Ca dragostea-n bucate: brownie plus cheese cake egal LOVE!

chef on stilettos

După un carrot cake de povestecopt la mijloc de decembrie, Anca Dumitrescu, “Papion PR & Events”, și “Choices” au pus din nou la cale “Chef on stilettos”, Ediția de Valentine’s Day. Așa că ne-au dat întâlnire într-o seară de marți la Bistro 77.

Înainte să vadă cum se face un desert cu adevărat cuceritor, invitații și gazdele au socializat la un pahar de vin alb, “Arezan Crâmpoșie.” Mai târziu, am aflat că suntem printre primii bucureșteni ce gustă licoarea Cramei Atelier.

Pentru desert însă ne aștepta un pahar de “Sable Noble Roșu”. “Merge bine cu puzderia de ciocolată”, ne-a recomandat Dan Bundur, managerul Cramei Atelier. N-a fost ales deloc la întâmplare. Nisipuri nobile mai este cunoscut ca vinul cu trei inimi – Fetească neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon.

chef on stilettos

“Beți vinul care vă merită”, a fost îndemnul lui Dan iar Anca a început să amestece ingredientele dulci. Nu înainte să ia o gură de vin roșu, cum obișnuiește de fiecare dată când gătește.

Ciocolată cu dragoste

Elegantă, într-o rochie de catifea neagră Choices și cu deja celebrul șorț cu buline, Anca ne mărturisește că la cheesecake și-a dat examenul când a cucerit inima unui bărbat. Însă prăjiturile cu ciocolată nu i-au prea trecut prin bucătărie. Dar n-a fost bai. Anca s-a “jucat” un week-end întreg până i-a ieșit compoziția de brownie cheesecake perfectă, “pe sufletul ei”. Câtă dragoste pune Anca în bucate? Multă. „Duminica mereu prăjituresc. Gătesc de dragul gătitului și nu neapărat de dragul mâncatului”, ne-a povestit Anca iar noi ne-am oferit să o ajutăm la partea cu mâncatul.

Ne întoarcem la rețetă.

Pentru un blat ciocolatos și cremos, chef on stilettos a folosit ciocolată și cacao Venchi. “Poți să exagerezi liniștită cu ciocolata că doar vorbim despre brownie”, ne sfătuiește chef. Ca să ne încurajeze, Anca ne spune că rețeta de brownie cheesecake e gata în 20 de minunte. Și așa a fost.

chef on stilettos

Brownie cheesecake, dulce și romantic

Cât prăjitura a stat la cuptor, timp de 30-40 de minute, l-am ascultat la pian pe Alexandru Burca, am admirat desuurile șic Choices, am probat ochelari de la Optiblu și bijuterii sau am încercat cosmeticele cu miros de ciocolată LUSH. Tot în acest răstimp, au fost cadouri-surpriză de la Salon Ambrosya și Casa Jad. Printre partenerii evenimentului a fost și făina Titan.

chef on stilettos

Când s-a auzit clopoțelul cuptorului, toată lumea s-a îndreptat cu pași repezi spre bucătărie: brownie cheesecake a ieșit perfect!

chef on stilettos

Cu fiecare linguriță de prăjitură dulce plină de ciocolată, cu fiecare gură de vin și grație oamenilor frumoși și dragi care-ți sunt alături simți gustul bun al vieții!

La plecare, fiecare invitat a primit rețeta specială de gătit pentru persoana iubită, brownie cheesecake. Iată-o.

Rețetă brownie Cheesecake

Pentru blatul de ciocolată

–          200 g unt 80% grăsime

–          200 g zahăr

–          150 g ciocolată amăruie + 100 g cacao

–          200 g făină

–          2 ouă

–          o esență vanilie + coajă portocală

–          2 – 3 linguri apă

Pentru crema de brânză

–          250 g mascarpone

–          200 g brânză dulce de vaci (grasă)

–          80 g zahăr

–          esență vanilie

–          2 ouă

Cantitățile sunt pentru o tavă rotundă cu pereți detașabili.

Se topește untul cu ciocolata la foc mic. Se lasă puțin la răcit, după care se adaugă zahărul cacaoa și se amestecă bine. Se pune un praf de sare, vanilia, coaja de la o portocală și 2-3 lingurițe de apă și se amestecă din nou. Se pun ouăle pe rând și se amestecă bine. La final, se pune făina și se amestecă din nou foarte bine. Atenție: nu se folosește mixerul! Compoziția se amestecă cu un tel sau cu o lingură de lemn.

Crema de brânză se prepară amestecând toate ingredientele indicate (cu mixerul sau cu un tel).

Se toarnă crema de ciocolată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se păstrează câteva linguri pentru ornat. Peste crema de ciocolată se toarnă crema de brânză. La final, cu crema de ciocolată rămasă, se toarnă cercuri deasupra cremei de brânză și se stilizează după modelul dorit. Se lasă la cuptor la temperatura de 180 de grade timp de 35-40 de minute, până trece testul scobitoarei. Poftă bună!

credit photo: Marius Donici

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *