“When life gives you lemons, make lemonade!” e o zicere la modă, comentată, parafrazată și mult citată. Mesajul e pozitiv și include partea plină a paharului, veselia și optimismul. Despre tâlcuirea vorbelor găsiți detalii AICI, pe Wikipedia. Însă despre ce faci când viața îți dă lămâi, la propriu, vă zic eu. Nu de alta, dar în ultima vreme mi-au tot ieșit în cale, pe rețele sociale și sub mai multe forme, citricele minune. “Zeu al vacanțelor și city-break-urilor”, ce bine ar fi să adulmec prin Italia niște Amalfi lemons adevărate! Însă până atunci, iată câteva răspunsuri la întrebarea ce faci când viața îți dă lămâi.
❤️ Apă aromatizată. E cel mai simplu cu putință să scufuzi feliile de lămâie într-o carafă de sticlă cu apă pură și rece, ori dacă familia-i numeroasă și setea mare, sau rost de vreun party, investiți într-un borcan cu robinet. Am văzut de cumpărat la Cărturești. Iar cele mai frumoase și elegante căni sunt la Zara Home. N-am preparat apă aromatizată prea des, acasă, dar mă bucur de ea la cappuccino, când merg la Cooperativa frufru.
❤️ Limonadă. Cu miere, cu zahăr brun, apă plată sau carbogazoasă. Cu mentă proaspătă, ghimbir, plante aromatice, câteva portocale, ori zmeură. Ar mai fi și rețete cu pepene roșu. Eu n-am încercat, însă combinația sună promițător. Nu-i mare filosofie să faci o limonadă, însă dacă vreți ingrediente exacte, clic AICI și hop pe site-ul lui Adi Hădean, direct în secțiunea Băuturi de vară – Limonade.
❤️ Ceai. Se prepară foarte ușor, cu zeama de la jumătate de lămâie stoarsă, pusă la fiert în 300 ml de apă. Despre proprietățile și beneficiile ceaiului a scris, AICI, Marie Claire.
❤️ Limoncello. Are Jamie Oliver o rețetă faină și care include alcool, firește. O găsiți AICI, de vă tentează, dacă nu, îl cumpărați.
❤️ Salată. De fapt, dressing pentru salată, cu lămâie și miere. Sigur îl știți și-l pregătiți deja pentru minunatele salate de vară, dar vi-l reamintesc pe cel de la Jamie Oliver. 6 linguri de ulei de măsline extra-virgin, 3 linguri zeamă lămâie, 1 lingură miere, sare și piper negru măcinat. Poftă bună!
❤️ Madlene cu lămâie. Rețeta madlenelor proustiene e povestită, pe îndelete, AICI. Pe mine m-a convins și aproape că mi-am comandat o formă din silicon pentru copt deodată vreo 15 mini-madlene à la française.
❤️ Chec cu lămâie și mac după o rețeta din cartea Principesei Margareta. O prăjitură regală pentru zile lenșe la cafea și ceai. N-am zis eu, scrie AICI, unde aveți și ingredientele plus modul de preparare.
Am început cu un citat, o să închei meniul fresh tot cu un citat. Am ținut minte ce mi-a spus Cătălina Tăbăcaru de la FROG, când i-am luat un interviu despre ce mâncăm de Valentine’s Day. “În afară de lapte, nu mă pot gândi la nimic ce nu devine mai bun când adaugi lămâie”. Și cred că are dreptate. În plus, și viața e mai frumoasă și mai gustoasă! Sfaturile culinare de la Cătălina le găsiți și citiți AICI.
When life gives you lemons…
❤️ Când viața îți dă lămâi, îți decorezi casa și masa! Un bol din lemn, sau un coș din nuiele pline cu lămâi și puse oriunde în casă, țin loc de flori. O fi de la aroma proaspătă, ori galbenul intens, cert este că doza de bună dispoziție e garantată! Pe mine m-a inspirat, Blaga Events cu o fotografie chiar de azi. O vedeți AICI, pe contul de Instagram. Iar Ana-Maria Subțirică a dat share, pe Facebook, unui video în se spunea că tare-i bine să ai prin toate camerele jumătate de lămâie și să te bucuri de mirosul de vacanță. Plus, spun unii cercetători, aromaterapia cu lămâi te-ar scăpa de stres și anxietate.
Share is good! Be good!