Casa Moschino de acasă

În timpul acestei crize de neimaginat, sunt brand-uri care au continuat să comunice în social-media ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, altele au ales calea tăcerii, iar unele au dat din casă la propriu. S-au umanizat. Moschino, un brand pe care-l iubesc, îl cumpăr și-l urmăresc de multă vreme (v-am povestit aici de ce I love Moschino ❤️), se încadrează în ultimul scenariu. Sub #MoschinoAtHome, au apărut – pe paginile de Facebook și Instagram – mini-interviuri cu angajații Moschino din toată lumea, aflați acum, acasă, în izolare. Sunt 5 întrebări care îmbină utilul – continuarea campaniei de marketing, cu plăcutul – emoția și apropierea de oamenii Moschino: “Descrie Moschino în trei cuvinte”, “Spune-mi un moment/o amintire Moschino”, “Cum vei sărbători încheierea carantinei?”, “Ce ai învățat recent despre tine?”, “Care este cartea/filmul/albumul preferate în această perioadă?” 

Nu știu dacă ideea a plecat de la client sau de la agenție, însă mișcarea e una foarte deșteaptă și inspirată. Probabil nu va aduce foarte mulți fani noi, dar punctează la capitolul imagine și câștigă inimile clienților vechi. Eu mă declar cucerită – mesajul e simplu, suntem toți oameni și ne aflăm în aceeași situație complicată, suntem împreună și, uite, rămânem la fel de creativi. #TogetherApart 

Sugar Ansari, Group PR & Communications Director – UK, descrie foarte fain Moschino în trei cuvinte “Normal is boring / Normal e plictisitor”, iar despre cum va sărbători sfârșitul izolării spune că va da o mare petrecere în grădină, cu muzica la maximum, multă mâncare și băutură, alături de prieteni, familie și vecini. Probabil va asculta pe repeat, ca acum, Lana del Ray – “Doin time”. Deh, versurile “Me and my girl, we got this relationship
I love her so bad, but she treats me like shit / On lockdown, like a penitentiar”. Mi-a plăcut și răspunsul ei la întrebarea “Ce ai învățat recent despre tine?” – “Am învățat să-mi iubesc vecinii. S-a întâmplat ceva extraordinar de când stăm acasă în izolare – ne întrebăm ce facem, îi ajutăm pe cei bătrâni și vulnerabili. Ne-am descoperit grădinile. Fără să încălcăm regula distanțării sociale, ne-am făcut o gaură în gard ca să ne vedem unii pe alții. Am improvizat o cafenea iar seara stăm împreună la ceai și ascultăm muzică. Înainte de pandemie, eram departe de vecini, în intimitate, fiecare în spatele grădinii lui.”

Foarte simpatice sunt și răspunsurile venite de la Brooke Peace, Global Head of Communication – Los Angeles, CA, și fiul ei Cruz. Puștiul le zice ca un om mare. În această perioadă de izolare a învățat ce înseamnă să iubești și să respecți mai mult oamenii, în timp ce mama lui s-a predat pur și simplu în fața lucrurilor pe care nu le poate controla.

Face pâine zilnic. Frământă cu Pink Martini în fundal și savuează cu mâinile plină de făină un pahar de vin. Foarte bune alegeri!

Citiți și: Pâinea noastră de pandemie

Mi-a mers la suflet și chestionarul cu mai experimentatul Goffredo Palmerini, Commercial director. Lucrează de 34 de ani pentru Moschino, un brand despre care spune că e viața lui. Iar de când stă acasă a descoperit că se pricepe la grădinărit și că e un jucător bun de tenis. Palmerini ne recomandă filmul “Alaska”, regizat de Claudio Cupellini și serialul tv “My next guest needs no introduction”, cu David Letterman.

După ce trece izolarea, Emmanuela Dell’Acqua, Textile product development manager – Milano, abia așteaptă să ajungă la birou să vadă dacă peștișorul ei auriu a supraviețuit, singur, în carantină. 🐟 Gătește sănătos, citește “My Year of Reast and Relaxation”, Ottesssa Moshfegh și se uită la show-ul tv “Tiger King”.

Toate mini-interviurile sunt savuroase, le găsiți pe paginile Moschino – Facebook și Instagram, intercalate printre rochii de vis, sandale de poveste, genți syma și ochelari de soare statement. Ah, toate mărturisirile din carantină sunt ilustrate cu fotografii foarte bine alese – firești, dar și artistice, în dulcele stil consacrat – cel mai probabil făcute acasă, cu telefonul.

Familia Moschino, bravo! I love you more! După cum chiar ei au zis, la lansarea campaniei #MoschinoAtHome, pe 10 aprilie, parafrazând celebrul slogan This Is Not A Moschino Toy/Shirt/Bag/Shoe – This Is Not A Moschino Team – This Is A Moschino Family. 🐻 🐻 🐻 🐻 🐻

Fotografii: Moschino, pagina de Facebook

Citiți și: 

De ce “I LOVE Moschino”. Povestea unui brand fashoff

Jurnal de pandemie – Londra, Paris, New York

#FromHomeWithLove pentru Vogue

Chanel Beauty pe Insta sau cum să aduci o campanie brilliant pe buzele tuturor și la propriu, și la figurat 

Share NOW!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *