Ce face Bridget Jones în carantină

Scriitoarea britanică Helen Fielding a scos din cutia amintirilor cel mai iubit și cunoscut personaj – Bridget Jones, și-a pus-o, în scris, față-n față cu realitatea de azi: pandemie, izolare și frustrare. “Jurnalul lui Bridget Jones” în vremea pandemiei a fost publicat de The Sunday Times, pe 29 martie. În timp ce citesc, mi-o și imaginez pe simpatica Bridget în aparamentul londonez, stând mofturoasă în vârful patului – poartă celebra ei pijama roșie cu pinguini, bombăne și suspină, în timp ce mănâncă înghețată. De data asta, iată, nu e o dramă pe care a provocat-o singură. Oare vine apocalipsa!?!

Joi, 26 martie 

“De câte ori pe oră am căutat pe Google <coronavirus>: 247. De câte ori am sunat la vecinii bătrâni să-i întreb dacă au nevoie de ceva: 7. Numărul de notificări de pe platforma <Volunteer Helpline>, care mă chemă să ajut: 0. Câte minute am urmărit clipuri virale penibile și le-am trimis apoi tuturor celor pe care îi cunosc: 2.457. De câte ori am mirosit zambile să verific că nu mi-am pierdut mirosul și, deci, n-am coronavirus: 282. Minute pe care le-am petrecut făcând curățenie și citind literatură clasică: 0. De câte ori m-am uitat la pereți îngrozită, cu gura deschisă: 4.765. Calorii: 8.765. Alcool: 12 unități (n.r peste un litru). Cât am muncit: 0. Sport: 0. F. rău.”

În film, Bridget Jones cântă cu patos “All By Myself”, Céline Dion 

Joi, 26 martie, BIS

“8.45 Trebuie să încetez să-mi mai citesc jurnalul și să mă pregătesc de video-conferința de pe Zoom. O să pun camera video pe mute și o mă spăl pe păr cât timp vorbește Finch.

– Se aude vocea lui Richard. “Bridget, Doamne ferește!, te vedem cu toții la duș. Oricât de fermecătoare ai fi, nu e un comportament demn de apocalipsă.”

În cele 6 zile pe care le povestește Helen Fielding, o veți recunoaște pe Bridget Jones. E așa cum ne-a obișnuit în cele 4  cărți și 3 filme – face gafe și glumițe, încearcă să se înscrie ca voluntar la NHS (n.r. Sistemul Național de Sănătate din Anglia), și, în loc de codul bun, bagă unul vechi de pe Tinder, stă în casă și mănâncă înghețată, se uită la serialul EastEnders, și simte că, nefăcând nimic, își face totuși datoria. Găsiți aici întreg jurnalul savuros – Bridget Jones’s self-isolation diary.

Fotografii: Marie Claire.com, Bridget Jones’s Diary – pagina de Facebook

Sursă: The Sunday Times

Traducere din engleză: Oana Țepeș-Greuruș

Citiți și:

Primăvara de la Londra – soare și ploaie de restricții

Pâinea noastră de pandemie

Love it & Share it! NOW!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *