Cel mai bun cheesecake este la…

Stați așa că vă spun imediat. Nu săriți peste introducere! Inițial am zis că voi scriu un mic text pe pagina de Facebook cu un top trei cel mai bun cheesecake din București, apoi mi-am dat seama că, de fapt, prăjiturii new-yorkeze i-ar sta mai bine într-un articol SEO. Să rămână, dom’le, consemnat în marea arhivă a internetului care-i ‘ăl mai delicios cheesecake din oraș. Desigur, topul este subiectiv. Norocul meu că nu se discută gusturile!

Un cheesecake absolut divin găsiți la Mesange Fromagerie. Nu cunosc rețeta lor însă le iese fabulos. Până la urmă au pe mână cele mai fine brânzeturi, așa că știu bine cum să le combine să iasă această minunăție de cheesecake. Îl găsiți numai în varianta clasică. Nu am dat de o fotografie care să-i facă cinste și nici prin telefonul meu nu mai am, deși i-am vizitat de câteva ori pentru paste, cafea și desertul faimos.

Citiți și: Sweet Shopping în București. Cele mai bune dulciuri de savurat acasă

Pentru decizii greu de luat în fața unei vitrine ademenitoare, musai trebuie să le treceți pragul celor de la Sweetology. Ei sunt renumiți pentru înghețată, însă nici cheesecake-ul nu-i mai prejos. Dimpotrivă. Aproape că le-am încercat pe toate – ciocolată, fistic, lemon, zmeură. Sunt grozave! Iar în caz de party, puteți comanda de la ei mini-cheesecakes.

Weekend-ul trecut am descoperit cheesecake-ul de la GRANO. A fost o surpriză foarte plăcută. Mi-a plăcut că e răcoros, are mentă proaspătă prin crema pufoasă care aduce a frișcă. Poate chiar e frișcă. N-am întrebat. Nici de aici nu am fotografii doveditoare, însă trebuie să mă credeți pe cuvânt că punctează și la aspect, nu doar la gust. Merge de minune cu un caffe latte și povești.

O să închei cu o curiozitate. Știați că rețeta vestitului cheesecake, vedetă în inima New York-ului, ar fi trecut oceanul odată cu evreii polonezi și-ar fi o reinterpretare a plăcintei lor Vatrouchka? Oricum ar fi, ne bucurăm să-l avem prin preajmă. Say Cheesecake!

Fotografii: Unsplash, Sweetology 

Citiți și: 

Aperol, caimac sau colivă? Unde găsiți cele mai inedite arome de înghețată

De unde vine înghețata? Sundae. Sorbet. Plombir. Gelato.

Tu știi cine vinde gogoși în București? Eu da!

Fika 18, Armand Sima și Cătălina Opriș rescriu istoria croissantului la București

Ciocolată albă – ciocolată neagră, duelul siropos din care iese învingătoare Monica Popescu

Ioana Crișan face magie în cofetărie

Share it NOW! 

 

 

 

One thought on “Cel mai bun cheesecake este la…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *