Chanel Beauty pe “Insta” sau cum să aduci o campanie brilliant pe buzele tuturor. Și la propriu, și la figurat.

Am un singur cont de Instagram, cel al blogului aici de față – goinfashion.ro, iar în lista mea de “urmăriți” se află cam tot ce-i frumos pe lume – oameni, locuri, pisici, bijuterii, prăjituri, etc, actori, șamd, plus rujuri și oje Chanel. 😄 Uite aici voiam să ajung. Mai exact pe pagina Chanel Beauty și “să vă atrag atenția” (dacă nu cumva ați descoperit deja) cât de fain arată campania de promovare pentru Rouge Coco Flash. Dați-mi voie să spun că e de-a dreptul strălucitoare! ❤️

Nu mă arunc să apreciez neapărat că așa ceva n-ar mai fi văzut Parisul – n-am cercetat și nu m-am documentat suficient (oricum cărțile sunt fashion și sexy în reclame de multă vreme, și mă gândesc la clutch-urile grozave Olympia Le Tan), dar mie mi-a plăcut tare mult asocierea romanelor/titlurilor celebre și subiectelor la zi cu rujurile colorate. S-or fi inspirat oare creativii din biblioteca unicului Karl Lagerfeld? Sau poate din metroul parizian, unde tinerele mademoiselles (încă) citesc povești clasice de dragoste, dar mai aruncă și un ochi pe ecranul chat-ului, le răspund iubiților, le scriu amicilor și fetelor în cuvinte puține și (mai) multe emoji? 💌 ⏰ 📖 Cel mai probabil însă, e o continuare a poveștii recente Chanel’s AW 19 Library Themed Couture Show.

Oricum ar fi, cei care au gândit mecanismul de promovare pe Instagram – “copilul” mai mic, mai frumos și mai educat al lui Zuckerberg merită felicitați. Au reușit “să traducă” într-un headline amuzant, însoțit de un vizual, clip, gif, perfect instagramabile, conținutul unui roman faimos. Ah, ce curioasă sunt – oare cum suna brief-ul? Nu mai lungesc vorba – vă las să gustați recenziile marca Chanel Beauty, adunate sub un hashtag inspirat #CHANELFlashStories.

“Romeo & Juliet” – Adolesecenții sunt îndrăgostiți. Familiile sunt în război. Otrava e la îndemână. Sad face emoji. Rouge Coco Flash în nuanța 68 Ultime.

“Cenușăreasa” – O garderobă praf și un pantof îi schimbă viața unei fete. Rouge Coco Flash în nuanța 53 Chicness. 

“Război și pace” – Toată lumea este tristă. Ninge. Rouge Coco Flash în nuanța 72 Rush. 

“Anna Karenina” – Mariajul sfârșește prost. Relația sfârșește prost. Călătoria cu trenul sfârșește prost. Rouge Coco Flash în nuanța 102 Noir Moderne.

Iar la capitolul subiecte la zi și relații, mi-au plăcut următoarele:

Online Dating – “Trying to find a signifiant other by amassing a list of insignificant others”. Rouge Flash Coco în nuanța Désir.

Breakup – “It was the best thing for both of us. Except me.” Rouge Flash Coco în nuanța 106 Dominant.

Eu zic că scopul a fost atins. Chanel Beauty a reușit să-și promoveze cool noua colecție de rujuri, să-i cucerească pe pasionații de lectură și, de ce nu, să stârnească interesul pentru citit. Postările au adunat zeci de mii de inimioare și comentarii. “Cărțile vin la pachet?” întreabă o domnișoară. O alta se arată încântată că pe lista scurta se află “Le Petit Prince”. Și eu abia aștept să văd cum au rezumat cartea mea preferată. Campania de promovare nu s-a încheiat.

Sunt, desigur, și persoane care nu au gustat deloc asocierea rujului cu literatura și s-au declarat dezamăgiți de mișcarea Chanel. Mie mi-a plăcut mult, la fel și vizualurile în care apar cosmetice desenate de copii cu creioane colorate și postate tot pe Instragram pe 10 mai, când în Franța se sărbătorește Mother’s Day.

Fotografii: pagina Chanel de Facebook și contul de Instagram Chanel Beauty

Share it! Love it!

 

One thought on “Chanel Beauty pe “Insta” sau cum să aduci o campanie brilliant pe buzele tuturor. Și la propriu, și la figurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *