la Moogu, ori vintage Supreme Gallery.

În final, și-a făcut apariția și prăjitura, white chocolate banana cake.

chef on stilettos

Dacă nu ai ajuns până acum la un eveniment “Chef on stilettos”, fii pe fază, în aprilie, ți se coc alte surprize!

Rețeta white chocolate banana cake

Pentru blat:

– 2 căni de făină

– 1nlingură bicarbonat de sodiu

– 1 lingură praf de copt, 1 praf de sare

– 80 g unt

– 3 ouă mari

– jumătate de cană de zahăr

– 3 banane coapte

– 4 linguri smântână

– esență de vanilie

Pentru cremă:

– 250 g mascarpone

– 100 g unt

– 100 g ciocolată albă

Făina se amestecă cu praful de copt, bicarbonatul și sarea. Separat, untul se mixează cu zahărul, după care se adaugă ouăle și se amestecă bine. Urmează bananele pisate. Apoi se toarnă jumătate din făina și se amestecă bine, astfel încât să nu rămână cocoloae. Se adaugă cele 4 linguri de smântână și esență de vanilie, iar la final restul de făină. Compoziția se toarnă într-o tavă cu pereți detașabili, unsă cu ulei și pudrată cu făină. Se dă la cuptorul încins la 180 de grade timp de 30 de minute, până când blatul este copt. Crema se prepară amestecând mascarpone cu unt peste care se toarnă ciocolată albă topită și răcită. Se pune peste blat și se ornează cu căpșuni sau fructe de pădure, după gustul fiecăruia.

Spor la gătit șic!

A relatat Oana Țepeș-Greuruș

credit photo: MB Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *